Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Risperdal

174
meningen

Risperdal

risperidon

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Psychose (49 meningen)
Schizofrenie (21 meningen)
Onrust (5 meningen)
Dementie (1 mening)
Hypomanie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Invloed van genen op medicatie

Antipsychotica medicijnen beïnvloeden de werking van zenuwcellen in de hersenen en helpen je om weer uit de psychose te komen. Ze hebben geen genezende werking; ze nemen de oorzaak van de psychose niet weg en lossen achterliggende problemen niet op. De medicatie zorgt ervoor dat angst en agitatie worden gedempt. Antipsychotica komen vaak met veel bijwerkingen en het kan vaak lang duren voordat duidelijk is of het ook goed helpt tegen de psychotische symptomen.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de geschikt medicijn te vinden.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

5

Risperdal

14-08-2012 | Man | 51
risperidon
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik lijd nu 33 jaar aan dit ziektebeeld. Een aanvankelijke psychose werd succesvol behandeld met Sordinol 3x5 mg, later Cisordinol 10 mg. Ben vanaf 1982 stabiel geweest. In 2000 is er een lichte dosering Risperdal toegevoegd. Hierdoor voelde het ziektebeeld veel beter aan. Ik ben sindsdien altijd stabiel gebleven en ben symptoomvrij. Ik heb totnutoe best een fijn leven. Ik [lees meer...]werk dit jaar alweer 25 jaar. De medicijnen hebben daaraan een positieve bijdrage geleverd.
5

Risperdal

14-08-2012 | Man | 51
risperidon
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

4

Risperdal

04-07-2012 | Vrouw | 23
risperidon
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben in 2006 - op mijn 17de begonnen met Risperdal, 1mg heeft tot 2011 altijd volstaan. Nooit iets bijgekomen, énige mindere bijwerking ; ik was erg vermoeid + mijn metabolisme deed zo goed als 'niets' meer, waardoor ik erg suf was en veel sliep als het kon. Ik nam mijn Risperdal wél altijd s'avonds net voor het slapengaan, zodat ik de vermoeidheid toch iets tegen kon [lees meer...]gaan. Psychiater heeft tijdens mijn 'vrijwillige' opname in de psychiatrie mijn Risperdal van 1mg naar 2mg verhoogd... En dat is mij fataal geweest : 15 kg bijgekomen op korte tijd , en het gaat er niet terug af! Dan ben ik mogen overschakelen naar Abilify in juni 2011; De overstap 'zou' volgens mijn Psychiater erg kritiek kunnen zijn, maar die week is eigelijk zonder énig probleem verlopen. Ik ben begonnen de eerste weken afbouwend met mijn RIsperdal, en 5 mg Abilify. Voor de volledige overstap neem ik tot vandaag 10 mg Abilify, ook voor het slapen gaan. Maar omdat alles zo goed verloopt, mag en ga ik terug overschakelen op 5 mg. Dit zou voldoende moeten zijn! Ik kan alleen maar zeggen, dat ik vanaf mijn 17 jaar - sinds ik Risperdal ben beginnen nemen - Eindelijk terug een 'normaal' leven heb kunnen hebben -met mijn Borderline- en dat lukt! :) (Red; gezien de wijze van invullen en eigen reacties>>de tekst van mening over Abilify & Risperdal idem en ook hier toegevoegd. Mvg, MijnMedicijn)
2

Risperdal

24-06-2012 | Vrouw | 23
risperidon
Schizofrenie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Risperdal had een sterk vermoeiend afvlakkend effect op mij, Abilify daarintegen heeft een opwekkend effect en is niet afvlakkend. Bij mij is de psychose zo goed als weg met abilify..
5

Risperdal

16-06-2012 | Vrouw | 51
risperidon
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ze wordt er een beetje suf van, maar haar hoofd krijgt meer rust
2

Risperdal

28-03-2012 | Man | 20
risperidon
PDD-NOS
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik neem risperdal al 5 bijna 6 jaar in eerst in 0,5mg toen 1 mg toen 2 en vervolgens 4 mg. De psychose van me stemmen is nu wel weg maar ben ernstig duf Daarbij heb ik lexapro die mij nog duffer maakt. Een zeer nadelig effect. Eerst stond ik makkelijk om 9 uur op nu lig meestal tot uurtje of 4 in bed.
4

Risperdal

20-03-2012 | Man | 15
risperidon
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben nu 15 en slik het al zowat mijn halve leven. Ik heb het gekregen omdat ik Gilles de la Tourette heb. Dat is een tic-stoornis en de Risperdal die ik sinds 3 jaar als pil krijg werkt goed tegen je tic's, heb er maar een paar over. Alleen de bijwerkingen zijn best heftig in het begin, ik sliep maar 3/4 uur per nacht en toen kon ik niet meer slapen. Overdag ben je suf e[lees meer...]n heb je vaak hoofdpijn. Na een jaar is het bij mij weggegaan en soms heb je last van sufheid voor een paar dagen of wat slapeloosheid. Maar de bijwerkingen zijn voor mij niet zo erg als dat wanneer ik geen pillen zou slikken want dan zou ik constant tic's hebben wat ik nu niet meer heb. Ik ben er wel tevreden over, de pillen zijn heel handig omdat ik vroeger een drankje had wat je met een soort pipet in je mond moest spuiten wat dus heel bitter smaakte. Ik zie geen verschil van werking tussen die twee en van het drankje houd je meestal 1/3 van het flesje over omdat het maar 3 maanden houdbaar is. Pillen als je die kan krijgen zijn veel handiger aangezien je niks verknoeid. Er zijn trouwens ook met breeklijntje verkrijgbaar als je ze moet splitsen.
2

Risperdal

20-03-2012 | Vrouw | 22
risperidon
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb dit een tijdje geslikt ivm met depressie. Daarnaast heb ik Asperger Syndroom, ADD, Chronische Vermoeidheid en een sociaal fobie. Ik begon met de laagste docering, 0,5mg. Ik merkte pas dat het iets deed toen ik het een paar keer vergeten was in te nemen, Ik vind het veel weg hebben van Concerta/Ritalin; ik werd er namelijk rustiger van in mijn hoofd, waardoor ik makk[lees meer...]er uit mijn woorden kwam etc. Maar qua depressieve klachten geen verbetering. Ik heb toen een hogere dosis geprobeerd, 1mg. Eerst werd ik daar heeel slapering van, dat bleef, al werd het gelukkig wel ietsje minder. Andere bijwerkingen waren heeel duizelig en veel hoofdpijn. Ook was ik eigenlijk nog net zo depressief als voordat ik aan die medicijnen begon. Dat was ook de reden waarom ik er mee gestopt ben en nu over ben gegaan op Efoxor.
4

Risperdal

19-03-2012 | Vrouw | 39
risperidon
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik dit middel inmiddels al 2 jaar en heb sindsdien geen psychotische klachten meer gehad,In het begin van gebruik last van wazig zien,en verstopping,maar dat word met de tijd beter,al met al een prima middel
1

Risperdal

16-03-2012 | Vrouw | 37
risperidon
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na zyprexa en haldol overgegaan op risperdal. Maar menstruatie bleef uit en bijwerkingen. Dus gestopt ermee. Overgegaan op Abilify, leek de eerste twee jaar een goed middel om te activeren. Daarna slaapproblemen en onrust. Dus hiermee gestopt. Nu al anderhalf jaar tevreden Orap gebruiker. Geen psychotische klachten meer gehad.
3

Risperdal

12-01-2012 | Vrouw | 56
risperidon
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Risperdal

30-12-2011 | Man | 47
risperidon
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds 2 maanden spuit ik risperdal consta na een half jaar risperdal geslikt te hebben, het helpt goed tegen de stemmen, maar ik heb wel dagen van zware vermoeidheid die zich afwisselen met goede dagen, de arts zegt hier niets aan te kunnen doen, alleen accepteren dat ik na een hele goede dag een paar slechte dagen kan hebben Ik zal het moeten accepteren, want andere medi[lees meer...]catie helpt minder goed tegen de stemmen en hebben veel vervelendere bijwerkingen.
5

Risperdal

24-12-2011 | Man | 35
risperidon
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik neem 1 mg risperdal en slik er ook 2,5 zyprexa bij zat eerst op 5 mg zyprexa daar werd ik moe van risperdal maakt je helderde in je hoofd en minder moe.vandaar deze combie ik ga zyprexa nog verder afbouwen in de toekomst ,ik wilde geen 3mg risperdal dan is je sex leven een drama. 3mg staat gelijk aan 5 mg zyprexa. ik voel me nu minder moe mijn sex leven is goed juiste c[lees meer...]ombi hopelijk zit ik over 3 maanden op 1mg risperdal geen zyprexa meer waar je moe van wordt.
1

Risperdal

01-12-2011 | Vrouw | 38
risperidon
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb iets meer dan 5 jaar Risperdal gebruikt. In een zware crisis heeft het me rustig gemaakt, ik had namelijk een langdurige psychose. Maar de ellende van bijwerkingen begon al bij dag 2 van inname in de vorm van heel wazig tot vrijwel niets meer kunnen zien, constante dorst, wattenhoofd. Mijn menstruatie bleef direct uit alhoewel ik dat juist wel een prettige bijw[lees meer...]erking vond, evenals mijn pijnklachten die met de ziekte van Crohn te maken hebben. Maar daarentegen kreeg ik in vol ornaat te maken met zware angsten en binnen een half jaar was ik maar liefst 40 kg aangekomen. Van 55 kg naar 95 kg. Mijn libido stond op nul, en het 'gevoel' was ook uitgeschakeld. Lukte gewoon niet, ondanks vele pogingen. Verder had ik het gevoel heel erg op slot te zitten. Ik ben van nature een echte babbelaar, vrolijk en behoorlijk humoristisch, maar dat is er 5 jaar lang niet uit gekomen. Bij visite zat ik apatisch voor me uit te kijken. Ik was lijfelijk aanwezig, maar geestelijk ver weg. Ook liep en bewoog ik als een robot. Ik zelf heb dat nooit zo opgemerkt, maar mijn omgeving des te meer. Ook had ik veel onrust in mijn benen, en had een drang constant te moeten bewegen om die onrust te verminderen. Na 5 jaar was ik het zat, en ben ineens gestopt zonder overleg met mijn psychiater destijds. Niet aan te raden, maar ik zag geen andere optie. Het heeft maanden geduurd voordat ik weer mijn eigen ik langzaamaan terug kreeg. De 40 kilo's die ik was aangekomen, verdwenen gelukkig weer. Ik heb daar weinig voor hoeven te doen. Dus dat is wel een positief punt. Inmiddels is het bijna 3 jaar geleden dat ik met Risperdal ben gestopt, en soms heb ik het moeilijk. Maar voor mij nooit meer dit medicijn, of een ander antipsychotica. Ik heb mezelf geaccepteerd zoals ik ben, in goede en slechte tijden, en godzijdank doet mijn man, onze kinderen en de rest van mijn omgeving dat ook.
4

Risperdal

08-11-2011 | Man | 10
risperidon
Mcdd en pdd-nos
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
bij dit medicijn had mijn zoontje veel last van eetbuien waardoor hij in korte tijd 8 kilo aan kwam.dit was niet acceptabel omdat hij ook al met een hartafwijking kampt en dus niet te zwaar mag worden.we zijn toen in overleg over gestapt naar abifly.
2

Risperdal

26-10-2011 | Vrouw | 18
risperidon
Sterke emoties, sterk uiten van emoties en onrust in hoofd
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb 3,5 jaar Risperdal gebruikt. Ik begon toen ik 14 jaar was en ben doorgegaan tot ik 17,5 jaar was. Ik ben begonnen met 0,75 mg, een lage dosis, omdat de eigenlijke werking van Risperdal niet het probleem oplost dat ik had. Maar in lage doseringen kan het helpen bij stemming en gedrag, aldus de psych. In die tijd had ik echt superveel nare dingen op mijn bordje gek[lees meer...]regen in een korte tijd, dus ik zat er toen behoorlijk doorheen. Ik wist werkelijk niet waar naartoe te vluchten met mijn emoties. Ook omdat ik toen midden in de puberteit zat had ik nog niet het rationele denkvermogen dat een adolescent/volwassene wel heeft. Op school had ik geen vriendinnen en thuis was ik eeuwen bezig met het maken van huiswerk met de huiswerkbegeleiding omdat mijn discipline 0 was. Ik kon me nergens toe zetten. Het was echt vreselijk. Op school was ik extreem timide, maar thuis was ik dan een soort zombie. Doordat school en het telkens alleen zijn heel veel van mij vergden, had ik veel moeite om terug te 'stabiliseren'. Ik was behoorlijk explosief thuis, snel opstandig, huilen, ik kon niks hebben. Ook in mijn hoofd maalde het maar door. Ik ben normaal een enorm zachtaardig persoon, boos worden is niks voor mij. Maar gezien de slechte omstandigheden was ik echt op aan het raken. Ik ben in de 1e 6 maanden dat ik Risperdal gebruikte, 5 kg aangekomen. Van 60 naar 65. Ik was in het jaar daarvoor ook al 10 kg aangekomen omdat ik meer, en vooral vetter, begon te eten. Na die 6 maanden was ik vanwege een extreme angst voor voedselvergiftiging, in een maand 10 kg kwijtgeraakt. Dit is er nooit meer aangekomen. Wel 'moest' ik door die angst van de psych naar 1 mg toe. Mijn eetpatroon is radicaal veranderd en ik zit/zat gemiddeld op 53 kg (bij 1,70 m) en ben/was echt een tenger meisje om te zien. Ik alleen maar trots op mijn mooie postuur natuurlijk. Honger van de Risperdal had ik toen niet meer, voor dat afvallen wel. Ik merkte niks meer van aankomen. Viel zelfs makkelijk af als ik niet oplette dat ik genoeg at. Volgens mij was ik behoorlijk gezegend daarin. En ja, je moet gewoon niet toegeven aan een behoefte naar een (té) grote energie-inname. Maar niet iedereen kan dat even goed. Zelf ben ik behoorlijk getraind daarin, maar dat was destijds ook wel anders. Ik dacht ook helemaal niet na bij het snoepen en eten. Ik tel nu elke dag de calorieën en ben heel precies met wat gezond is en wat niet etc. Helaas heb ik kort na de ophoging van de Risperdal, een dwangneurose gekregen. Geen hele extreme, maar wel eentje waar ik last van had. Deze is overgegaan(!!), precies rond de periode dat ik helemaal afgebouwd was. Ik werd extreem neurotisch van de Risperdal. Ook kwam er een somatoforme stoornis bij en was ik bang dat ik de ene na de andere erge ziekte had. Ik had namelijk opeens overal hele erge pijn, waardoor ik ineens heel bang was dat ik iets had. Door mijn grote medische kennis had ik vaak precies de symptomen die bij een bepaalde ziektebeeld hoorden. Het leek allemaal heel echt. Maar deze pijn kwam duidelijk voort uit onverwerkte emoties, een overbelaste ziel en stress. Rond het eind van de Risperdal-periode kreeg ik gelukkig steeds meer de macht over de symptomen en wist ik hoe ik het moest onderdrukken. Ik kreeg er handigheid in. Een andere bijwerking die ik met Risperdal ervaarde, was héél veel slapen. Man wat was ik suf!! Ik kon me tot niets meer zetten. Op een gegeven moment werd het te extreem. Ik sloeg alle ochtenduren op school over, enkel en alleen om het feit dat ik mijn bed niet uit kon komen. En 'niet' was bij mij ook écht niet. Het gevoel was niet te vergelijken met te weinig uren slapen, het was meer een soort halve coma. Het duurde uren voordat ik 'wakker' was en de omgeving tot me doordrong. In het weekend lag ik tot minimaal 13.00 u in bed!! Ik sliep zeker 11 uur, achter elkaar door. Ik moet wel zeggen dat ik de pillen altijd 's avonds innam omdat ik 's ochtends op hele onregelmatige tijden opstond. Maar in ieder geval waren de bijwerkingen té extreem. In een maatschappij met school en werk is het gewoon niet te doen. Ook overdag had ik een enorme 'brain fog' en was ik doodmoe. Ik werd passief en lusteloos en ondernam uit mezelf bijna niets actiefs meer. Door een stad lopen was al uiterst vermoeiend. Op een gegeven moment ben ik met de pillen gestopt, ik was toen 17,5 jaar. Vanwege de te sterke bijwerking(en), maar ook omdat ik emotioneel veel sterker was geworden dan toen ik 14 was. De psych vond ook dat het goed met me ging en dat ik me enorm had ontwikkeld ten opzichte van 3,5 jaar geleden. Ik wist het zelf ook, ik was echt een serieuze, standvastige volwassene aan het worden. Wel leuk dus die bevestiging! Ik ben op mijn gevoel gaan afbouwen. Ik had geen enkele bijwerking, maar voelde me juist steeds rustiger worden. In het begin heb ik bijna een week gedaan over het afbouwen van 1 mg naar 0,8 mg. Daarna iedere week steeds 0,2 mg eraf. Dat ging echt supergoed. Uiteindelijk was ik na een week of 6, 7 helemaal van de Risperdal af. Hoe het nu gaat? Nou ja, ik zit in een behoorlijk sociaal isolement helaas en heb maar 1 echte goede vriendin, verder geen netwerk... Maar puur met mijzelf gaat het heel erg goed!! Ik ben echt stabiel geworden nu. Zo'n groot verschil. Het 'grappige' is dat de dingen die Risperdal bij iemand zouden moeten verhelpen (volgens internet), juist bij mij zijn verholpen nadat ik gestopt was. * Mijn hoofd is veel 'lichter'. Thuis merken ze het ook. Ik ben echt zachter geworden. Stemming is meer gestabiliseerd. Als ik soms down word van een bepaald iets, dan heb ik er zelf veel meer de regie over, en het is veel minder intens. Ook cognitief ben ik heel sterk. Ik weet precies waar 'de fout' ligt. Vaak vraag ik mezelf af: maar wáárom voel ik dit eigenlijk? Het helpt wel. En trouwens, een beetje down is iedereen weleens hè. Je moet geen zombie willen worden. Somberheid komt bij mij vaak ook omdat ik iets zo mooi vind (vaak in sociale situaties), dat ik het zelf niet kan verwerken. Ik vind het ook stiekem wel mooi soms of zo, zo'n intens gevoelsleven. :) * Emoties voelen meer 'van mijzelf'. Ik kan meer genieten van dingen. Kan de 'kern' voelen of zo. Heel typisch. Over mijn eigen gedachten en patronen heb ik ook veel meer regie. Met de Risperdal voelde het énorm 'zwaar' en passief aan in mijn hoofd. Alsof het allemaal heel erg gedrukt werd. Ik kon als het ware zelf de macht over wat zich daar afspeelde niet meer in handen krijgen. Mijn stemmingswisselingen waren toen echt héél erg. Ook was ik veel angstiger en had ik een gebrek aan vermogen om mezelf daarin te stoppen. * Veel en veel minder neurotisch, obsessie-neigend en kriegel. Dwangneurose is weg!! Dwangmatige trekjes rond het eten (vanwege voedselvergifiting), zijn nu normaal geworden. Ik ben nog steeds gewoon alert, maar op een normale, gezonde manier, absoluut niet meer doorgeschoten in patronen, het is een gigantisch verschil met toen ik nog Risperdal gebruikte. De hele dwangmatigheid is eraf! Ook het dwangmatige denken, waar is dat gebleven? Sinds de Risperdal heb ik dit niet meer. Dat is zo geleidelijk gegaan dat ik de overgang niet eens heb gemerkt. Pas nu sta ik er bij stil! Met Risperdal sloegen de stoppen echt door op het gebied van angstigheid t.o. eten. Ik was echt zwaar angstig en sloeg helemaal door in het doemdenken. Zonder Risperdal kan ik een stuk zuiverder denken en beoordelen, ben ik me veel bewuster van dingen. * Lichamelijk actiever en slaap eindelijk gewoon normale tijden! Uiteraard is ook mijn situatie veranderd en ben ik geen 'tienertje' meer. Dus ook dat zal meespelen. Maar toch: ik ben zo blij dat ik met de Risperdal gestopt ben. Ik moet er soms nog steeds een beetje aan wennen dat ik 's avonds alleen de vitamines hoef te nemen. :) Wie zich in mijn verhaal herkend: laat jezelf niet als een machine bediend worden door psychiaters. Denk zelf eens na over de medicatie: wat zou er eventueel kunnen veranderen als je zou minderen of stoppen? Wat is eigenlijk de werking van Risperdal zoals ík die ervaar? Kijk, als je nou echt aanleg hebt voor psychoses of schizofrenie, snap ik dat stoppen met medicatie niet zo reëel is. Maar als je bijv. al op een lage dosis zit en het om minder ernstige problemen gaat... Het kan echt veel veranderen om te stoppen, desnoods te kijken hoe het gaat! Ik ben heel blij dat ik nu voor mezelf ben gaan denken. Risperdal was eigenlijk niet het juiste medicijn voor mij, dat zie ik nu ook. Het heeft verkeerde dingen met mijn hersenen gedaan, vooral emotioneel gezien was ik de regie kwijt, maar minder bozig was ik dan weer wél. De gevoelens met Risperdal waren veel meer op mijzelf gericht, wat natuurlijk ook niet de bedoeling was. De boosheid is na het stoppen niet meer teruggekomen. Dat verwachtte ik ook niet: ik ben een stuk 'rijper' geworden, ik zat toen midden in de puberteit. Al met al een ervaring die mijn besef m.b.t. medicatie heeft veranderd en in de toekomst wellicht een bijdrage kan leveren voor het niet opnieuw begaan van een foute keuze.
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1215) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (956) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (647) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.