Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

ziekte

Blaasontsteking

Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor blaasontsteking

De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: blaasontsteking

29-05-2023 | Vrouw | 72
Inname- / gebruiksgemak
Na 5 dagen geslikt te hebben waren de klachten over en na 2 dagen ná de kuur kwamen de klachten terug. Het is nu 3 weken geleden en ik heb ernstige haaruitval. Ik ga dit medicijn nooit meer gebruiken.

29-05-2023 | Vrouw | 60
Inname- / gebruiksgemak
Na kuur met Furabid bleek blaasontsteking nog niet over. Na 1 zakje Monuril na 2 uur al verlichting. Volgende dag alle klachten weg 🤗. Waarom niet meteen Monuril, ook vanwege het gebruiksgemak van 1x een dosering, ipv 5 dagen capsules slikken.

20-05-2023 | Vrouw | 22

12-05-2023 | Vrouw | 55
Inname- / gebruiksgemak
Acute blaasontsteking. Ik liep er 4 dagen mee rondt. Het ging niet over. Ik nam de capsule in om 20 uur ' s avonds en 08 uur ' s ochtends in. Eerst wat gegeten warm eten of een stukje brood. De capsule nam ik daarna in met een schaaltje yoghurt en drinken zoals thee en water. Na een paar uur merkte ik al het effect dat het werkte. Het zeurende krampige gevoel in de bla[lees meer...]as en bij het plassen verdween. Ik heb nu eens bijna niets gevoeld van bijwerkingen.

Ciprofloxacine

12-05-2023 | Vrouw | 89
ciprofloxacine
Inname- / gebruiksgemak
Mijn grootmoeder kreeg dit medicijn voorgeschreven van huisarts voor een eventuele blaasontsteking. Ze moest dit 2 x per dag nemen. Vanaf dag 2 ging het moeilijker om te eten. In totaal maar 5 pillen genomen. Na dag 3 , diarree, overgeven, niet kunnen slapen, heel moe, niet eten, algemene verzwakking, waanbeelden. We gingen voor een opname gaan maar huisarts wou afwachte[lees meer...]n tot bloedonderzoek. Ganse dag en en nacht in bed gelegen. Ze zat helemaal in een andere wereld. Uit bloedonderzoek bleek geen infectie. Was een volledige bijwerkingen van de medicatie. Verschrikkelijk product. Na 2 dagen stop ging het de betere kant op. Maar nog steeds niet 100%

Furadantine

09-05-2023 | Vrouw | 49
Inname- / gebruiksgemak
Na 5 dagen kuur afgerond. Midden in de nacht wakker geworden door vreselijke jeuk en bulten over het hele lichaam. Antihistamine en koelzalf gekregen. Hopelijk gaat dit snel over.

Furadantine

07-05-2023 | Vrouw | 28
Inname- / gebruiksgemak
Door een blaasontsteking kreeg ik furadantine voorgeschreven. Had dit al eens eerder moeten nemen, en toen geen last gehad van bijwerkingen. Deze keer echter, begon ik 2 dagen na de kuur enorme jeuk te krijgen (voornamelijk op de armen en benen), met rode bultjes. Bij het minste dat ik eraan krab, blijft de huid vuurrood en de strepen blijven lang in mijn vel staan… dit is[lees meer...] een allergische reactie waarvan ik hoop dat ze snel overgaat. Duurt nu al 4 dagen!!

D-Mannose

02-05-2023 | Vrouw | 24
D-Mannose
Inname- / gebruiksgemak
Na mijn zoveelste blaasontsteking kwam ik terecht bij dit middel. Het is geen antibiotica kuur maar het bindt zich aan de bacterie die de blaasontsteking veroorzaakt en zo plas je het dus uit. het wordt uit Cranberry’s gehaald dus het is 100% natuurlijk. Ik nam in totaal 4000mg per dag toen ik de blaasontsteking had en momenteel neem ik 1000mg per dag als onderhoudsdoserin[lees meer...]g. Geen klachten meer gehad sinds dien.

26-04-2023 | Vrouw | 19
Inname- / gebruiksgemak
Werkte binnen 1 dag en geen last gehad van bijwerkingen. Top medicijn!

Fosfomycine

24-04-2023 | Vrouw | 75
Inname- / gebruiksgemak
Pijn blaasontsteking snel minder, maar de 2e dag Diarree en de derde dag vreselijk Diarree!!

Cotrimoxazol

17-04-2023 | Vrouw | 27
cotrimoxazol
Inname- / gebruiksgemak
Nadat Furabid niet genoeg had gewerkt, kreeg ik deze voor 5 dagen. 2x per dag 1 tablet. De 1e nacht kwam ik moeilijk in slaap. Verder geen of nauwelijks bijwerkingen ervaren, terwijl ik altijd voordat ik een nieuwe medicatie neem heel internet uitpluis op mogelijke bijwerkingen. Soms bleef die gigantische tablet half in mijn keel hangen.

15-04-2023 | Man | 36

11-04-2023 | Vrouw | 65
Inname- / gebruiksgemak
Vrijdag 7 april begonnen met de medicijnen voor een blaasontsteking. Zaterdag begonnen de bijwerkingen al, fikse hoofdpijn en duizelig, zondag was nog erger of ik een flinke griep had, maandag hetzelfde en vandaag(11 april) ook beroerd.Ik maak de kuur af maar nooit meer dit medicijn.Heb ook het idee dat het niet echt geholpen heeft, nog steeds niet helemaal klachtenvrij.

11-04-2023 | Vrouw | 53
Inname- / gebruiksgemak
Na iedere capsule werd ik zieker. Was heel erg misselijk ernstige hoofdpijn en had het gevoel dat ik ging flauw vallen

Fosfomycine

07-04-2023 | Vrouw | 47
Inname- / gebruiksgemak
Makkelijk in te nemen, totaal geen heftige bijwerkingen alleen borrelende darmen, de blaasontsteking is wel iets verminderd maar helaas niet weg. Nu nieuwe kuur trimethoprim benieuwd wat dat weer brengt. Dus dit middel heb ik goed verdragen alleen helaas zonder resultaat.

07-04-2023 | Vrouw | 47
Inname- / gebruiksgemak
Nergens last van gehad, wat doet zo een blaasontsteking zeer. Al snel merkte ik verbetering.

04-04-2023 | Vrouw | 45
Inname- / gebruiksgemak
Ik werd steeds zieker door deze medicijnen. Hoge koorts, misselijk, erge hoofdpijn en heel erg moe.

03-04-2023 | Vrouw | 70

03-04-2023 | Vrouw | 37
Inname- / gebruiksgemak
Ik was als de dood voor dit medicijn door alle negatieve reviews, maar ik heb het overleefd. Ik denk dat ik er goed aan had gedaan om dit medicijn NIET op een lege maag in te nemen en tegelijk met probiotica innemen. In het begin licht misselijk geweest, dit was na een halve dag verdwenen. De volgende dag gelijk verlichting, ik kon mijn urine weer inhouden tot aan de wc en[lees meer...] de branderigheid ná het plassen was ook sterk verminderd. Wel merkte ik dat ik door dit medicijn lastiger op mijn woorden kon komen tijdens gesprekken en ik had ook moeite om dingen goed te onthouden c.q. ik vergat dingen heel snel. Kuur van 7 dagen heb ik helemaal af kunnen maken, de probiotica ben ik blijven innemen. Ik kreeg een blaasontsteking, omdat ik een dag slecht had gedronken en ben toen toch gaan plassen met het weinige beetje urine in mijn blaas. Gelijk ook een les voor mij om altijd goed te drinken.

30-03-2023 | Vrouw | 73
Inname- / gebruiksgemak
Kreeg dit voor een blaasontsteking die bleef doorzeuren . Na 4 capsules kreeg ik hevige hoofdpijn en misselijkheid. Direct gestopt met inname. Ik heb 2 dagen als een zombie op bed gelegen, kon daarna met moeite lopen, zenuwpijn in mijn voet, en slappe benen. Heel veel hoesten. Het duurde een tijdje voordat mijn hoofd weer helder was.

21-03-2023 | Vrouw | 61
Inname- / gebruiksgemak
Heb corona. Neus zit al een poos verstopt, moest goed spoelen en neusspray gebruiken. Leek de goede kant op te gaan. Heb nu een paar dagen dit middel, en een paar keer sprayen of spoelen helpt ineens niet meer. Zeer geïrriteerde keel, hele nachten moeten hoesten en niet kunnen slapen. Ik vermoed dat furabid wel degelijk slechte invloed heeft op het ziekteverloop van mijn k[lees meer...]eel en luchtwegen.Ik zal de kuur afmaken. Want ik moest aldoor, ook 's nachts, wel elk kwartier of zelfs 5 minuten plassen. Kon niet slapen. Dat is nu ca. 2,5 uur tussen de plaspauzes. Maar nu kan ik door het hoesten weer niet slapen. Heb al 3 weken (!) helemaal niet geslapen op een enkele nacht na een 2 tal uurtjes of zo.

Ciprofloxacine

20-03-2023 | Vrouw | 52
ciprofloxacine
Inname- / gebruiksgemak
Een vreselijk medicijn . Ik snap niet dat dit op de markt is . Blaasontsteking was erger geworden en ik was nog erger ziek . Misselijk, hoofdpijn . Duizelig echt vreselijk. Nu ben ik overgegaan naar amoxicilline

18-03-2023 | Man | 79
Inname- / gebruiksgemak
Na één dag inname (2stuks) misselijk en een tergende hoofdpijn, 's-nachts wakker en zéér onwel. Kon niet op m'n benen staan. Daarna een erge jeuk plus buikpijn en dunne ontlasting. Meteen gestopt. Na het weekeind meteen de huisarts bellen. In mijn beleving is dit een slecht medicijn.

14-03-2023 | Vrouw | 42
Inname- / gebruiksgemak
8u na eerste inname heftig overgeven, pijn in gehele rug wat gehele nacht aanhield, leek wel op rugweeen. Rillerig en warm, duizelig. Wilde het nog een kans geven maar na inname tweede pil wederom overgeven en zelfde maag en rugklachten. Volgende dag lamlendig malaise gevoel, slap en veel spierpijn en rugpijn. Na overleg met dokter (was de 2e al deze week met deze klachten[lees meer...]) overgestapt naar andere antibiotica.

14-03-2023 | Vrouw | 34
Inname- / gebruiksgemak
Werkt top. 2e dag en voel me weer bijna mezelf. De pijn was niet te harden en had constant rillingen en ziek gevoel. Dit spul werkt.

11-03-2023 | Vrouw | 42
Inname- / gebruiksgemak
Na 2 dagen (4pillen) gestopt ivm bijwerkingen. De blaasontsteking lijkt bijna weg. Van de dokter nu monuril 3000 gekregen, 1 zakje. Hoop dat het nu goed komt Heb ook 3 jaar last van CI / blaaspijn syndrome

09-03-2023 | Vrouw | 69

05-03-2023 | Vrouw | 62
Inname- / gebruiksgemak
Dat is niet medicijnen wel gift. Noit mer gebruikt

28-02-2023 | Vrouw | 55
Inname- / gebruiksgemak
Er ontstond een ernstige allergische reactie (netelroos aanval) een week na kuur, waardoor Prednison nodig was (antihistamine werkte niet). De blaasontsteking was wel over.

22-02-2023 | Vrouw | 25
Inname- / gebruiksgemak
Dit middel neem ik nooit meer!!! Ik zit nu op mijn 2de dag en heb door heel mijn lichaam spierpijn alsof ik griep heb. Ook is mijn keel opgezwollen en kan ik moeilijk slikken. De hele dag door ben ik duizelig en super moe zelf een stukje lopen en ik ben al buiten adem. En dat terwijl ik een jonge meid ben van 25! Buik is ook wat gevoelig, met name mijn darmen Ze mo[lees meer...]eten dit middel echt schrappen, puur vergif. Ik ga melding maken bij Lareb (www.mijnbijwerking.nl)

Ziekten met de meeste ervaringen

Anticonceptie / zwangerschapspreventie (2910)
Angst & paniekstoornis (2467)
Depressie (2376)
Astma (674)
Epilepsie (647)
Allergie (628)
Depressiviteit (616)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.