Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Paroxetine

1210
meningen

Paroxetine

paroxetine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
wazig in het hoofd doodsangst tintelingen en prikkeling in vinger(s) gebrek aan eetlust

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (398 meningen)
Angst & paniekstoornis (307 meningen)
Angststoornis (189 meningen)
Chronische depressie (35 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (19 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (10 meningen)
Postnatale depressie (8 meningen)
Sociale fobie (8 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

4

Paroxetine

14-08-2023 | Vrouw | 48
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik het al 21 jaar. Drie keer gestopt geweest en binnen een paar weken weer depressief, ik heb wel een lage dosis en heb me er ook bij neer gelegd dat ik het levenslang zal gebruiken.
4

Paroxetine

13-08-2023 | Vrouw | 62
paroxetine (20mg)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De klachten waren angst en agorafobie. Met 60mg paroxetine en CGT mijn actieradius flink vergroot. Daarna 20mg onderhoudsfonds langer dan 20 jaar. Al eens via de huisarts proberen over te stappen op sertraline, dat was een drama. Weer terug naar paroxetine. Nu onder begeleiding van psychiater en psycholoog aan het overstappen naar escitalopram. Eerst m.b.v. taperingstrips [lees meer...]Paroxetine afgebouwd naar 10 mg met onttrekkingsverschijnselen. Toen 5 mg Escitalopram en nu 10mg. Veel bijwerkingen. Soms 5 of 10mg oxazepam erbij. De bedoeling is Paroxetine met taperingstrips in 2 maanden af te bouwen naar 0. Het blijft een strijd met hoop op beterschap.
2

Paroxetine

01-08-2023 | Vrouw | 59
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

1

Paroxetine

26-07-2023 | Vrouw | 60
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zeer beperkt leven
3

Paroxetine

10-07-2023 | Vrouw | 38
paroxetine (30mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben 2 jaar terug van Lexapro overgestapt naar seroxat 30 mg orginele,Omdat ik depressie had en niet uit me bed kon komen,Lexapro hielp helaas niet meer .Nu ik 2 jaar seroxat slik heb ik terugval gekregen plotseling,Ik was moe huilbuien en elke ochtend braken.Nu is mijn medicijn verhoogd naar 40mg sinds afgelopen vrijdag!Zijn er mensen die het na verhogen zich weer beter[lees meer...] voelt?Bijwerkingen zijn elke ochten braken Suf en moe.
3

Paroxetine

05-07-2023 | Vrouw | 75
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door het stoppen met alcohol last van somber en angstig en onrust in m’n lijf
3

Paroxetine

30-06-2023 | Vrouw | 32
paroxetine (30mg)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Veel mee moeten maken. Ernstige ziek kind en echtgenoot, overlijden kindje...
3

Paroxetine

18-06-2023 | Man | 32
paroxetine (40mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
na plotsen angstaanvallen telkens misselijk ik kon niet op vakantie vreemde plaatsen.Ben ik met paroxtine begonnen toen ik 19 jaar was. Nou ben ik ondertussen 32 ik heb paar keer stop pogingen gedaan maar is telkens mislukt. Omdat mijn paniek en angstaanvallen terug komen . En telkens na een vergete dosis voel ik mij duizelig raar gevoel niet gelukkig en het gevoel.om gek [lees meer...]te worden Ik voel precies dat ik niet zonder dit medicijn kan leven. Heeft mij zeer geholpen alleen met t afbouwen had ik heel veel afkickverschijnselen en ik ben bang dat ik levenslang verbonden gaat blijven aan deze medicijn. Is een verslaving. En afbouwen gaat mij nooit lukken . Zijn er mensen die er vanaf zijn geraakt zijn na 10 jaar gebruik ?
2

Paroxetine

14-06-2023 | Vrouw | 31
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Bijna twee jaar paroxetine 20mg geslikt voor psychosomatische klachten (na lang overspannen te zijn en veel fysieke pijn te hebben vooral in mijn bekkenbodem. Klachten die leken op chronische blaasontsteking) in combinatie met ernstige paniekaanvallen. Begonnen in combinatie met diazepam 2x daags tegen bijwerkingen. Goede ervaring qua klachten en paniekaanvallen. De pi[lees meer...]jn heb ik goed onder controle gekregen in twee jaar tijd. Dit wel in combinatie met psychosomatische therapie. Echter vrij veel bijwerkingen op fysiek vlak. Ongeveer 10 kilo aangekomen, vlakke emoties en verminderd libido. Ik heb zelf goed geluisterd naar mijn lichaam en mijn motivatie toen ik ging stoppen. (Op eigen initiatief afgebouwd) Ik heb 1 maand lang 50% geslikt en daarna 2 weken lang 25%. Ik was erg bang voor ernstige bijwerkingen maar het viel me heel erg mee. Nogmaals is het echt belangrijk om goed te luisteren naar je lichaam. Ik ben pas weer gaan halveren toen ik goed gewend was aan de 50%(dus 10mg) Ik heb de eerste weken last gehad van mijn darmen en maag, met af en toe een dag waarin in me zonder reden erg verdrietig voelde. Op een echte slechte dag nam ik ter ondersteuning een half diazepammetje. Al met al een relatief goede ervaring met het slikken en afbouwen van paroxetine 20mg.
3

Paroxetine

14-06-2023 | Man | 55
paroxetine (20mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
1,5 jaar geleden begonnen aan paroxetine 20mg per dag vanwege een hoop problemen op mijn pad die mijn ernstige angsten opleverden. Het middel heeft mij door een erg moeilijke periode geholpen , in het begin wat bijwerkingen maar niets ernstigs vooral slaperigheid en ook een uitgestelde zaadlozing. Nu sinds een 4 tal weken mee gestopt, de wereld ziet er wat rooskleurige[lees meer...]r uit , een aantal problemen hebben zichzelf opgelost dus het moment om ermee te stoppen. Ik ben van de ene dag op de andere ermee gestopt en eigenlijk zonder bijwerkingen , wil er ook liever niet meer aan beginnen ook, het zijn toch medicijnen die als je ze kan vermijden .... Het enige waar ik mee zit is, toen ik het slikte het wat langer duurde voor ik tot een zaadlozing kwam en dit is nu weer zoals voor ik eraan begon.. Misschien raar om het zo te zeggen maar ik mis deze bijwerking. Dus eigenlijk een vraag, zou ik x aantal uren vooraf een dosis kunnen nemen om wat meer tijd te hebben of werkt dat zo niet ? Om deze reden terug dagelijks ermee te beginnen ga ik zeker niet doen maar occasioneel??
4

Paroxetine

27-05-2023 | Vrouw | 26
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Bij begin gebruik, ontzettend misselijk en geen eetlust. 10 kilo afgevallen in de eerste twee maanden. Mijn depressieve gevoelens waren tijdens het gebruik altijd nog hetzelfde(6 jaar). Nu sinds 1 week gestopt. Weer ontzettend misselijk, maar ik wil er van af. Voor mij was dit echt troep.
4

Paroxetine

15-05-2023 | Vrouw | 49
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
hallo , ik wilde nog even iets rechtzetten voor in mijn mening wat ik had geplaats sindskort , waar staat dat ik aan het afbouwen ben van 10 mg naar 7 half , maar juist de laatse 10 mg is het moeilijkste om aftebouwen daarom ben ik toch van 10 mg naar 9 mg gaan afbouwen want 7 half mg was mijn toch te snel , ik raad aan telkens 1 mg minder aftebouwen na 10 mg ,ik gebrui[lees meer...]k geen taperingsstrips , en mijn omega 3 visolie heb ik nu ook verhoogdt naar 2capsules per dag nu ik 1 mg paroxetine ben gaan afbouwen van 10 mg nu naar 9 mg al paar dagen, ik zal later nog mijn ervaring delen hoe het verloop van mijn afbouw, veel succes
5

Paroxetine

14-05-2023 | Vrouw | 60
paroxetine (10mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds 2016 slik ik antidepressiva, ik ben begonnen met Seroxat, later Paroxetine. Zo;n tien jaar geleden gaan afbouwen, maar dat ging heel erg fout, vandaar na overleg met de arts toch weer begonnen. Ik ben tevreden over Paroxetine, het helpt me om niet in een diepe put terecht te komen.
4

Paroxetine

13-05-2023 | Vrouw | 53
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na ruim 30 jaar Paroxetine gebruikt te hebben en een aantal keer gestopt te zijn, wilde ik vorig jaar definitief stoppen. Ik zat goed in mijn vel en dacht dat de tijd rijp was. Na maanden van afbouw onder begeleiding van mijn huisarts kon ik op 1 augustus vorig jaar stoppen. In het begin had ik ondersteuning nodig van Oxazepam omdat ik een paar paniekaanvallen kreeg. Daarn[lees meer...]a leek het beter te gaan. Tot een aantal weken geleden ik weer merkte dat mijn stemming weer omsloeg. Na overleg dus weer begonnen. Voelde me een zwak persoon hierdoor en zag het als falen. Ik vraag me ook af waarom ik gestopt ben terwijl het juist zo goed met me ging. Maar dat zet ik nu aan de kant en hoop dat het over een paar weken weer beter met me gaat. Ik ben vandaag op dag 16 met 20 mg. Ben sommige dagen misselijk, soms diarree en een verminderde eetlust. Ik merkte ook dat de angsten weer toenemen. In mijn geval is dat hypochondrie. Zijn er meer mensen met deze bijwerkingen en hoe lang houden deze aan?
1

Paroxetine

06-05-2023 | Vrouw | 49
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
İk gebruik paroxitine nu 18 jaar , ik ben sinds een half jaar bezig met het afbouwen , van 20 mg nu naar 10 mg , heel voorzichtig afbouwen , in kleine stapjes zoals van 20 mg naar 15 mg in twee maanden heb ik er over gedaan en dan van 15 mg naar 12half 1 maand over gedaan en nu gebruik ik 10 mg per dag al bezig drie maanden met het afbouwen , in het begin van het afbou[lees meer...]wen was het wel moeilijk zoals gespannenheid hoofdpijn maar dat duurde niet zo lang het is gewoon volhouden deze klachten waren naar paar weken wel verdwenen zodat ik verder kon afbouwen , ik heb eerder geprobeerd om aftebouwen maar het is mijn niet gelukt omdat ik te snel ging afbouwen , ik gebruik nu tijdens mijn afbouw ook vitamines zoals b12 , d3 en b6 en omega 3 ik kan zeggen dat deze vitamines mijn helpen ondersteunen tijdends mijn afbouw, op het moment gaat het afbouwen goed, sinds gister begonnen van 10 mg naar 7 half , dit ga ik dan ook wel weer paar maanden mee door en dan naar 5 mg , voorzichtig afbouwen is het dan moet het lukken , veel succes
4

Paroxetine

01-05-2023 | Vrouw | 60
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Slik het al 25 jaar en het hielp al vanaf dag 1. Nadeel is dat het niet lukt om af te bouwen. Al drie pogingen gedaan, maar na een week al doodsgedachten. Heb verschillende merken gehad en daarvan nooit problemen ondervonden, totdat ik het kreeg van Aurobindo. Toen ging het mis. Zakte binnen een week af naar ernstig depressieve gevoelens. Gebruik nu alleen nog van het me[lees meer...]rk Seroxat. Dat gaat prima. Dat ik dit medicijn zelf moet betalen neem ik op de koop toe, hoewel het natuurlijk niet klopt.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1384) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1139) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (950) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (771) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (767) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (642) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (621) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (588) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (542) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (495) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (471) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (432) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.