This website is hosted on a Carbon neutral infrastructure.

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

Simvastatine


Cholesterol
Toon/Verberg Farmacotherapeutisch Kompas
Simvastatine
Geef mening

Wordt gebruikt bij:
Tevredenheid over
3,23329558323896
2,28539071347678
2,37032842582106
4,21744054360136
2,28425821064553

883 meningen
<< < vorige
volgende > >>
Pagina 2 van 7

01-08-2015
Man, 50 jaar
Algehele tevredenheid 1

Simvastatine (simvastatine)
Hoog cholesterol

Tevredenheid over
3
1
1
4
Mijn te hoog cholesterol is erfelijk bepaald, dus aan de simvastatine 40 mg. Eerste 6 maanden totaal geen klachten. Na 6 maanden ongeveer begon ik zo opeens last van mijn schouders en nek te krijgen, soort van stramheid/lichte spierpijn, wat zich door zette in pijn in benen/armen. Afspraak met huisarts gemaakt, die concludeerde: spanning dus fysio, maar ik wist al, dat kan[lees meer...] niet, want ik ben normaal fit en spierpijn vrij, afijn, fysiotherapie hielp niet, weer huisarts, toen werd het manuele therapie, zogenaamd zat alles dus, schouders en nek vast van de spanning, die ik totaal niet heb. Na een tijd er toch mee hebben doorgelopen en ik getest weer moest worden, belde de praktijkassistente, de uitslagen waren goed, of ik ook bijwerkingen had, nou en of, dus hele verhaal uitgelegd, ik moest 14 dagen stoppen met simvastatine 40 mg om te kijken of de spierpijn af nam. Ik ben inmiddels meer dan 14 dagen gestopt, ik heb totaal geen spierpijn meer. Ik heb afspraak met huisarts gemaakt en dit besproken, liefst wilde de huisarts dat ik weer begon, ook om te kijken of de spierpijn terug kwam, dit heb ik geweigerd, de pijn was echt maandenlang ondragelijk, totaal geen spierkracht meer in eigenlijk mijn hele lichaam. Ik moet iets slikken anders ga ik weer sky high, nu heb ik Ezetrol 10 mg en totaal geen klachten meer. Ik slik simvastatine of statine's in ieder geval nooit meer.
30-07-2015
Man, 73 jaar
Algehele tevredenheid 1

Simvastatine (simvastatine)
Hartinfarct

Tevredenheid over
1
1
2
2
Na omschreven incident op voorschrift van specialist simvastatine gaan gebruiken. Na een week of twee gebruikt te hebben ontstonden er diverse ongemakken zoals pijn in de wervelkolom, de schouders en voeten. Algehele malaise en zweten. De klachten kwamen overeen met reumatische klachten en algehele verstijving van spieren. Toen ik het verband legde tussen het simvastatine[lees meer...] gebruik en de klachten ben ik gestopt met het gebruik en namen de klachten en verschijnselen langzaam af. Ik voel me als herboren!
28-07-2015
Man, 50 jaar
Algehele tevredenheid 2

Simvastatine (simvastatine)
Hartinfarct

Tevredenheid over
4
1
1
4
Op 10 februari 2015 in ziekenhuis opgenomen wegens hartinfarct. Verder was vorig jaar november Diabetes 2 geconstateerd. Ik rookte niet, mijn leefwijze kon nog wel wat gezonder. Erfelijk belast. Sinds 10 februari slik ik o.a. simvastatine. Bij mij zeer effectief in het terugbrengen van mijn LDL naar 1.4. Daar was mijn cardioloog erg tevreden over. En ik natuurlijk ook. Maa[lees meer...]r langzaam maar zeker begonnen mijn klachten toe te nemen. Geen spierpijn oid, nauwelijks tot geen last daarvan. Maar aanvallen van onhoudbare maagpijn. De eerste keer naar de eerste hulp. Overnacht in het ziekenhuis vanwege mijn recente achtergrond van het hartinfarct. Constatering: te hoge leverwaardes, die overigens bij de 2e meting enkele uren later wel daalden. Daarna naar huis, echo + doorverwijzing naar internist, voor de leverwaardes. Ze meldde me dat er weinig aan de hand was en via de huisarts kon vervolgen. Hierna snel toenemende klachten van enorme buikpijn, bijna om de dag. Ik ben zelf gestopt met de simvastatine en snel daarna knapte ik op. Toch nog één flinke aanval van maagpijn, vlak na het stoppen met de simvastatine. Via de huisarts opnieuw mijn leverwaardes laten controleren. Veel te hoog, met name de GGT. Terug naar de internist, icm een CT scan. Niets te zien (goed nieuws). Wederom de leverwaardes gemeten, deze zijn dalend (GGT) en goed (ALAT en ASAT). Ik ben overtuigd van een overbelaste lever. Ze is het eens met het stoppen met de simvastatine, noemt het 'berucht'. Ze adviseert me eerst rustig op vakantie te gaan en daarna een ander middel te nemen voor het laag houden van de chlorestorol. Voor mij nooit meer een statine. Voordat ik begin met een nieuw middel laat ik eerst weer de leverwaardes meten, als 0-meting. Dat adviseer ik iedere gebruiker: laat je leverwaardes meten, voordat je begint of doorgaat met een medicijn. Ik zal dit regelmatig blijven doen. En intussen voel ik me herboren! Van groot belang is dat je ZELF regie houdt over je behandeling en medicatie. Specialisten letten naar mijn idee toch teveel op het effect op hun 'eigen' terrein. Als patiënt MOET je zelf het totaaloverzicht hebben. Ik houd alles bij een in soort dagboekje met alle data, gebeurtenissen en gemeten (bloed/lever) waardes. Intussen ben ik een gezondheidsfreak, let op mijn voeding, ben flink afgevallen BMI 'gezond' en sport veel. Ik voel me perfect.
27-07-2015
Vrouw, 63 jaar
Algehele tevredenheid 2

Simvastatine (simvastatine)
Hoog cholesterol

Tevredenheid over
1
2
2
4
Heb veel last van spier, gewricht pijn en krampen in kuiten.
23-07-2015
Man, 61 jaar
Algehele tevredenheid 1

Simvastatine (simvastatine)
Diabetes type 2

Tevredenheid over
3
1
2
5
Eerst via internist (2011) selektine voor cholesterol gekregen, nooit geen problemen gehad. Door apotheek steeds weer andere merken gekregen het middel pravastatine heb sinds gebruik moeite met omhoogkomen uit hurkhouding enz. Sport gaat moeilijk met grepen toepassen (aikido), yoga gaat steeds moeilijker. Ben nu op advies en doorseiken (arts) van mijn kant gestopt. Ben nu[lees meer...] vier weken verder en het gaat steeds beter, gewrichtspijnen en slapheid in spieren trek weg. Ik slik dit soort medicijnen niet meer, dan maar een paar jaar minder op de aardbodem!
22-07-2015
Vrouw, 52 jaar
Algehele tevredenheid 1

Simvastatine (simvastatine)
Hoog cholesterol

Tevredenheid over
2
2
2
4
Ik kreeg simvastatine toe geschreven door mijn huisarts voor me te hoge cholesterol, nog geen 4 dagen erna kreeg ik diarree... Van alles geprobeerd, maar ik bleef diarree houden, tot een paar dagen geleden mijn gedachte ineens naar mijn medicatie ging kijken en zag dat bij simvastatine een bijwerking had (diarree) ik ben nu een paar dagen geleden gestopt en van huisarts e[lees meer...]en andere gekregen (hiermee ben ik nog niet begonnen, omdat ik eerst van die diarree af wil). Hoe lang blijft zoiets in je systeem hangen voordat je weer schoon bent om het zo maar te zeggen.
20-07-2015
Man, 63 jaar
Algehele tevredenheid 2

Simvastatine (simvastatine)
Hoog cholesterol

Tevredenheid over
4
2
3
5
gebruik sinds februari 2015 simvastatine 20 mg ivm verhoogde cholesterol. In april 'n juweel van 'n slijmbeursontsteking in linkerknie, medicijnen geslikt, hielp matig, daarna injectie met ontstekingsremmer direct in m'n knie (viel me niet tegen maar is niet fijn). Ontsteking ging langzaam weg. Begin juli hetzelfde verhaal, word er niet blij van, mag niet op knie in m'n vo[lees meer...]lkstuin en mag ook niet knie niet belasten in de sportschool waar ik 3 x per week uurtje bezig ben. Vriendin van me is zowat invalide geworden van deze bende. Ik ga op zoek naar 'n alternatief.
05-07-2015
Man, 66 jaar
Algehele tevredenheid 3

Simvastatine (simvastatine)
Hartfalen

Tevredenheid over
2
4
5
4
Ik gebruik dit medicijn sinds 1 maand, dus weet ik eigenlijk te weinig over de werking en de invloed daarvan op mijn functioneren! Door de hoeveelheid aan medicijnen die ik tot mij neem, en de invloed van dit medicijn ten opzichte van een ander medicijn, kan ik nog geen zinnig oordeel geven over dit medicijn!
<< < vorige
volgende > >>
Pagina 2 van 7

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (1842) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (883) - Cholesterol
Champix (772) - Verslavingsziekten
Paroxetine (741) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (676) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (587) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (579) - Maagzuur - protonpompremmers
Efexor (570) - Depressie - antidepressiva overig
Citalopram (552) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (493) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (491) - Epilepsie
Venlafaxine (480) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (455) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (437) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Lexapro (415) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (381) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (365) - Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (355) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Concerta (339) - ADHD - psychostimulantia
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (338) - Anticonceptie - eenfase

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Deel jouw ervaringen over medicijngebruik
en maak kans op een Tony's Chocolonely
reep!


Geef je mening nu!

Als je meer wilt weten over Tony's Chocolonely, klik dan hier.

Tony's Chocolonely