Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Paroxetine

1214
meningen

Paroxetine

paroxetine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
gewichtstoename wazig in het hoofd wazig zien doodsangst tintelingen en prikkeling in vinger(s) verhoogde hoeveelheid zweten gebrek aan eetlust slaperigheid Duizeligheid elektrische schokken

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (399 meningen)
Angst & paniekstoornis (308 meningen)
Angststoornis (191 meningen)
Chronische depressie (35 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (19 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (10 meningen)
Postnatale depressie (8 meningen)
Sociale fobie (8 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

3

Paroxetine

26-12-2023 | Vrouw | 65
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Lijkt iets te doen die 10 mg🤔🤷‍♀️denk ik ! Niet echt paniek,maar onrustig,angstig ,spanning op de spieren of zo. Nu sinds 7 december mee bezig. Hoop dat het nog meer doet…anders overleg op 4 januari ‘24. Hoop niet dat het omhoog moet, anders nog meer bijwerkingen 😢
4

Paroxetine

23-12-2023 | Man | 40
paroxetine (20)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hoi. Ik neem het medicijn reeds 16jaar en met succes. Nu dacht ik afbouwen en van 20 naar 10mg. Na 6wkn kwamen de symptomen keihard terug. Op aanraden van specialist terug naar 20mg. Nu al 6wkn in een rollercoaster met ups en diepe downs. Komt dit nog goed? Moet ik doorzetten?? Angst wordt hierdoor natuurlijk nog harder gevoed. Kan me niet herinneren bij de start 16jaar ge[lees meer...]leden dat ik hetzelfde doormaken moest. Voel me nutteloos en onbegrepen. Heeft iemand ervaringen met deze situatie??
4

Paroxetine

20-12-2023 | Man | 44
paroxetine (20mg)
Stress
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Paroxetine

18-12-2023 | Vrouw | 65
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Op 7 december begonnen met 10 mg, veel bijwerkingen,word er angstig van .de Ha. Zegt dat het moet inwerken… A.s. Donderdag 21e, overleggen naar 20 mg.😳. Ben bang dat het nog meer bijwerkingen word. Duizelig,huilerig etc. Ben best bang daarvoor ! Zeker als je ook draaierig bent bij het lopen. Soms ook puddingbenen ,droge mond. Alles is teveel . Ook nog gezellig zij[lees meer...]n met de kerstdagen….hoe dan! Oxazepan heb ik 2x halve ,dus 0,5 mg per x. Hoor het graag ,wat doen jullie eraan?
4

Paroxetine

08-12-2023 | Vrouw | 62
paroxetine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Slik bijna 25 jaar paroxetine. Aantal keren proberen te stoppen. Niet gelukt. Nu bijna een half jaar gestopt. Voel me gewoon niet goed. Zenuwachtig, veel angsten. Soms gaat het wat beter dan weer minder. Weet niet wat te doen. Zou mijn gevoel nog herstellen of is het dit. Kan van iets kleins, weer helemaal in paniek raken. Zijn er mensen die dit ook hebben meegemaakt en[lees meer...] dat het na een half jaar nog verbetering is?
3

Paroxetine

03-12-2023 | Man | 21
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Weer dezelfde persoon. Heb het idee dat de medicatie enigszins begint te werken. Ik wil hier echter niet te snel over oordelen, omdat ik vaker het idee had dat het de goede kant op ging en dan werd ik vervolgens weer geconfronteerd met een hevige terugval, maar goed. Ik had een praktische vraag die ik graag beantwoord zou willen zien worden door “ervaringsdeskundigen”. Mi[lees meer...]jn vraag betreft alcoholgebruik, ik zou graag als jongvolwassene mij (indien ik me weer goed voel) weer willen begeven in het sociale verkeer en daar hoort ook drank bij (8-12 glazen over een hele avond dronk ik hiervoor). Hebben jullie ooit negatieve ervaringen gehad met drankgebruik met dit middel en dan heb ik het over een situatie nadat het lichaam zich al ruimschoots had aangepast aan het stofje dat paroxetine heet (zes maanden na het eerste gebruik bijvoorbeeld)? Dit lijkt misschien een luxeprobleem, maar voor mij persoonlijk was het uitgaan met drankgebruik een van die dingen waar ik echt plezier uithaalde, vandaar.
3

Paroxetine

28-11-2023 | Vrouw | 48
paroxetine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Bouw rustig af als je wilt stoppen. Antidepressiva zijn een uitkomst, maar afbouwen is een en al ellende.
4

Paroxetine

23-11-2023 | Man | 21
paroxetine (20mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In de maand juni begonnen met dit middel en pas medio augustus begon ik positieve effecten te ervaren (10 mg). Het duurde bij mij aanzienlijk lang voordat de ergste bijwerking voorbij waren, maar daarna had ik niet tot nauwelijks meer paniekaanvallen, dus in die zin is het zeer effectief en ik was ook erg tevreden. Twee weken geleden een heb ik echter een ernstige terugval[lees meer...] gehad vanwege angstige opdringerige gedachten, derhalve ben ik overgestapt naar 20mg omdat 10mg eigenlijk een zeer lage dosering is en de startdosering is over het algemeen ook 20mg (10 mg is vaker voor mensen die aan het afbouwen zijn). Ik hoop dat de 20 mg mij gaat helpen in het tackelen van mijn opdringerige angstige gedachten. Als dat het geval is dan hoop ik weer een beetje te kunnen genieten van mijn leven...
5

Paroxetine

13-11-2023 | Vrouw | 29
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik sinds ongv 4 weken paroxetine voor een paniekstoornis met agorafobie, ik zit nu 2 weken op de 20mg en ik merk echt al een verbetering in mijn klachten, de eerste dagen merkte ik dat mijn angst wat toenam en ik erg slaperig was, maar dat verdween en merkte ik elke dag dat het me allemaal wat lichter begon te vallen, ik kan nog steeds wel angstig zijn alleen het [lees meer...]lijkt wel alsof er een soort rem op dit waardoor ik niet compleet in doorsla en in een paniekaanval terecht kom, overigens ben ik nog niet waar ik wil zijn maar ik vind dit al een heel fijn goed begin!
4

Paroxetine

05-11-2023 | Man | 61
paroxetine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanaf ongeveer mijn 40e levensjaar begon ik bepaalde angsten te ontwikkelen zoals vliegangst, angst om ziek te worden , bang om een hartaanval te krijgen en dwangmatige en sombere gedachten en slecht slapen Heb van alles geprobeerd , supplementen zoals l-tryptofaan en gaba maar dit was niet toereikend Uiteindelijk bij de paroxetine terecht gekomen Drie jaar 10 mg ge[lees meer...]slikt en voelde me toen stukken beter Ben toen gaan afbouwen en uiteindelijk gestopt Merk nu dat de angsten weer de kop opsteken en slecht in m’n vel zit Mijn grootste probleem is dat ik het zo moeilijk kan accepteren dat ik dit medicijn nodig heb Mijn serotonine spiegel is zonder deze pillen chronisch en of continu te laag Denk dat ik er voor de rest van mijn leven aan vast zit Zijn er nog meer mensen die zich in mijn verhaal herkennen? Groeten René
4

Paroxetine

21-10-2023 | Vrouw | 35
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb al vanalles meegemaakt en ben al paar x willen stoppen maar dat ging me ni goe af. Ik ben opgelucht dat dit bestaat het enige nadeel is dat ik 10kg ben bijgekomen en krijg ze er maar nie af
5

Paroxetine

14-10-2023 | Man | 34
paroxetine (20mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Wondermiddel voor mij! Ik was zeer gespannen om dit middel te gebruiken, zeker na het lezen van dit forum. Echter wees je er van bewust dat vooral mensen met negatieve ervaringen berichten plaatsen. De realiteit is veel positiever dan te lezen op dit forum. Ik had een burn out, ik was de hele dag gespannen, piekerde de hele dag, had rare gedachten, was gehaast, en d[lees meer...]oor al dit gepieker en gehaast nog meer moe dan ik eigenlijk was. Na 3 jaar aan therapieen/psychologen, toch besloten om dit middel te proberen. Het is eigenlijk heel simpel, je kan paroxetine proberen. Werkt het goed dan moet je het minimaal 6 maanden gebruiken. Werkt het echt averechts, dan kun je er ook onmiddellijk mee stoppen. En ja je kunt de eerste 2 weken extra bijwerkingen krijgen, maar dat kun je onderdrukken met oxazepam. Ik was iets instabieler mentaal de eerste 2 weken, maar dat viel gelukkig bij mij mee. Daarna werd ik veel relaxter, veel minder piekeren, mijn stresslevel die continu aanwezig was werd echt heel veel minder. En hierdoor hield ik veel meer energie over en gingen de rare onzekere gedachten sneller weg dan verwacht. Voor mij was het echt een wondermiddel. Ik voelde me zo veel beter en sindsdien is mijn burn-out sneller over gegaan dan verwacht. Wees je wel bewust, het werkt niet altijd zo goed als je hoopt. Bij mij pakte het goed uit. En uiteraard moet je naast het gebruiken van medicatie ook een psycholoog hebben om de burn out te tackelen en je gedrag aan te passen. Enkel medicatie is niet de oplossing. Maar als je al een psychologisch traject hebt doorlopen en het lukt je niet....dan is het wat mij betreft een aanrader. Ik startte met 20mg te gebruiken, toen werd ik bizar suf en zag ik minder scherp. Dat waren 3 slechte weken om te starten en werd ik eigenlijk extra moe en uiteraard ook onzeker over het middel en mezelf. Daarna heb ik de dosering verlaagd naar 10mg, en toen kreeg ik de positieve effecten van het middel. Daarna verhoogd naar 15mg en dat werkt voor mij nog steeds perfect. Ik ben bijna volledig hersteld van mijn burn out, werk weer full time. En als mijn leven binnenkort weer helemaal stabiel is dan ga ik afbouwen. Daar heb ik het volste vertrouwen in dat het lukt. Ik zit weer vol energie, ben mentaal weer bijna even stabiel als dat ik altijd was en durf het absoluut aan om te stoppen binnenkort.
3

Paroxetine

12-10-2023 | Vrouw | 54
paroxetine (10mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sociale angst en vooral faalangst verdwijnt. Maar, na een half jaar redelijk verschil met gewicht. Vocht vasthouden.. Heb kunnen afbouwen na een half jaar van 10 naar 0.5 miligram.. Dat doet het wel. Pas vooral op als je in de overgang bent. Mijn verschijnselen werden erger zoals opvliegers, deze namen toe...
2

Paroxetine

09-10-2023 | Man | 70
paroxetine (30mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Paar maanden geprobeerd maar te misselijk om nog normaal boodschappen te kunnen doen absoluut geen eetlust verder ook zombieachtig gevoel
4

Paroxetine

03-10-2023 | Vrouw | 55
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

4

Paroxetine

01-10-2023 | Vrouw | 61
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik al 20 jaar paroxetine en he ook diverse keren geprobeerd om te stoppen of minderen maar merk dat ik slechter ga slapen en sombere gedachtes spelen me parten, tevens ben ik een hypochonder wanneer ik lichamelijk wat mankeer denk ik meteen aan kanker en kan bijna niet meer normaal functioneren. Het haalt bij mij de scherpe kantjes weg van de angst en paniek. Zal waar[lees meer...]schijnlijk mijn hele leven dit medicijn blijven slikken. Heb ook diverse psychologen bezocht zonder resultaat.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1214) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1147) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (954) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (777) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (645) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (503) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.