Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

199
meningen

Diane-35

cyproteron / ethinylestradiol

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1

Diane-35

01-06-2013 | Vrouw | 37
cyproteron / ethinylestradiol
Hartkloppingen
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 5
Na 9 jaar gestopt met de dianepil. Altijd maar fikse hoofdpijnen tot migraine. Echt dagen ziek ervan. Imigran hielp zelfs niet meer. Nu na bijna 3 maanden gestopt te zijn, heb ik last van haaruitval, hartkloppingen, angstaanvallen en hyperventilatie. En nog steeds niet ongesteld geworden. Maar ik heb geen hoofdpijn meer! Ook was ik altijd zo vermoeid. Dit is nu ook een [lees meer...]stuk minder. En ik mij al die jaren maar afvragen waarom ik zo'n vreselijke hoofdpijnen had. Ik houd mij voor om geen pil meer te slikken, en hopelijk zijn de eerdergenoemde symptomen afkickverschijnselen. Wat ik niet als een pretje ervaar.
1

Diane-35

31-05-2013 | Vrouw | 37
cyproteron / ethinylestradiol
Acne/puistjes
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 5
Na 9 jaar de diane geslikt te hebben in overleg met de huisarts gestopt. Heb nu last van behoorlijke haaruitval, hartkloppingen, angstaanvallen en hyperventilatie. En uitblijven menstruatie. Dit sinds 2 maanden dat ik gestopt ben. Microgynon 20 voorgeschreven gekregen, maar wou toch eerst kijken hoe het is zonder pil. Voordeel: geen migraine meer. Ik had wel 3 aanvallen p[lees meer...]er week . Kreeg zelfs imigran.
1

Diane-35

28-05-2013 | Vrouw | 23
cyproteron / ethinylestradiol
Longembolie
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
In januari heb ik 3 weken in het gips gezeten. Door de combinatie van die immobiliteit en mijn pil - Diane-35 - heb ik een trombose gekregen en de bloedklonters zijn ook in mijn longen terecht gekomen, verschillende longembolen langs beide kanten. Ik mag nu niets meer van hormonale anti-conceptie gebruiken. Had ik dit alles geweten, was ik nooit aan de pil gegaan!!
1

Diane-35

18-05-2013 | Vrouw | 48
cyproteron / ethinylestradiol
Bloedstolsels
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik heb de Diane-35 pil slechts enkele jaren gebruikt omdat ik op mijn 25 e puistjes kreeg en wat last had van overbeharing. Het hielp mij echter niet voor deze klachten. Ik heb wel jong spataderen gekregen en leg nu pas de link dat dit weleens door de Diane-35 pil gekomen zou kunnen zijn.
1

Diane-35

17-05-2013 | Vrouw | 43
cyproteron / ethinylestradiol
Haaruitval
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 1
Ik heb de Diane 35 pil op voorschrift van mijn huisarts gekregen en daar ontzettend veel spijt van. Ik heb door het gebruik van deze pil haaruitval gekregen.....Mijn haarzakjes zijn afgestorven en komen dus niet meer terug. Dit is door een dermatoloog vastgesteld
1

Diane-35

30-04-2013 | Vrouw | 41
cyproteron / ethinylestradiol
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Spijtig dat sommige dokters het gevaar van deze pil weglachen. Ik was negentien jaar de diane 35 werd me voorgeschreven als anti- conceptie pil maar ook voor mijn acne. Na enkele maanden kreeg enorm veel pijn in mijn zij en na een controle bij mijn huisarts en een rx foto werd alles geschoven naar de stress die ik had rond mijn herexamen. We gingen enkele dagen later op re[lees meer...]is naar het zuiden van Frankrijk en daar begon alles erger te worden meer pijn in mijn zijde, kortademig, gezwollen been en na het ophoesten van bloed gingen we naar het ziekenhuis daar zeiden ze dat het een longontsteking was kreeg medicatie en moest rusten. Bij onze terugkeer naar huis viel onze auto ook in panne en moesten we met het vliegtuig terug. De dame van ons transport bracht me eerst naar de hulpdiensten op het vliegveld en alles ging in spoedtempo met de sirenes naar het ziekenhuis mijn been zag blauwpurper en ik ben daar bijna in coma geraakt er werd zelf gevreesd eerst voor mijn leven dan mijn been (amputatie) na maanden van herstel had ik nog steeds een enorm gezwollen been met krampen , kon ik niet goed onthouden enz... Ik mocht nooit nog een pil innemen of later als ik moeilijk zwanger werd iets hormonaal innemen ook moest ik goed gevolgd worden tijden mijn zwangerschappen. Ik ben nu 41 jaar en heb drie kinderen en na het bekijken van het programma koppen xl werd ik heel boos en verdrietig dat die pil nog steeds op de markt is.
1

Diane-35

24-04-2013 | Vrouw | 36
cyproteron / ethinylestradiol
Hoofdpijn
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 3
Ik heb nooit echt last van bijwerkingen gehad door de DIANE-35, behalve hoofdpijn, gevoelige borsten... Het meest vreselijke wat gebeurd na het stoppen van deze pil is VRESELIJK VEEL HAARUITVAL!!!!! En het stopt niet!!! Jeukende hoofdhuid en bossen haar vliegen van mijn hoofd:-(((((( 100% zeker dat het door het stoppen van deze pil komt, had het vorig jaar namelijk ook [lees meer...]gedaan en toen viel mij dat ook al heel erg op.. Terwijl ik vroeger echt heel erg veel haar had vóór ik met deze vreselijke pil begon. Echt schandalig dat dit product óóit op de markt is gekomen!!!! Haal het alsjeblieft uit de handel!!!!!
1

Diane-35

08-04-2013 | Vrouw | 44
cyproteron / ethinylestradiol
Acne/puistjes
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik was een slimme, energieke student met veel plezier in het leven. Toen ik 19 jaar was kreeg ik acne en kwam bij de dermatoloog terecht die me de diane-35 voorschreef. De diana-35 werkte heel goed tegen acne, maar ik kreeg migraine en daarna nog allerlei andere klachten: altijd pijn aan een kant van het lichaam, nekspierpijn, moe, geen eetust meer, depri, bang voor de t[lees meer...]oekomst etc. Na het stoppen met de diane (ik was ervan overtuigd dat klachten door de diane-35 kwamen, omdat ze direct na het starten met de diane-35 waren begonnen) zijn de klachten niet meer weggegaan. Ik ben al 20 jaar aan het tobben met allerlei vage klachten, heb al van alles geprobeerd. Van homeopatie, acuncpunctuur, tot anti-depressiva (de klachten zitten volgens artsen tussen je oren als ze het niet weten en niet kunnen oplossen). Nu las ik drie weken geleden dat door de diane-35 pil je vitamine b12 sterk kan dalen waardoor je klachten dus ook niet overgaan na het stoppen met de Diane 35. Ik bekeek de klachtenlijst en dacht: That is me! ik heb via stichting b12 tekort vitamine b12 en foliumzuur besteld, ik hoop dat eea nog te herstellen is. Wat een drama die pil. Mijn advies: NOOIT AAN BEGINNEN!!!!
1

Diane-35

06-04-2013 | Vrouw | 22
cyproteron / ethinylestradiol
Allergie
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik ben ongeveer op mijn 17e begonnen met deze pil tegen mijn puistjes, daar hielp het heel goed tegen en daarom ben ik deze pil ook blijven slikken. Ik was altijd wel erg moe, maar dat was ik voor het slikken van de pil ook al. Soms had ik alleen wel last van migraine. Ik had ook wel stemmingswisselingen en was niet meer zo vrolijk altijd. Ongeveer anderhalf jaar geleden b[lees meer...]en ik heel erg ziek geworden en kon helemaal niks meer, had hoofdpijn, koorts, zweten, buikpijn, beroerd en bijna elke dag aan het overgeven. Moest bijna elke week naar het ziekenhuis voor onderzoeken, maar de artsen konden niks vinden. Na een halfjaar kwamen ze erachter dat ik een glutenallergie heb. Toen ik ben begonnen met een glutenvrij dieet ging het na een tijd al wel veel beter. Toen ik op het nieuws hoorde van de Diane pil ben ik er meteen mee gestopt, het duurde ongeveer anderhalve maand voordat ik ongesteld werd, en dat is nu anderhalve week geleden, maar sinds ik ongesteld ben ben ik heel erg ziek weer, weer erg zweten, hoofdpijn, buikpijn, zere borsten, overgeven, last van me darmen, moe en heel erg haaruitval. En dat is nu na anderhalve week nog steeds niet over. Ik weet niet of dit allemaal van de Diane pil komt of omdat ik gewoon ziek ben geworden anderhalf jaar geleden en dat ik nu weer ziek ben, of dat dit allemaal wel van de pil komt. Ik ben benieuwd of er iemand is die dit ook heeft gehad en of het echt door de pil komt en wanneer het weer over gaat.
1

Diane-35

14-03-2013 | Vrouw | 41
cyproteron / ethinylestradiol
Darmproblemen - diarree
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik wil iedereen waarschuwen voor langduring diane 35 gebruik!!!! ik zie dit als zeer nadelig voor het lichaam, het verwoest het lichaam!! ik heb het ongeveer 15 jaar ingenomen en was altijd heel moe en ging elk jaar achteruit!! ik versta nog altijd niet dat ik er niet vroeger mee gestopt ben,ik was precies in een roes...toen ik ermee stopte kreeg ik terug meer energie maar[lees meer...] ik kreeg een jaar mijn menstruatie niet meer. toen die terugkwamen ben ik heel ziek geweest en had allerlei afkickverschijnselen, hartkloppingen, draaierig, nerveus gevoel, down...heel ziek....maanden aan een stuk...ook heb ik nu serieuze darmproblemen en altijd veel lucht in buik (pil vertraagt de darmwerking daarom dat meeste vrouwen moe zijn en contipatie hebben)!! ik heb ENORM veel SPIJT dat ik ooit die Diane 35 ingenomen heb anders had ik een veel beter en gelukkiger leven gehad; ik was precies in een roes, de emoties werden afgevlakt...en met beseft dikwijls pas als men ergens meestopt hoe men zich puur natuur voelt..het medicijn is doeltreffend voor acne en ook tegen de buikpijn die men heeft bij de menstruatie...maar voor de rest is het heel nadelig voor het lichaam, ook de hersenfunctie gaat achteruit, mijn studies gingen achteruit omdat ik altijd moe was...ik werd oppervlakkig...ook je weerstand is veel minder....en ook veel minder gelukkig....mijn gezondheid is veel minder goed dan voor de inname van de Diane 35. Vrouwen STOP met innemen van dit hormoon!! Ik wil aan iedereen vertellen hoe negatief ik denk over de Diane 35, ze heeft een stuk van mijn leven en lichaam verwoest en ik kan spijitg genoeg de tijd niet meer terugdraaien!!
1

Diane-35

14-03-2013 | Vrouw | 10
cyproteron / ethinylestradiol
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Bijna tien jaar de pil gebruikt. Laatste jaren steeds meer klachten, hoofdpijn en doorbraakbloedingen, pijn bij vrijen. Daarnaast somber en soms zelfs depressief. Vorig jaar oktober besloten te stoppen omdat ik me gewoon klote voelde. Al kort daarna ernstige haaruitval, puisten die ik nog nooit gehad heb, plus mijn borsten zijn ook in cupmaat afgenomen. All met al r[lees meer...]otzooi, als ik het over mocht doen had ik het niet zo lang geslikt. Hoop dat alles nu wat beter gaat worden. Het zal nog een hele tijd diren voordat die pil uit me lichaam is. Iemand ervaring met haaruitval na stoppen en is het uiteindelijk weer terug gegroeid? (Red; deze mening is geplaatst, maar de leeftijd is niet correct. Zo het lijkt gezien de tekst is het de duur van gebruik van 10 jaar. Wanneer de gebruikster dit alsnog leest, geef ons via info@mijnmedicijn.nl even uw leeftijd door, dan kunnen wij dit aanpassen. Mvg, MijnMedicijn )
1

Diane-35

12-03-2013 | Vrouw | 54
cyproteron / ethinylestradiol
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 5
In 2006 heb ik diepe arm trombose gekregen gevolgd door een longembolie. Nadat ik gestopt was met de Diane pil overgestapt op de nuvaring. Ik hoop dat er meer onderzoek verricht gaat worden naar beide medicijnen. Nu zit ik voor de rest van mijn leven aan de bloedverdunners ,prik ik mezelf om de drie weken. Van de markt halen vind ik .nu,hoeveel doden moeten er nog volg[lees meer...]en?
1

Diane-35

06-03-2013 | Vrouw | 52
cyproteron / ethinylestradiol
Niet in de lijst
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 5
Na ernstige huidaandoeningen Diana pil voor geschreven gekregen door dermatoloog. Binnen een half jaar ontwikkelde zich een diep trombose in mijn rechterbeen. Na een half jaar gebruik van bloedverdunners kon men testen wat de oorzaak was. Het bleek dat ik de erfelijke factor V van Leiden had. De internist vertelde dat die erfelijke factor in combinatie met de Diana Pil ge[lees meer...]zoet heeft dat ik trombose kreeg.
1

Diane-35

05-03-2013 | Vrouw | 22
cyproteron / ethinylestradiol
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Sinds mijn 19e gebruikte ik de Diana 35 pil. Ik had wat last van puistjes en kreeg bij de huisarts zonder veel moeite deze pil voorgeschreven. Ik heb deze pil altijd met een goed gevoel geslikt en toen niet het idee dat deze pil bijwerkingen had. De puistjes waren weg en ik was beschermd tegen zwangerschap, ideaal! In het voorjaar van 2012 (ik was toen 21) werd ik na 's av[lees meer...]onds ineens onwel. Mijn ogen draaide weg, mijn vriend kon geen contact met me maken, ik ademde moeilijk en had in mijn broek geplast. Ik was compleet van de wereld. Mijn vriend heeft de ambulance moeten bellen en kwam snel ter plaatse. Een hartfilmpje gemaakt en bloeddruk gemeten en eigenlijk het hele riedeltje wat gedaan wordt bij een persoon wat onwel is geworden. Na een hoop pijnprikkels ben ik weer redelijk bijgekomen. Op dat moment had ik een hoge bloeddruk en was er iets niet helemaal in orde met mijn hartslag. Het was niet erg genoeg om me mee te nemen naar het ziekenhuis. Wel was het verstandig om even naar de huisarts te gaan om mezelf even te laten controleren op mijn bloedwaarden. Vervolgens aan de huisarts verteld wat er dat weekend had afgespeeld. Door mijn urine verlies stuurde de huisarts me door naar de neuroloog. Om het zekere van het onzekere te nemen werd ik onderzocht op eventuele epilepsie. Na een MRI scan en een EEG scan werd het duidelijk dat het vrijwel zeker geen epilepsie is geweest. In de tussentijd bleef ik vage klachten als duizeligheid, benauwdheid, en ernstige hoofdpijn houden. Maar door de negatieve uitslag op epilepsie is het mij altijd een vraagstuk gebleven wat het dan zou kunnen zijn. Verder onderzoek vonden artsen niet noodzakelijk. En toch bleven de klachten aanhouden. Voor mij een raadsel waardoor ik me behoorlijk druk maakte over mijn gezondheid. Ik ben na alle onderzoeken gestopt met de Diane 35 pil en weer overgestapt naar de microgenon omdat het toch een zware pil blijkt te zijn. De klachten zijn toen gestopt en voelde me weer kip lekker! Of dat alles een bijwerking van de Diane 35 was blijft natuurlijk een raadsel. Er is nog NOOIT door een arts gevraagd welke pil slik, gek toch? Maar door alle ophef en verhalen die ik van anderen lees heb ik toch wel een sterk vermoeden. Ik heb er eigenlijk nooit zo bij stil gestaan tot de uitzending van Pauw en Witteman deze avond. Dit heeft behoorlijk indruk op me gemaakt en me flink aan het denken en analyseren gezet. Ik vind het ook erg schokkend om hier te lezen wat anderen mee hebben gemaakt! Ik snap ook niet dat huisartsen deze Pil zo makkelijk voorschrijven aan meiden die wat last hebben van pukkeltjes (in mijn geval dan). Hier moet echt veel strenger op gelet gaan worden om deze gevaarlijke situaties in de toekomst te kunnen gaan voorkomen!
1

Diane-35

04-03-2013 | Vrouw | 45
cyproteron / ethinylestradiol
Bloedstolsels
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
25 jaar geleden een half jaar deze pil geslikt en ja hoor, trombose in mijn been! Tijdens mijn examenjaar 10 dagen in het ziekenhuis gelegen, 2 jaar bloedverdunners geslikt en jaren met een steunkous gelopen van mijn tenen tot mijn heup.......en dat op je 20e! Ongelofelijk dat 25 jaar na introductie van dit medicijn het verband pas wordt gelegd. Ik wil met twk klagen en aa[lees meer...]nklagen.
1

Diane-35

02-03-2013 | Vrouw | 21
cyproteron / ethinylestradiol
Hoofdpijn
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik ben vanaf mijn 13e tot mijn 21e aan de Diana geweest, ik had van kinds af aan veel hoofdpijn, dokter zij nog je hebt het druk me school en je hobby, maar in de vakantie kreeg ik het ergste hoofdpijn! Ik moest van. De dokter hoofd pijn boekjes bijhouden, mocht bepaalde dingen niet eten, moest na de fysio, mijn aar is zaar een stuk van af gehaald.. Niks werkte.... Nu ben [lees meer...]ik er zat van en mijn nieuwe huis arts adviseerde eens te stoppen met de Diana! En nu helaas krijg ik weer acne waarvoor ik de Diana had genomen, maar dit is echt helemaal niet erg als ik al die jaar met hoofdpijn terug krijg had ik echt liever wat acne dan die pijn!!

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2189) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1158) - Cholesterol
Champix (1097) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1055) - Depressie - antidepressiva SSRI
Citalopram (1048) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (865) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (854) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (821) - Pijn - morfine-achtigen
Venlafaxine (817) - Depressie - antidepressiva overig
Omeprazol (743) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (700) - Epilepsie
Metoprolol (671) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (640) - Depressie - antidepressiva overig
Metformine (555) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (551) - Anticonceptie - eenfase
Seroquel (548) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (540) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (539) - Depressie - antidepressiva overig
Amoxicilline (505) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Lexapro (490) - Depressie - antidepressiva SSRI
Wellbutrin XR (481) - Verslavingsziekten
Concerta (455) - ADHD - psychostimulantia
Implanon (hormoonimplantaat) (451) - Anticonceptie - overig
Furabid (425) - Antibiotica - urineweginfectie
Roaccutane (413) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (404) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Diclofenac (396) - Pijn
Crestor (389) - Cholesterol
Euthyrox (388) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Dexamfetamine (387) - ADHD - psychostimulantia

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.