Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

Cymbalta


Depressie - antidepressiva overig
Toon/Verberg Farmacotherapeutisch Kompas
Duloxetine (Cymbalta)
Geef mening

Wordt gebruikt bij:
  • Depressie (105 meningen)
  • Zenuwpijn (32 meningen)
  • Angststoornis (21 meningen)
  • ...

Duloxetine regelt de hoeveelheid neurotransmitters die betrokken zijn bij emoties en pijnbeleving. Vandaar dat het ook bij sommige

[lees meer...]
Tevredenheid over
3,58712121212121
2,73484848484848
2,90151515151515
4,40530303030303
3,33333333333333

264 meningen
<< < vorige
volgende > >>
Pagina 4 van 7

04-03-2015
Vrouw, 48
Algehele tevredenheid 1

Cymbalta (duloxetine)
Angststoornis

Tevredenheid over
1
5
5
5
Ik kreeg van de psychiater Cymbalta voorgeschreven. Was er erg huiverig voor maar wilde me graag weer wat beter voelen. Ik had al eerder naar gereageerd op seroxat en prozac. Cymbalta was een nieuwe generatie aldus de psych. Er zouden veel minder klachten optreden. De eerste dagen merkte ik niets. Echter na een dag of 4 begon de ellende . Ik kreeg hoofdpijn, diarree, was[lees meer...] vreselijk onrustig, kon niet meer slapen , was veel angstiger als normaal, sexueel totaal niets meer ect. Ik wist dat ik hier door heen moest dus ik heb mbv oxazepam drie weken volgehouden. Echter zonder enig effect, alleen maar vreselijke bijwerkingen. Iedere dag weer had ik hoop dat jet beter zou gaan. Helaas ben ik moeten stoppen vanwege alle bijwerkingen. Jammer. Maar voor mij absoluut niet geschikt.
20-02-2015
Vrouw, 50
Algehele tevredenheid 4

Cymbalta (duloxetine)
Fibromyalgie

Tevredenheid over
4
2
2
5
Ik had erg veel pijn rondom mijn knieën schouders en rug. Diagnose door reumatoloog was fybromyalgie. Ik slikte toen diclofinac maar dit hielp niet veel. Specialist adviseerde met huisarts in gesprek te gaan over een anti depressiva. Ik kreeg van de huisarts cymbalta omdat hij daar goede ervaringen mee heeft. Ik was erg septisch maar de derde dag merkte ik al verschil. Ee[lees meer...]rste 2 weken slikte ik 30 mg daarna 60 mg. Ik was de eerste weken wel vaak misselijk, verder heb ik erg veel last van winderigheid. Dat is wel een vervelende bijwerking. Toch neem ik het graag voor lief want mijn pijnen zijn zeker met 75 tot 80 procent minder.
16-02-2015
Vrouw, 38
Algehele tevredenheid 2

Cymbalta (duloxetine)
Chronische depressie

Tevredenheid over
2
4
4
4
in de eerste instantie leek de cymbalta te helpen maar na ca 4 mnd zakte ik terug in mijn depressie,werd heel erg vergeetachtig,bv dat ik smiddags niet meer wist wat mijn onbijt die ochtend,of als ik groene appel wou zeggen zei ik groene aardappel,kon totaal niet meer functioneren zowel thuis als op t werk
13-02-2015
Vrouw, 56
Algehele tevredenheid 3

Cymbalta (duloxetine)
Angst & paniekstoornis

Tevredenheid over
2
4
4
5
Ik slik sinds kort Cymbalta tegen paniek en angst. Daarnaast slik ik nog 20 mg. Paroxetine , het is de bedoeling dat ik deze tzt ga afbouwen als de Cymbalta aangeslagen is. Wie heeft deze switch ook eens gemaakt en kan mij daar wat over vertellen ? Verder zou ik graag positieve verhalen willen horen over Cymbalta en dan met name voor angst en paniek .
02-12-2014
Man, 25
Algehele tevredenheid 2

Cymbalta (duloxetine)
Depressiviteit

Tevredenheid over
4
3
1
5
Na citalopram (30mg dagelijks) 5 maanden geslikt te hebben zonder gewenst effect ben ik op advies van de psychiater overgestapt op cymbalta tegen een ernstige depressie. De cymbalta (60mg dagelijks) zorgde ervoor dat mijn stemming stabiliseerde en ik weer makkelijker tot allerlei dingen kwam. Toch kreeg ik steeds meer last van bijwerkingen, met name affectvervlakking, n[lees meer...]iet meer bij mijn echte gevoelens kunnen en concentratieverlies. Na 3 maanden gebruik ben ik het middel gaan afbouwen in stappen van 10mg over een periode van ongeveer 2 maanden. Dit ging gepaard met hevige ontwenning. Onder andere duizeligheid bij bewegen van de ogen en bij het opstaan vanuit ligpositie en electrische schokachtige effecten. Het is nu 2 maanden geleden dat ik het middel voor het laatst heb ingenomen en de ontwenningsverschijnselen zijn weg maar ik voel me nog steeds 100% anders dan voor ik cymbalta slikte. Waar ik voor het medicijn een uitstekend geheugen had onthoud ik nu bijna niets meer, ook mijn vermogen om dingen te visualiseren is nagenoeg weg. Ik heb moeite mijn gedachtenstroom vast te houden en mijn gevoelens zijn erg vlak. Ik kan nergens meer om huilen maar ook nergens meer om lachen. Verder ben ik erg rusteloos. Ik slik geen andere medicijnen en deze symptomen zijn na gebruik van cymbalta plotseling op komen zetten.
27-11-2014
Vrouw, 38
Algehele tevredenheid 5

Cymbalta (duloxetine)
Angst & paniekstoornis

Tevredenheid over
5
5
4
4
voor mij werken deze medicijnen zeer goed. ik durf weer terug te leven.
18-10-2014
Vrouw, 34
Algehele tevredenheid 1

Cymbalta (duloxetine)
Depressie

Tevredenheid over
2
1
1
4
De psychiater schreef dit middel voor tegen mijn depressie. De bijwerkingen waren echter zo groot dat ik acuut heb moeten stoppen. Ik werd zwaar suïcidaal en psychotisch. Iets wat ik voorheen niet had en naderhand ook niet meer heb gehad. Ik mag dankbaar zijn dat ik nog leef door ingrijpen partner en ziekenhuis. Dit middel is vergif voor mij geweest.
08-10-2014
Vrouw, 24
Algehele tevredenheid 4

Cymbalta (duloxetine)
Manisch-depressieve stoornis

Tevredenheid over
5
2
3
5
Om te beginnen: Cymbalta betekent voor mij veel. Ik heb altijd gekampt met manisch-depressieve klachten. Na bijzonder veel verschillende medicatie: seroxat, lexapro en de ergste prozac, zorgde ervoor dat ik een soort 'zombie' werd. Niet in staat om te voelen, gewoon om door te gaan. Cymbalta zorgt er voor mij voor om te voelen, mijn werk te doen, relaties aan te gaan, zond[lees meer...]er de manische en depressieve periodes. Natuurlijk zijn er periodes die beter gaan dan andere. Momenten waarop ik denk dat de wereld prachtig is en momenten waarop ik bijna niet uit bed kan komen. Maar niet meer zo erg dat ik mijn leven niet weer kan oppakken, zoals voor de medicatie. Ik ben bijzonder tevreden over de medicatie. De bijwerkingen echter, zijn minder. Verstoord consentoratievermogen, veel gewichtstoename, niet in staat zijn om meer dan twee glazen wijn te nuttigen en zoals mijn vrienden het noemen: "af en toe ben je er gewoon even niet." Al dat neem ik wel voor lief. Niet meer manisch, niet meer depressief. Gewoon kunnen leven.
<< < vorige
volgende > >>
Pagina 4 van 7

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (1865) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (912) - Cholesterol
Champix (793) - Verslavingsziekten
Paroxetine (766) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (690) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (599) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (596) - Maagzuur - protonpompremmers
Efexor (574) - Depressie - antidepressiva overig
Citalopram (572) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (515) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (510) - Epilepsie
Venlafaxine (499) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (464) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (452) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Lexapro (420) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (391) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (376) - Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (361) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (350) - Anticonceptie - eenfase
Concerta (346) - ADHD - psychostimulantia

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Deel jouw ervaringen over
medicijngebruik en maak kans op
het boek de POWER Patiënt!


Hoe word je sneller beter?
Hoe krijg je de best passende behandeling?
Hoe krijg je minder last van bij-effecten?
Lees het in dit boek!


Geef je mening nu!

Als je meer wilt weten over dit boek, klik dan hier.

de Power Patiënt

Geschreven door Wil Konings.