Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

135
meningen

Moviprep

macrogol/elektrolyten

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

4

Moviprep

20-01-2018 | Vrouw | 65
macrogol/elektrolyten
Voorbereiding (slok-)darmonderzoek
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Na enkele diarreemedicijnen te hebben genomen en na het lezen van de moviprep gebruikers met veel zorgen begonnen aan de moviprep. Was op het ergste voorbereid. Als je citroenwater kunt drinken, kun je ook moviprep drinken. Geen enkel probleem, alleen op de nuchtere maag 's ochtend viel tegen, heb maar 2 glazen gedronken. Wat me heel erg tegenviel, en daar is weinig ove[lees meer...]r geschreven, is dat Na ong 1/2 uur de moviprep begon te werken op een dus danige manier dat het ontzettend belastend was. Vaak was de afstand naar het toilet te lang om het op te houden en dit heeft 3 uur geduurd. Wat ik wel adviseer is vanaf het begin babylotiondoekjes te gebruiken na elk toiletgebruik en daarna vaseline erop. Dit verzacht te pijn aanzienlijk
2

Moviprep

11-10-2017 | Vrouw | 27
macrogol/elektrolyten
Voorbereiding coloscopie / endoscopie
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 3
Ik had me goed voorbereid op het drinken van Moviprep (citroensmaak) door een aantal tips samen te voegen van (horror) ervaringen online. Mengen met ijskoud water (ik gebruikte Spa literflessen) en een flinke scheut bosvruchtensiroop maakte het drinken veel dragelijker. Ik deed Xylifresh mint kauwgum om mijn tong heen en dronk vervolgens met een rietje steeds het glas snel[lees meer...] leeg. Zo proef je de smaak zo min mogelijk en hoef je niet te braken. Ginseng thee drinken tussendoor was ook erg fijn (zou buikkrampen helpen verminderen). Bij mij kwam de aandrang na ongeveer twee uur. Na een paar keer naar de wc te zijn gerend, ben ik er uiteindelijk maar op blijven zitten en heb ik een boekje gelezen. Na 23.00 uur goed kunnen slapen. De volgende ochtend ging het drinken veel soepeler en was ik al snel leeg. Het onderzoek zelf is ook erg meegevallen!
3

Moviprep

08-10-2017 | Vrouw | 65
macrogol/elektrolyten
Darmontsteking
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Voor de coloscopie (darmonderzoek) moest ik de avond van tevoren om 18.00 uur stoppen met eten. Maar vier dagen ervoor ben ik al begonnen met heel weinig en vezelarm te eten. Om 19.00 uur heb ik de Moviprep klaargemaakt met ijskoud water en ook een thermoskan met warme thee. Ik ben gestart met elk kwartier een glas Moviprep te drinken. Ik heb hierbij een rietje gebruikt, z[lees meer...]odat de smaak niet zo werd waargenomen. Daarna mond spoelen en vervolgens warme thee drinken. Een zuurtje tussendoor genomen. Na drie kwartier kwam er de eerste reactie. Daarna 2 x binnen de resterende tijd Moviprep opgedronken. Daarna kwam de rest vanzelf los. Doordat ik de afgelopen dagen weinig had gegeten, was er snel het gewenste resultaat van een lege darm. Al met al viel het reuze mee. Goed voorbereiden en gewoon even doorzetten. De volgende morgen om vijf uur moest ik dit hele traject nog eens herhalen. Doordat ik de dagen ervoor weinig had gegeten, had ik genoeg aan 1 glas Moviprep. De darmen waren en bleven leeg. Ik heb voor een roesje gekozen tijdens de coloscopie. Met een uur kon ik weer naar huis.
4

Moviprep

30-08-2017 | Man | 39
macrogol/elektrolyten (2l)
Voorbereiding (slok-)darmonderzoek
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Gister ben ik begonnen met mijn prep kuur, nadat ik de horror verhalen had gelezen een beetje gespannen vooraf. Mijn algemene ervaring is dat het goed te doen is, nu moet ik wel melden dat ik dus in de avond en in de ochtend een liter moest drinken dat scheelt. Iedereen is verschillend dus hierbij wat tips (sommige al bekend) die ik heb toegepast. De kunst is om de dr[lees meer...]ank zo snel als mogelijk op te te drinken, ikzelf heb elke 10 min een glas gedaan waardoor je er met 40 min vanaf bent. Aangezien deze onderzoeken vaak ruimschoots van te voren worden aangekondigd (die van mij ruim 2 maanden) heb je de tijd om jezelf te trainen snel een glas vloeistof op te drinken, probeer gedurende de voorbereiding elke dat ook veel water te drinken/ of andere vloeistof 2/3 liter per dag, zo train je jezelf grotere hoeveelheid vloeistof te drinken wat je bij het innemen van de kuur ten goede zal komen. De kunst is om het glas "leeg" te kiepen zover mogelijk achter op de tong zodat de vloeistof zo min mogelijk contact krijgt met de tong. Klok de drank ik een 3 tot 4 grote slokken weg (door de training ben je hiermee bekend) en spoel na met ranja of een andere drank (ikzelf zou voor koude drank kiezen omdat je die sneller tot je kan nemen) ikzelf heb zeer zoete ranja gemaakt en deze dus direct na het innemen van het glas over de tong naar binnen laten gaan. Zorg ervoor dat ook de ranja lekker koud is, dat komt de smaak ten goede. Kan je dit niet dan denk ik dat een rietje ook zal werken, daarmee zorg je er ook voor dat de drank achter in de keel je lichaam binnen komt. nog wat korte tips en aandachtspunten: - drink de prep koud, ikzelf heb gekozen voor koelkast koud niet op 0 graden daar je maag dit dan later ook nog moet verwerken. - train jezelf van te voren - maak een schema voor het opdrinken van, 10-15 min per glas, dan ben je er het snelst vanaf. - kijk ook eens op YouTube daar staan een aantal filmpjes van mensen die prep drinken, je zal zien dat de persoon die het in een keer weg kan klokken er minder last van heeft dan de man die het drinkt als een dure whiskey - laat je niet gek maken het valt allemaal wel mee, en bedenk dat als je het niet doet en je krijgt bijvoorbeeld darmkanker of andere aandoening dat dan deze behandeling daarbij een lachertje is - wees dus positief verstand 2 x een uurtje op nul en gaan. De uitwerking van het product viel mij voor de eerste ronde tegen, duurde zeer lang alvorens het los kwam, ik typ dit terwijl ik net de tweede sessie heb gehad hoop dat die wat sneller doorloopt. Vanmiddag de behandeling maar daar kijk ik niet tegen op. Succes mocht je voor je eerste kuur staan, je kunt het !
4

Moviprep

18-08-2017 | Man | 62
macrogol/elektrolyten (50mg)
Voorbereiding (slok-)darmonderzoek
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 3
moviprep orange gebruikt voor onderzoek, ik begrijp dat wij niet allemaal het zelfde zijn, maar ik vond het geen probleem. in de ochtend klaargemaakt voor de avond en in de koelkast gezet, dus lekker koud, 0 graden. In de avond klaar gemaakt voor de ochtend, dus ook 0 graden. Zorg ervoor dat je niet vol zit, dus niet veel eten en drinken, je moet eigenlijk dorst hebben. I[lees meer...]k doe de liter in vier keer, vier glazen van 0,25 cl, die drink ik in een teug leeg en spoel gelijk mijn mond met water. Je kan het ook 5 keer doen met glazen van 0,20 cl of 6 keer met enz enz. ik wens iedereen succes
1

Moviprep

11-08-2017 | Vrouw | 66
macrogol/elektrolyten (50)
Darmproblemen - verstopping
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 3
Het drinken van de moviprep vond ik afschuwelijk. Ik kon bijna geen slok nemen zonder misselijk te worden. Uiteindelijk dronk ik de helft met steeds een slokje van iets anders er tussendoor. De volgende ochtend dronk ik één glas. Het bedoelde effect was er al. Na het onderzoek kwamen de problemen. Ik kan niet meer in slaap komen door buikpijn en rusteloze benen. Dat zi[lees meer...]jn de klachten die ik al had en waarvoor ik het onderzoek kreeg. Pas als ik meer dulcolax neem dan voorheen slaap ik. De volgende dag is mijn ontlasting nog dunner dan ooit. De hele dag voel ik me gespannen en geprikkeld.
5

Moviprep

31-07-2017 | Vrouw | 58
macrogol/elektrolyten
Voorbereiding coloscopie / endoscopie
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Voor een compleet onderzoek van maag, en beide darmen dit moeten nemen. Begonnen om 17:00 uur en na een uur de drank op, viel reuze mee en je mag er een paar druppels Slimpie indoen omdat er geen suiker inzit. Rond 19:00 begon alles op te zetten en precies daar waar de problemen zitten in de dunne darm en dikke darm. Om half 8 leek ik wel 6 maand zwanger en vrij snel vol[lees meer...]gde er weeën. Je voelt gewoon dat het water in de darm door de peristaltische beweging ritmisch op druk gebracht wordt en dat was niet echt pijnloos. Goed kwartier erna 2 keer naar toilet en de 2e keer alleen water. "s Nachts om 5 uur de 2e ronde en vrij snel weg gekregen, half uurtje, en ben weer gaan slapen. Dat was voor mij heel vreemd omdat ik allen slaap op medicatie. Net na 7 uur wakker en naar toilet, kwam alleen maar water, en weer naar bed slapen tot 9 uur. Naar toilet en water meer niet en alles helder. Ik gebruik het nu ook bij verstoppingen maar vooral als ik in een voedsel intolerantie zit. De darm dan helemaal leeg maken scheelt een week ellende en pijn. Daarna goed opstarten en beginnen met een goede probiotica voor je gaat eten. Begin als eerste een half uur na de probiotica met zelfs gemaakte kippenbouillon en laat je darm eerst aan wennen voor je vast voedsel neemt. Dit scheelt enorm voor de klachten waarvoor je movieprep moest nemen en vooral als je PDS hebt.
3

Moviprep

14-07-2017 | Man | 41
macrogol/elektrolyten (13,8g)
Voorbereiding (slok-)darmonderzoek
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 3
Ik had de versie met sinaasappelsmaak. Smerig goedje, maar deed bij mij wat het moet doen. Wat mij erg hielp was om het flink gekoeld met een rietje in te nemen. Rietje boven tegen het gehemelte drukken en hele glas in 1 keer leegdrinken. Daarna een paar slokjes ranja of roosvicee en de smaak is snel weg. Na de coloscopie, welk ik met een roesje onderging en (daardoor?)[lees meer...] niet veel voorstelde, had ik nog wel lang een borrelende buik. Niet pijnlijk, maar wel vervelend.
3

Moviprep

18-05-2017 | Vrouw | 58
macrogol/elektrolyten (13,7g)
Voorbereiding (slok-)darmonderzoek
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 4
Had de sinaasappelsmaak. Op zich best wel te doen. 4 glazen en dat in avond en ochtend. Zag er heel erg tegenop na alle verhalen op internet maar is me heel erg meegevallen. Mijn tip is doe er geen appelsap oid bij. Als je het koud drinkt (niet diepvries koud) en rietje achter in je keel heb je het zo weg. Enige minpunt is het tijdstip van inname. Hangt af van je afspra[lees meer...]ak voor onderzoek. In de ochtend om 6 uur koud drinken was niet echt fijn. Maar wat moet dat moet denk ik zo.
4

Moviprep

10-04-2017 | Man | 40
macrogol/elektrolyten
Voorbereiding (slok-)darmonderzoek
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Goed te doen. Had het gemengd met appelsap en ik de koelkast gezet. Dan is het prima weg te krijgen. Het werkt als een tierelier. Ik moest er 2 a 4 liter bij drinken en ik besloot - hoe smerig ook - dit maar gewoon op de wc te doen omdat de aandrang zo sterk was dat ik er eigenlijk niet weg kon. En toiletpapier voelt na een tijdje ook niet echt prettig meer aan. Een paar u[lees meer...]ur later was het alweer achter de rug. De volgende ochtend hetzelfde verhaal. Het lijkt dat het blijft werken zolang je blijft drinken. Stop je daarmee, dan stopt de werking ook. Tip: zorg voor babydoekjes. Dat blust de brand.
4

Moviprep

04-01-2017 | Man | 44
macrogol/elektrolyten (13,7g)
Voorbereiding (slok-)darmonderzoek
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 4
Voor ieder anders, maar na erge verhalen viel het voor mij mee. Mijn mening over de gevonden tips: Koud/koel drinken werkt goed, maar van ijskoud kreeg ik hoofdpijn, vooral omdat ik dan toch die hele beker achter elkaar moest opdrinken. Voor het gebruik van rietjes is mijn tip om dikke rietjes te gebruiken die je bij milkshakes krijgt. Bij smalle rietjes moet je meer[lees meer...] moeite doen om de Moviprep in je mond te krijgen en hoe minder moeite het kost, hoe beter. Voor mij werkte trouwens adem inhouden en met grote slokken het glas leegdrinken het makkelijkst / makkelijker dan met een rietje. En voor een laxeermiddel viel de smaak mee. Staand drinken werkte makkelijker dan zittend, omdat mijn maag staand minder vol voelde. Af en toe wat thee met ginseng zou helpen tegen kramp. Ik weet niet of het door de ginsengthee kwam, of door het idee 'iets te doen', maar ik had nauwelijks last van buikkramp. Soms las ik vaseline te gebruiken als je anus gaat irriteren, maar bij mijn ziekenhuis mocht dat niet; wel een vochtig doekje. In de uren dat ik het spul in moest nemen heb ik op de koptelefoon hard muziek geluisterd en mee gezongen, anders zou ik de hele tijd bezig zijn met Aargh, over zes minuten moet ik alweer van dat spul. Ik had de smaak orange en kan me niet voorstellen dat ik daar nog iets aan zou toevoegen om een andere smaak te krijgen. Ik wens iedereen sterkte bij het laxeren en goeds bij het onderzoek (wat bij mij ook heel erg meeviel om mee te maken; zowat geslapen en geen pijn gevoeld)
3

Moviprep

12-12-2016 | Vrouw | 21
macrogol/elektrolyten (125g)
Colitis ulcerosa
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 2
Heb 2 keer een liter moviprep moeten drinken ter voorbereiding van een coloscopie, de eerste liter moest s'avonds. Ik heb er 1,5 uur over gedaan. Kreeg daarna hevige buikkrampen maar nog geen aandrang, werd er ook wat misselijk van. Toen even buiten een rondje gelopen, waarbij het eigenlijk meteen op gang kwam. De buikpijn en misselijkheid was toen meteen weg. In de ochten[lees meer...]d weer een liter, nu had ik er ranja bij gedaan en heb het in een half uur opgedronken. Over de smaak kun je je wel heen zetten maar de structuur is een beetje olie achtig in je mond en dit vond ik heel smerig. Ook na de liter in de ochtend werd ik misselijk en als je dan ook nog een liter vocht moet drinken word je er niet erg blij van.. voor mij liever geen moviprep meer.
5

Moviprep

03-07-2016 | Man | 67
macrogol/elektrolyten (2000ml)
Voorbereiding coloscopie / endoscopie
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
2 maal 1ltr en 2 literwater geen probleem, is goed te drinken. Werking na ca. een uur loopt goed leeg. Geen bij werkingen of naar gevoel. Lees veel horrer verhalen moet voor een ieder een andere ervaring zijn, stelde niets voor.
3

Moviprep

27-06-2016 | Vrouw | 45
macrogol/elektrolyten (2l)
Darmproblemen - verstopping
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
ik heb nu net de eerste kan moviprep op anderhalf uur geleden erg veel pijn in d buik misselijk kramp en steek er is nog niks gekomen
3

Moviprep

31-05-2016 | Vrouw | 29
macrogol/elektrolyten
Voorbereiding coloscopie / endoscopie
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 2
Ik gebruik dit middel regelmatig en heb wat tips. Met (een grote hoeveelheid, echt veel) roosvicee is het beter te doen. In ieder geval de smaak. Andere aanmaaksappen werken minder. Eet niet teveel de dag van te voren dan hoeft er ook minder los te komen. Het hoeft niet binnen een uur, je kunt er ook langer over doen. Met een rietje giet je het achterin je keel. Bi[lees meer...]j een opgeblazen gevoel kun je even gaan lopen. Kijk ondertussen een goede film of concentreer je op je tablet. Succes!
5

Moviprep

24-05-2016 | Man | 63
macrogol/elektrolyten (250ie)
Voorbereiding (slok-)darmonderzoek
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Van tevoren werd ik gewaarschuwd dat inname wel eens tegen kon vallen. In mijn situatie is het heel makkelijk gegaan, ook de tweede keer op de ochtend van het onderzoek. Totaal geen bij- en nawerking gehad. 2 x 1 liter vloeistof opgedronken, verdeeld over 2 x 4 glazen en elk kwartier een glas gedronken. Ik kan me wel goed voorstellen dat de beleving van persoon tot persoo[lees meer...]n sterk kan verschillen. Er schijnt ook een soortgelijk makkelijker middel te zijn maar ik hoorde dat de verzekeraars dat niet vergoeden. Jammer dat geld belangrijker is dan welzijn van patiënten want je gebruikt dit soort middelen om je darmen leeg-en schoon te maken niet voor de lol.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2189) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1158) - Cholesterol
Champix (1100) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1057) - Depressie - antidepressiva SSRI
Citalopram (1048) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (869) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (854) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (821) - Pijn - morfine-achtigen
Venlafaxine (818) - Depressie - antidepressiva overig
Omeprazol (743) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (700) - Epilepsie
Metoprolol (672) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (640) - Depressie - antidepressiva overig
Metformine (555) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (551) - Anticonceptie - eenfase
Seroquel (549) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (541) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (539) - Depressie - antidepressiva overig
Amoxicilline (506) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Lexapro (490) - Depressie - antidepressiva SSRI
Wellbutrin XR (482) - Verslavingsziekten
Concerta (455) - ADHD - psychostimulantia
Implanon (hormoonimplantaat) (452) - Anticonceptie - overig
Furabid (431) - Antibiotica - urineweginfectie
Roaccutane (414) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (407) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Diclofenac (396) - Pijn
Crestor (390) - Cholesterol
Euthyrox (388) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Dexamfetamine (387) - ADHD - psychostimulantia

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.