Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

134
meningen

Clindamycine

clindamycine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Kaakontsteking (16 meningen)
Kiespijn (10 meningen)
Bacteriële infectie (9 meningen)
Wondroos (8 meningen)
Tandvleesontsteking (6 meningen)
Infectie (wond) (5 meningen)
Longontsteking (2 meningen)
Vaginale schimmelinfectie (1 mening)
Peesontsteking been (1 mening)
Bacteriële parotitis (1 mening)
Antibiotica profylaxe (1 mening)
Keelontsteking (0 meningen)
Blaasontsteking (0 meningen)
Bijholteontsteking (0 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1

Clindamycine

28-11-2016 | Vrouw | 64
clindamycine (300mg)
Trekken van tand of kies
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 2
Omdat ik een allergie heb, heeft de Kaakchirurg dit voorgeschreven, maar ik denk dat ik hier ook allergisch voor ben. Vind het raar dat er geen merk opstaat. Het zijn blauwe capsules. Bijwerkingen: Hevige pijn op de borst, buik, schouder en rug. Keelklachten, jeuk, veel ontlasting en blaas problemen. Ik wil de kuur niet afmaken en ga de huisarts bellen dat ik teveel pijn e[lees meer...]r van ondervind en ben bang voor een darm perforatie of erger.
1

Clindamycine

14-09-2016 | Vrouw | 69
clindamycine (300mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 4
Door mijn tandarts kreeg ik clindamycine preventief voorgeschreven omdat er een implantaat in mijn bovenkaak geplaatst werd. Een eenmalige dosis van 600 Mg. Tien jaar geleden ook een implantaat gekregen en toen ziek geweest van de antibioticumkuur (weet niet meer welk medicijn dat was helaas). Dit ook gemeld nu. Desondanks moest ik de twee pillen clindamycine toch slikken.[lees meer...] Implantaat was na 25 minuten zonder extra botopbouw of problemen geplaatst. Maar na een aantal uren kreeg ik diarree en hevige buikkrampen gevolgd door misselijkheid. Ik sliep ineens slecht, voelde me zeer vermoeid en lusteloos. Na een paar dagen kwam daar ook nog eens erge jeuk bij. Klachten duren al een week inmiddels! Ik was kerngezond, maar voel me nu (opnieuw) ziek. Bij een volgend implantaat neem ik dit medicijn nooit meer. Begrijpelijk als je een ontsteking hebt, maar preventief???
1

Clindamycine

04-08-2016 | Vrouw | 60
clindamycine (300mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik kreeg deze medicatie voor een ontsteking boven de schaamstreek. Zodra ik deze medicijnen innam met veel water kreeg ik spuitdiarree en vreselijke krampen in de onderbuik en veel gerommel in de darmen. Huisarts terug gebeld en moest toch kuur afmaken. Vanaf dat ik 1 augustus ben gestopt is het vandaag 4 augustus nog precies hetzelfde. Resultaat ontsteking bijna weg maar [lees meer...]de bijwerkingen niet. Ik neem deze medicijnen pertinent niet meer.
4

Clindamycine

01-08-2016 | Vrouw | 47
clindamycine (300mg)
Trekken van tand of kies
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 5
Verstandskies getrokken. Welke moeilijk te verwijderen was en ivm bloedverdunners en kans op infectiegevaar een kuur gekregen. Ik ben allergisch voor Amoxicilline en heb daarom deze gekregen.
4

Clindamycine

31-07-2016 | Man | 62
clindamycine (300mg)
Kaakontsteking
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Ben vrijdag j.l bij de tandarts spoeddienst geweest (eigen tandarts met vakantie), i.v.m. kiespijn in de onderkaak. Ze hebben een foto gemaakt en daar op was te zien dat er een flinke ontsteking zat onder de 2 achterste kieswortels. Oorzaak, een opening langs de oude vulling van de achterste kies, bacteriële infectie via de kies, verder gegaan door de wortels en zenuwen to[lees meer...]t in de kaak. Kreeg een kuur Clindamycine 300 mg voorgeschreven voor 7 dagen, 4 x daags. De pijn nam direct dezelfde dag af en tot nu toe lijkt de medicatie z'n werk goed te doen. Toen ik het recept ontving, werd mij meegedeeld dat het diarree kan veroorzaken, doordat ook goede darm bacteriën het lootje leggen door de medicatie. Ben direct bij de supermarkt langs gegaan en heb 2 pakken Yakult (rood) opgehaald. Drink direct na iedere maaltijd hier een halve of hele van op, een halve is voor mij op de 3e dag genoeg. Heb totaal geen last gehad van diarree en heb een normale ontlasting. Ik zorg er wel voor, dat ik de medicatie minstens 1- 1,5 uur voor elke eetbeurt inneem, anders heeft de Yakult ook veel minder effect.
1

Clindamycine

30-06-2016 | Vrouw | 49
clindamycine (300mg)
Kaakoperatie
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
ivm ontstoken tandvlees na plaatsen van implantaten heb ik als 2e kuur deze capsules gekregen. van de 1e 3 capsules overdag had ik niet echt veel last, rommelende buik en beetje misselijk en duizelig. de laatste pil nam ik om 23.00 en ging toen naar bed. werd meteen al niet lekker. gevoel of de pil in mijn keel bleef steken, heftige pijn in mijn maag en slokdarm, deze pijn[lees meer...] straalde uit naar mijn nek en boven rug. ik dacht dat ik het aan mijn hart had!!! om 1.30 zakte de pijn iets en ben ik in slaap gevallen. ik neem deze medicijnen echt nooit meer!!
3

Clindamycine

28-06-2016 | Vrouw | 27
clindamycine (15mg/ml)
Ontsteking in de borst
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 2
Ik heb o.a chronische borstonstekingen. Na maanden aan klooien met allerlei penicillines die geen effect hadden, hebben ze me tijdens de ziekenhuis opname over gezet op Clindamycine. De onsteking werd minder en sinds dien ( jan 2016) krijg ik dit middel bij de eerste symptomen voorgeschreven. Ik heb het toen in totaal zeven weken geslikt. De eerste dagen last gehad v[lees meer...]an diarree. Daarna geen klachten meer. Sinds gister zit ik weer aan een kuur Clindamycine. Vandaag moest ik noodgedwongen overstappen op de drankvorm omdat ik de capsules niet meer binnen kan houden. Tot nu toe gaat het goed ( 2de dosis op) en ben ik niet meer misselijk geweest, al is het middel vreselijk vies van smaak. Al bij al ben ik erg blij met dit middel! Het voorkomt voor mij pijn, opnames en operaties. Ik lees hier dat mensen zeggen ja ik ben lusteloos, moe etc. Dan vraag ik me af, komt dat nou echt van de medicatie? Je slikt het toch niet voor niks? Ik ben ook moe en opgebrand maar dat is door de onsteking.
1

Clindamycine

04-06-2016 | Vrouw | 45
clindamycine (300mg)
Trekken van tand of kies
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
De derde dag kreeg ik na inname ineens enorm veel pijn in de borststreek, werd ik kortademig en moest ik na een tijdje overgeven. Op de bijsluiter is hiervan niets terug te vinden. Ik was eigenlijk Dalacin voorgeschreven door de specialist, maar de apotheker gaf mij Clindamycine (wit product) en beweert dat dit hetzelfde is. Ik denk eraan mijn behandeling te stoppen als ik[lees meer...] zie welke invloed dit product heeft op slokdarm, maag en darmflora.
5

Clindamycine

16-03-2016 | Vrouw | 62
clindamycine (300mg)
Kaakontsteking
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
Heftige pijn ten gevolge van kaakontsteking. Tandarts wilde wel een wortelkanaalbehandeling. Ik niet. Na anderhalve dag clindamycinecapsules is de pijn plotseling gestopt en mijn humeur boven normaal. Bijwerking of opluchting? Ik mag nog niet te vroeg juichen want ik moet nog even door gaan met gebruik.
1

Clindamycine

29-02-2016 | Vrouw | 23
clindamycine (300mg)
Amandelontsteking
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 3
Clindamycine voorgeschreven gekregen van mijn KNO-arts, omdat ik allergisch ben voor penicilline. Als dit niet werkt moeten mijn amandelen eruit gehaald worden. 4x per dag 300 mg. Probleem 1: de pillen op de juiste tijden innemen. Er moet 6 uur tussen iedere pil zitten, dit red ik al niet. Probleem 2: vanaf dag 1 bij het innemen het gevoel alsof ik een fles wijn achter[lees meer...] mijn kiezen heb zitten. Het lijkt alsof mijn zicht vertraagd, reactievermogen is niet zoals het hoort. Ik durf hiermee ook geen auto te rijden. Daarnaast ben ik erg wazig, heb ik geen energie en wil ik alleen maar op de bank liggen. Probleem 3: ik heb al de hele week erg dunne ontlasting. Ik moet zo vaak en zoveel naar het toilet, dat ik zelfs eens de bus naar school gemist heb... Hierdoor ga ik niet graag onnodig de deur uit. Probleem 4: Last van mijn slokdarm en maag. Ik probeer veel te drinken bij het innemen van de pil, omdat ik de eerste dagen een metaalsmaak in mijn mond had. Maar dit verhelpt de last in mijn slokdarm niet. Probleem 5: na het innemen van de capsule en voor het dronken gevoel begint, heb ik een druk op mijn borst en het gevoel minder lucht te krijgen. dit duurt niet heel lang, maar is erg vervelend en in het begin zelfs beangstigend. De bedoeling was met deze kuur mijn chronische keel- en amandelontsteking voorgoed uit te roeien. Het leek te helpen, mijn amandelen oogden wat kleiner dan normaal. Echter kwam na 3-4 dagen mijn keelpijn weer opzetten en zit er nu een kleine bloeduitstorting op mijn rechter amandel... Mijn keel voelt nog precies hetzelfde, alleen heb ik er nu allemaal klachten bij die niet erg bevorderend zijn voor mijn energielevel, die door de keelontstekingen toch al niet zo hoog was. Ik ben zeker niet tevreden over deze kuur. Daarnaast vind ik dat de bijsluiter geen goed beeld geeft van alle bijwerkingen. Ook heb ik het idee dat ik in combinatie met deze kuur opeens heel snel verbrand in het februari zonnetje, heeft iemand hier ervaring mee?
1

Clindamycine

06-11-2015 | Man | 60
clindamycine (300mg)
Peesontsteking been
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Bij behandeling van Cellulitis (ontsteking in het been) in het ziekenhuis werd naast de intraveneuse toediening van peniciline een kuur van clindamycine gegeven en dat veroorzaakte binnen 48 uur een hevige uitslag met rode vlekken en huid irritatie. Dit was een allergische reactie vertelde men mij en dat deel van deze behandeling, de toediening van de orale medicatie, werd[lees meer...] onmiddelijk gestopt. Maar de irritatie bleef nog maanden doorwerken.
1

Clindamycine

30-09-2015 | Man | 67
clindamycine (300mg)
Bacteriële infectie
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Bleef na wortelkanaalbehandeling ernstige pijn houden. Tussen de regels door kon opmaken, dat de tandarts dacht, dat ik me een beetje aanstelde. Later bleek, dat men een stukje van een zenuw vergeten was. Kreeg medicijn dus als bwehandeling van mogelijke bacteriele infectie, opgelopen tijdens de behandeling.... Na twee dagen slikken van clindamycine, ernstige pijn aan sl[lees meer...]okdarm/maag resulterend, zoals later bleek in ernstige refluxprblemen. Ben na drie dagen gestopt en loop nu nog steeds met die ernstige gevolgen. Mijn darmflora blijkt nu ook volkomen uitgeroeid geweest te zijn.
1

Clindamycine

26-08-2015 | Vrouw | 57
clindamycine (300mg)
Bacteriële parotitis
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik heb er chronische diarree aan overgehouden. Ontsteking bleek veroorzaakt te worden door een steentje dat spontaan los kwam. Ik had beter dit medicijn niet kunnen gebruiken.
2

Clindamycine

21-07-2015 | Vrouw | 60
clindamycine (300mg)
Oogontsteking
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 4
Een bult onder mijn oog bleek een traanzakontsteking te zijn. De oogarts schreef mij 3 maal daags twee capsules Clindamycine 300 mg voor. Vanaf dag twee heb ik ernstige maag- darmklachten gekregen. Na afloop van de kuur was de bult geslonken, niet weg. Inmiddels heb ik gele vlekken op mijn tong, keelpijn, buikpijn, jeuk op mijn hoofdhuid en vaginale jeuk. Ik gebruik nu twe[lees meer...]e maal daags probiotica (in Duitsland wordt dat standaard bij een anti-biotica kuur voorgeschreven), drink Molkosan en vermijd suikers. Voor de zekerheid neem ik ook Echinaforce met vitamine C.
3

Clindamycine

19-07-2015 | Man | 53
clindamycine (300mg)
Kaakontsteking
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
na het plaatsen van implantaten in mijn onderkaak kreeg ik van de kaakchirurg clindamycine voorgeschreven. eerst 2 weken 3x daags 300 mg. Daar heb ik eigenlijk geen bijwerkingen va gehad. Afgelopen week zijn de implantaten weer blootgelegd en kreeg ik wederom voor 2 weken clindamycine voorgeschreven maar nu 3x daags 600 mg. de eerste twee dagen ging het goed. Echter daa[lees meer...]rna kreeg ik pijn op mijn borst en in mijn slokdarm. Heb ook dik groen sputum. je voelt je gewoon zwaar beroerd. Ga nu weer terug naar 300 mg per keer.
2

Clindamycine

14-05-2015 | Vrouw | 53
clindamycine (300mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 3
Na veel last van mijn luchtwegen te hebben gehad, het begon met verkouden, toen kreeg ik oorpijn, pijn aan mijn gehemelte en tong, kiespijn en keelpijn, kreeg ik deze antibiotica van de kaakchirurg. Na een aantal dagen kreeg ik last van diarree. Na zes dagen kreeg ik na inname ontzettende last van mijn keel en slokdarm. De volgende dag was deze pijn minder en de laatste [lees meer...]dag begon het weer. Ná inname gelijk last van erge pijn in slokdarm en keel. Ben blij dat deze kuur is afgelopen nu!!!

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2234) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1176) - Cholesterol
Citalopram (1157) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1140) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1096) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (936) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (863) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (856) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (849) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (761) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (724) - Epilepsie
Metoprolol (705) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (647) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (576) - Depressie - antidepressiva overig
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (575) - Anticonceptie - eenfase
Amitriptyline (574) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (571) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Metformine (564) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (527) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (515) - Verslavingsziekten
Furabid (503) - Antibiotica - urineweginfectie
Lexapro (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (484) - Anticonceptie - overig
Concerta (465) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (441) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (420) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (410) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (405) - Pijn
Euthyrox (404) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Crestor (395) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.