Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Citalopram

1385
meningen

Citalopram

citalopram

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
verminderde eetlust hoofdpijn trillingen angst duizeligheid verwijde pupillen wazig zien misselijkheid nerveus gevoel stijfheid kaak

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (485 meningen)
Angst & paniekstoornis (377 meningen)
Angststoornis (197 meningen)
Chronische depressie (62 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (25 meningen)
Psychische klachten (12 meningen)
Postnatale depressie (12 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (10 meningen)
Sociale fobie (5 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

5

Citalopram

23-01-2024 | Vrouw | 43
citalopram (20mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds november 2023 slik ik citalopram. Eerst 10 dagen 10 mg. Daarna opgehoogd naar 20 mg. Mijn constante piekergedachten, slechte slaap en lichte depressie zijn bij mij al vanaf dag 1 afgenomen. Ik kan veel beter relativeren en dingen op hun beloop laten zonder me daar heel druk over te maken. Ik heb nauwelijks bijwerkingen gehad. Libido was in het begin wel lager en een[lees meer...] orgasme krijgen was moeizaam, maar dat is na een aantal weken weer beter geworden. Verder wel wat kleine veranderingen in mijn lijf, maar geen vervelende klachten.
3

Citalopram

17-01-2024 | Man | 30
citalopram (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo, ik flink sinds begin oktober van vorig jaar citalopram. Ik ben het begonnen met slikken vanwege ernstige angst en paniek die ik eigenlijk al jaren ervaar. Een aantal jaar geleden heb ik paroxetine gebruikt, maar daar ben ik na, ik denk, ongeveer 1 jaar snel mee gestopt. Ik ben vorig jaar weer in een dip terecht gekomen waarbij ik het allemaal niet zag zitten, geen g[lees meer...]edachtes met de doode maar meer het gevoel dat ik niet meer weet wat goed voor mij is en ik kon niet goed meer nadenken. Na het gebruik hiervan is dat iets verbeterd, maar ik merk dat ik na al die maanden (3-4 maanden) nog steeds heel erg rusteloos ben en het gevoel heb dat ik in situaties met andere persoon niet mezelf ben en dit ook moeilijk word. Ook al weet ik diep van binnen hoe het zou moeten, het komt er als ware niet uit. Ik ben zo erg benieuwd of mensen zich hier in herkennen? Ik heb gesprekken met de psycholoog, maar ik ben ook juist heel hernieuwd naar mensen met dezelfde symptomen en gevoelens die hierop lijken.
3

Citalopram

17-01-2024 | Man | 30
citalopram (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo, ik flink sinds begin oktober van vorig jaar citalopram. Ik ben het begonnen met slikken vanwege ernstige angst en paniek die ik eigenlijk al jaren ervaar. Een aantal jaar geleden heb ik paroxetine gebruikt, maar daar ben ik na, ik denk, ongeveer 1 jaar snel mee gestopt. Ik ben vorig jaar weer in een dip terecht gekomen waarbij ik het allemaal niet zag zitten, geen g[lees meer...]edachtes met de doode maar meer het gevoel dat ik niet meer weet wat goed voor mij is en ik kon niet goed meer nadenken. Na het gebruik hiervan is dat iets verbeterd, maar ik merk dat ik na al die maanden nog steeds heel erg rusteloos ben en het gevoel heb dat ik in situaties met andere persoon niet mezelf ben en dit ook moeilijk word. Ook al weet ik diep van binnen hoe het zou moeten, het komt er als ware niet uit. Ik ben zo erg benieuwd of mensen zich hier in herkennen? Ik heb gesprekken met de psycholoog, maar ik ben ook juist heel hernieuwd naar mensen met dezelfde symptomen en gevoelens die hierop lijken.
3

Citalopram

12-01-2024 | Man | 37
citalopram (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Nu sinds een maand bezig met 10mg citalopram vanwege angst en paniek aanvallen die begin vorig jaar ineens vanuit het niets kwamen. Ineens heftig zweten, klamme handen tunnelzicht. Ik kreeg toen de diagnose paniek/angst van de huisarts, na nog een paar keer zo’n aanval gehad te hebben een half jaar bij een psycholoog gelopen, in het begin dacht ik dat dit genoeg was. Maar [lees meer...]dat bleek van niet, dus toch maar over op een medicijn. Last van bijwerkingen zoals in de bijsluiter heb ik niet echt, behalve het idee dat mijn tong dik is (huisarts ziet niks vreemds), ook spierpijn in de tong maar niet altijd, kramp in mn kaken, trekkende spiertjes in mijn kuiten in rust en soms een soort van vreemde duizeligheid. Ik heb een emg en mri van mijn nek bij de neuroloog gehad, hier kwam niks uit. Ik merk wel dat ik met dit medicijn rustiger ben, maar nog niet het gevoel van dat er iets lichamelijks aan de hand is van me af kan zetten
5

Citalopram

10-01-2024 | Vrouw | 29
citalopram (30mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik wil graag mijn verhaal delen om mensen te helpen die twijfelen of steun halen uit mijn verhaal. Mijn eerste klachten begonnen met spontane paniekaanvallen, er was niks aan de hand, ik was gewoon aan het werk in mijn eigen salon. Het overviel mij en het voelde als een hartaanval. In deze periode stond ik op de wachtlijst voor schematherapie en had ik 20 sessies afger[lees meer...]ond bij de psycholoog voor verschillende therapie vormen. Ik had een drukke periode achter de rug, waar veel verdriet en stress was bij komen kijken. Alle signalen van mijn lichaam genegeerd. Langere tijd was ik al moe en uitgeput. De wachtlijst voor schema therapie was 1 jaar, dit was zwaar. Toen ik de ene paniekaanval na de andere kreeg, bleef ik er tegen vechten en accepteerde ik dit niet. In de diepste periode van mijn leven overleed tegelijkertijd plotseling mijn schoonvader, waarbij ik in huis woonde en als een eigen vader voelde. Emotioneel gezien was ik de periode ervoor mijn ouders verloren en dit alles bij elkaar zorgde ervoor dat het niet meer ging. Mijn bloeddruk steeg naar bovendruk 160 en onderdruk 100, ik was 10 kilo afgevallen en woog ik nog maar 52kg bij 172cm, maatje 34 daar hing ik in. Ik kon niet meer eten en als ik at zat ik binnen 5 min op de wc en stootte mijn lichaam het af. Geen enkele prikkel kon ik nog verwerken en zelfs kijken uit mij ogen ging niet en moest me voor alles afsluiten. Het voelde elke dag alsof ik dood ging. Dit is een trauma geworden en voelde zo echt dat ik er soms naar verlangde om opgenomen te worden. Toen het spoed nummer naar de dokter gebeld en zij gaf aan dat ik echt hulp nodig had en dit niet alleen kon. We zijn toen met citalopram 10mg begonnen. Na 2 weken naar 20 en na 6 weken naar 30mg. Citalopram heeft mij echt gered, ik kon weer een normaal leven lijden. Weer dingen doen en mijn moeheid ging eindelijk ook weg. Ik had genoeg aan 8u slaap ipv 11u en nog was dat nooit genoeg. Na een half jaar ben ik al gaan afbouwen om te stoppen, want ik wou tijdens mijn schema therapie stopen. Hier heb ik zoveel geleerd en veranderd waardoor ik dacht het niet meer nodig te hebben. Afbouwen ging goed. Van 30 naar 20 en naar 10. Inmiddels kwam me moeheid wel wat terug en de lichte onrust in mijn lichaam. Maar inmiddels was ik nergens meer bang voor en kon ik het wel aan. Ik heb ademhalingsoefeningen geleerd en ik mediteer waardoor ik de rust kan bewaren. Van 10 naar 0 was te snel dus deed ik het in stapjes van 2 mg eraf per week. Bij elke mindering moest ik 3 dagen wennen maar uiteindelijk op 0 was prima. Langzamerhand kwamen wel alle klachten terug, ik kon weer niet meer full time werken, geen sociale dingen doen, mezelf steeds afsluiten om prikkels te verwerken en zo maar verder. Via mijn psychotherapeut ben ik bij een psychiater terecht gekomen en samen besloten na lang twijfelen toch weer te beginnen met citalopram. Inmiddels op 20mg en gaat echt top. Maar alleen heel veel last van filteren en er komt teveel binnen. Hiervoor gaan we kijken of 30mg werkt of anders iets wat hier bij werkt. Ik merk alleen dat ik erg vergeetachtig ben en een slechte concentratie heb. Is dit bij andere bekend als bijwerking wat je na langere tijd kan krijgen van citalopram?
4

Citalopram

09-01-2024 | Vrouw | 39
citalopram (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het was begin 2013 dat ik deze medicatie begon te gebruiken, ik ben opgenomen geweest op de paaz omdat mijn lichaam zo op was door alle paniek en angsten, ik kreeg eerst de pilvorm, daar kreeg ik zoveel nare effecten van leek wel of ik gek werd, het was een zeer moeilijke tijd, de donkerste tijd van mijn leven, gelijk na die effecten besprak ik dit met me psychiater, die z[lees meer...]ei er zijn ook druppels, kan je zelf doseren, dat leek me wel wat want mijn grootste wens was geen Paniek en Angst! Ik had 4 kinderen om voor te zorgen! De druppels waren gelijk goed, eindelijk na een paar weken was ik Rustig en ervaarde ik echt totale Rust! Dat is dus nu 11 jaar terug, alleen begin ik nu sinds 7 jaar terug geen sexdrive meer te voelen, ben alleen maar moe, zie geen fun meer in t leven, soms heb ik goede dagen! Maar ik weet dus niet of het dan aan de citalopram ligt of gewoon aan hoe ik leef of beslissingen of werk . Mijn angsten zijn er nog, ergens in me lichaam dat voel ik alleen een beetje als ik griep heb of heel slecht heb geslapen. Maar zware paniek en angst nee, nooit meer gehad. Het is lastig, maar ik zou denk ik niet zonder kunnen. Wil alleen me sexdrive terug en de moeheid weg! Het leven is niet makkeliik....
1

Citalopram

06-01-2024 | Vrouw | 56
citalopram (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Citalopram

04-01-2024 | Man | 63
citalopram (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Help vrij snel. Na een paar dagen was er al effect. De in de bijsluiter genoemde bijwerkingen komen allemaal, maar worden na verloop van tijd minder of verdwijnen> Alleen de slaperigheid blijft enigzins. Voordeel daarvan is dat ik tegenwoordig 's nachts uitstekend slaap. Eigenlijk vind ik het een perfect medicijn
1

Citalopram

22-12-2023 | Vrouw | 60
citalopram (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanaf de eerste week begon het trillen van binnen. De arts zei dat het tussen mijn oren zat en niet aan de citalopram.Ik kreeg zelfmoordgedachten. Ik kreeg slapeloosheid. Na 4 jr ploeteren besloot ik zelf af te bouwen.Ik herkende mezelf niet meer. Het afbouwen was zwaar maar ik zette door omdat mijn slaap terug kwam. Ik ben nu 3 jr van deze rotzooi af. Nooit meer voor mij.[lees meer...] Het trillen van binnen is nooit over gegaan. Ik denk dat deze rotzooi mijn neurosysteem heeft aangetast/beschadigd.
5

Citalopram

18-12-2023 | Vrouw | 20
citalopram (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na lange tijd therapieën en gesprekken voor een flinke depressie op advies arts gestart met citalopram. Eerste dagen iets last van lichte bijwerkingen, diarree en een paar dagen enorm veel moeten gapen. Dit trok snel weer weg. Naar een paar weken al positief effect. Veel meer energie, minder piekeren en stress, minder negatieve gedachten etc. Ik gebruik dit nu 6 maanden en[lees meer...] voel mij nog steeds erg goed. Wees niet de bang voor de bijwerkingen, want deze zijn tijdelijk en je krijgt er zo veel meer voor terug.
5

Citalopram

18-12-2023 | Vrouw | 19
citalopram (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
hi, allen! een hele positieve review voor jullie! ik heb al jaren een depressie (nooit hulp voor gezocht), in oktober ging het heel berg afwaarts. na een paniekaanval in een zware depressie geraakt en angstklachten overgehouden. ik had last van erge derealisatie- alles om mij heen voelde nep. ik had angst voor het leven en de dood, alsof ik elke seconde dood zou gaan… [lees meer...]toch de keuze gemaakt om aan antidepressiva te gaan, om de hoop hoog te houden. dit is de beste keuze ooit geweest! ik dacht dat ik voor altijd zou leven met derealisatie en de angst. maar alles is verminderd en ik begin me weer als de oude te voelen! ik had nauwelijks bijwerkingen, door mijn angst had ik al slaapproblemen, omdat ik dacht dat ik niet meer wakker zou worden. even op een lijstje de bijwerkingen die ik had en dan van 1 tot 10. - slaapproblemen (niet kunnen slapen) 7/10 - maagzuur en misselijkheid 6/10 - eetlust afgenomen 7/10 - droge mond (constant dorst hebben) 9/10 al deze bijwerkingen waren afgenomen na een week. en geloof me, als je angst hebt ervaren zijn deze bijwerkingen appeltje eitje. ik durf nu weer alleen te zijn en auto te rijden! ik merk dat het met de dagen mee steeds makkelijker voor mij wordt en ik mezelf kan inspreken dat de angst helemaal niet echt is. ik geloofde zelf ook altijd in de horrorverhalen van antidepressiva… toen ik mijn eerste pilletje in nam zat ik helemaal te trillen, omdat ik zo bang was ervan hahahaha. probeer het alsjeblieft, niet bang zijn! <3
3

Citalopram

10-12-2023 | Vrouw | 28
citalopram (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds 14 dagen ben ik begonnen met citalopram 10 mg voor mijn prikkelbare darm syndroom en daarbij paniek en angst klachten. Ik ga er niet omheen draaien maar de bijwerkingen zijn een ramp geweest. Vandaag op dag 14 word ik voor het eerst wakker zonder hoofdpijn, maar nog wel heel moe. De duizelingen, oorsuizen, kaakklemmen en kotsen zijn gelukkig weg. Wel blij dat ik do[lees meer...]orgezet heb. Hopelijk begin ik vanaf nu iets te merken, want dat duurt meestal 4 weken. Voor de mensen met zenuwpijn waarbij dit niet helpt, probeer amitryptiline. Dit heb ik 3 jaar geslikt en werkte echt top voor zenuwpijn, maar daar werd ik persoonlijk heel onrustig van. Dus vandaar mijn schakel met citalopram.
5

Citalopram

08-12-2023 | Vrouw | 49
citalopram (30mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Wat heb ik veel op deze site doorgebracht , alleen maar kijken naar de ervaringen van anderen. Ik zal hier mijn positieve verhaal delen aangezien ik dat ook zo nodig heb gehad. Ik ben dankbaar dat ik hier 3 mnd geleden 2 heel positieve verhalen heb gelezen daar heb ik me aan vastgehouden en ik heb die verhalen elke dag gelezen. Ik zal hier mijn positieve verhaal vertellen[lees meer...]. Ik had helaas vaak last van piekergedachten , alleen maar bedenken wat er fout kon gaan en vooral veel zorgen maken. Ik had daardoor elke dag een heel naar gevoel , zo nerveus en zo angstig , ik kon helemaal niets meer , was zo onrustig . Ik ben toen op 5 oktober gestart met 20 mg citalopram , ik was erg bang voor de bijwerkingen , maar ik heb er echt geen last van gehad 🙏🏻. Het mag in ieder geval geen naam hebben. Elke dag dacht ik voel ik al verandering en zal dit wel aanslaan ….ik bleef googelen en ook was ik bang dat dit middel niet zou aanslaan…immers ik had geen bijwerkingen …na 2 weken ben ik opgehoogd naar 30 mg. Inmiddels zit ik 6 weken op 30 mg en ik voel me zo fijn. Ik pieker zoveel minder en ik voel me weer gelukkig heb mijn leven weer terug . Ik ben zo ontzettend dankbaar en gelukkig en blij. Geef het even de tijd , ik denk dat ik na 4 weken iets begon te merken. Ik voel me ook zeker niet afgevlakt , kans weer lachen en leuke dingen doen , maar ik maak me niet meer zo snel druk 😀. Graag wil ik mensen hier een hart onder de riem steken. Ook ik vind het spannend om te beginnen , er rust ook zo’n taboe op anti-depressiva, ik zelf was niet depressief , maar ik piekerde 24 uur per dag . Mocht je vragen willen stellen, stel ze gerust. Ik vind het belangrijk dat hier ook positieve verhalen staan. Ik heb daar zelf zoveel behoefte aan gehad en het heeft me enorm geholpen. Vaak lees je hier veel negatieve verhalen, maar het kan ook een heel positief verhaal zijn 😀. Mocht iemand vragen hebben, stel ze gerust, ik help graag.
4

Citalopram

28-11-2023 | Vrouw | 31
citalopram (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanwege verschillende mentale klachten (ptss, depressie, angst en paniekstoornis, burn-out en pleinvrees) citalopram voorgeschreven gekregen. Ik was zelf wanhopig op zoek naar positieve reviews om mijn angst de kop in te drukken. Ik gebruik het nu een jaar en hier zijn mijn bevindingen. De eerste 4 weken zijn vreselijk. De angst werd nog erger, ik kon niet eten, niet slape[lees meer...]n en ik heb vaak gedacht ermee te stoppen. Op dringend advies psychiater toch doorgezet. En wat ben ik daar nu toch blij mee. Na de 4 weekse hel begon het elke dag een stukje beter te gaan. Nu, een jaar later, zie ik de oude versie van mezelf weer terug, voor alle diagnoses en voor alle ellende. Ik wil niet zeggen dat ik nooit meer angst ervaar, maar de scherpe randjes zijn eraf. Ik kan weer functioneren. Ik heb mijn leven terug. Heb jij angst voor dit medicijn? Neem het! Echt. De eerste paar weken zijn zo lastig, maar als je daar doorheen bent ga je verschil merken. Onthoudt dat je niet alleen bent en dat je hierdoor heen gaat komen. Hoe uitzichtloos het ook lijkt.
1

Citalopram

24-11-2023 | Vrouw | 36
citalopram (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dag allemaal, ik ben altijd al gevoelig geweest. Emotioneel en zenuwachtig voor spannende dingen of gebeurtenissen. Maar nu begin oktober was het weer mis. Ik word wakker om 6u met Ontspoorde zenuwen, misselijk, kok halzen, koud, warm, trillen, gehele nervositeit. Heel veel huilen en soms intens hard. Het niet alleen kunnen/willen zijn. Doodmoe. Er komt niets uit mijn han[lees meer...]den tot weinig. Ik ben nu 11 kilo afgevallen. eetlust helemaal weg. en ja zinnen verzetten. alles weet ik wel maar man ik ga door een hel. voel me zo kut, ik breng de kids naar school en daarna snel naar mijn ouders. Slaap veel overdag. Probeer wel iedere dag een stukje te lopen. Met moeite eet ik wat. Alles met lange tanden! Terwijl ik voorheen genoot van alles. Ik eet al weken geen koek snoep chips. In de ochtend wat yoghurt. Later een banaan In de middag met lange tanden een broodje. Vitamine pil. En avondeten en veel water. Ik wil zo graag dat dit over gaat. Nu einde van de middag ben ik nog steeds nerveus. Ik slik Sochtends 0,5 mg lorazepam om 6uur En ‘s avonds slikte ik citalopram 10 mg (15 dagen) daarna opgehoogd naar 20 mg (die slik ik nu 22 dagen) Wanneer komt er toch eens verbetering ? (Ben bij praktijk ondersteuner , psychosomatische fysio (nu gestopt) , kinesioloog, etc etc. Ik hoop dat iemand zich hierin herkent Wat doen jullie om de dag door te komen. Ik voel me vreselijk als ik op de bank hang , maar dat wel is waar mijn lijf naar verlangt. Overdag ga ik al juist niet naar bed. Ik blijf beneden. En dan zakken geregeld m’n ogen dicht. Als ik mij Sochtends zo voel. Wil ik liggen en rusten. Ik kan dan echt niet was opvouwen of puzzelen. Ik probeer wat op m’n telefoon te lezen. Tv aan voor afleiding en geluid. En zak ik soms weg en dat geeft me dan rust over m’n hele lichaam. En word ik wakker dan gieren de zenuwen weer door m’n buik. Ik zeg dan echt alles komt goed er is niets. Kom maar op met die zenuwen voel het maar je hoeft het niet weg te drukken Zoveel mindfulness geluisterd etc etc etc. Hoop op dat iemand wil reageren. Lotgenoten dat we elkaar kunnen helpen. Of moed toe kunnen spreken.
4

Citalopram

23-11-2023 | Vrouw | 60
citalopram (20mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In 2020 dit medicijn gaan gebruiken voor angst stoornis. Het werkt super, dat moet gezegd worden. Probleem alleen is dat ik heel snel veel aankwam, en zelfs met een dieet ging het er niet af. Ik voelde mij door het overgewicht erg onprettig. Afgelopen zomer ben ik onder begeleiding af gaan bouwen. De klachten zijn niet terug gekomen. Het gewicht gaat nu netjes omlaa[lees meer...]g! Het heeft me goed geholpen, maar wil nooit meer terug.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (773) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.