Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met OxyContin

248
meningen

OxyContin

oxycodon

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hernia (64 meningen)
Zenuwpijn (37 meningen)
Pijn (algemeen) (19 meningen)
Lage rugpijn (11 meningen)
Rugklachten (10 meningen)
Artrose (6 meningen)
Gewrichtspijn (4 meningen)
Ziekte van Bechterew (2 meningen)
Polyneuropathie (2 meningen)
Reumatoïde artritis (1 mening)
Gewrichtsontsteking (1 mening)
Brandwonden (1 mening)
Fantoompijn (1 mening)
Artrose van de wervelkolom (1 mening)
Artritis psoriatica (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

3

OxyContin

03-09-2012 | Vrouw | 43
oxycodon
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Naar aanleiding van mijn nekhernia kreeg ik in eerste instantie 2x dgs 5 mg Oxiycontin en natuurlijk kreeg ik daar een laxeermiddel bij voorgeschreven want van morfine krijg je last van obstipatie. Van de 5 mg Oxiycontin merkte ik eigenlijk weinig, behalve de obstipatie dan daar werd ik dus niet vrolijk van, de movicolon hielp bij mij voor geen meter dus ben zelf maar iets[lees meer...] gaan halen. Na een week of 3 kreeg ik 2x dgs 10 mg voorgeschreven, dit was wel enigszins merkbaar, samen met 3x dgs 1000mg paracetamol was het aardig te handelen. Mijn huisarts had al aangegeven geen hogere dosis te willen voorschrijven omdat er toch aardig wat bijwerkingen bij komen kijken. Sinds een maand valt het mij op dat ik geregeld last heb van spiersamentrekkingen, dit blijkt dus een bijwerking te zijn, overdag valt het wel mee, het gebeurt wel maar het valt minder op maar wanneer je 's avonds net in bed ligt valt het juist heel erg op....ben je bijna in slaap lijkt het alsof je in een gat stapt, iedereen kent dat gevoel denk ik wel, je voelt een schok door je lichaam, ik heb dit dan meerdere keren......en ik ervaar het heftiger. Tot een week of 2 geleden dacht ik zo te kunnen stoppen met de Oxycontin, het doosje was leeg en van de apothekersrekening wordt je ook niet echt vrolijk dus ik dacht het verder te kunnen op enkel paracetamol....FOUT wat voelde ik mij ellendig......ik dacht ik kruip in bed dan heb ik nergens last van, dus wel, ik heb heel snel m'n herhalingsrecept laten halen en voelde mij weer mens worden toen ik het weer had ingenomen.....maar toch, ondanks de pijn, wil ik gaan afbouwen en zeker nu ik weet wat het teweeg brengt. Ik ga deze week nog een afspraak met m'n huisarts maken.
4

OxyContin

31-08-2012 | Man | 27
oxycodon
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Pas op met dit middel !! Ik heb ernistige zenuwe beschadigingen . Dit middel verminderd de pijn wel iets maar in het al gemeen maakt het de pijn verdraagbaar ( een soort van roes ).. Ik ben 4jaar terug begonnen met 5mg zonodig 2 maal daags , 5mg werkte goed en zat op een max van 10mg daags . Een paar maanden terug zat ik op mijn toppunt en vond ik het tijd dat i[lees meer...]k hier vanaf ging stappen !! Naar 4jaar dagenlijks gebruik zat ik op een minimaal gebruik van : 2 x daags 5mg oxycontin 2 x daags 5mg oxynorm 5 x daags 10mg oxycontin  6tot10 x daags 10mg oxynorm Waar ik in de eerste maanden 10mg per dag nodig had! Zat ik nu op een top van 160/190mg per dag ... Ik voelde me zelf een junk & was meer een zombie dan een mens !! Pakte stiekum meer en meer ! Pillen waren op voordat ik er ergen in had.. Zo Bang om in slaap tevallen .. Wordt ik wel wakker morgen vroeg ? Pogin op pogin om af tekicken geen sucses ... Heb nu hulp in geschakeld het ging zo niet meer ... Ben nu af aan het bouwen en voel me beter dan ooit ! (ze liggen nu op geborgen in een kluisje ) Krijg per dag 6maal een dosis en niks meer ... Ik ben zo trots dat het me nu zo goed lukt ! Maar alleen was me dat nooit maar ook nooit gelukt ! Bijwerkingen : * wijnig tot geen emoties  * agressie * achterdochtig * veel slaap en overal in slaap vallen  * zeer slecht plassen en ontlasten  * verschrikelijke dromen  Begrijp me niet verkeerd !!!  Zonder leven zal mijn nooit meer gaan lukken door de pijn .....!! Echter kan het ook met flink wat minder mg in mijn lijf anders word ik niet oud .. Maar ben gewaarschuwd !!  ~~>>Dit is een heftige & zeer verslavende pijnstiller!!<<~~ Ben je verslaaft ? Laat je partner de pillen en capsules op bergen achter slot en grendel!  En koop een pillen kassete laat die dagenlijks vullen .. Wat er in zit is je max en op is op ..  Dan wil je wel rustig aan doen en het goed verdelen over je dag heen .. En dan heel langzaam de mg per dag verminderen Sucsess
4

OxyContin

27-08-2012 | Man | 62
oxycodon
Prostaatkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik oxycontin meer dan een jaar.Heb kanker en is onomkeerbaar. Ben dus niet bang voor verslavings problematiek. Ga aan kanker dood dus heb ik geen enkele hier beschreven ellende van afkicken. Begon met 3x daag 10 mg en dat heb ik zelf verhoogd naar 1x 30 mg in de ochtend en s,avonds 20 mg oxycontin. Deze dosering is al meer dan 9 maanden constant. Geen drang om meer te[lees meer...] gebruiken of dat het niet meer werkt. Dus 50 a 60 mg oxycontin elke dag en niet meer of minder. Enige bijwerking is moe zijn. Kan er goed mee leven en ik kan wat meer ondernemen gezien de slijtage die ik heb van de bijwekingen andere kanker medicatie. Ook een voordeel is dat ik soms lekker kan weg dromen door de oxy contin wat weer als voordeel heeft gezien de kanker en de pijn. Zeer tevreden dus. En belangrijk geen, geen extreem hogere dosering nodig!! Lees ook hier dat sommige personen de doses extreem verhogen. Werkt niet bij mij, en dat is denk ik een geluk.Er komt een tijd dat ik zieker ga worden , dus zal ik en mijn arts de doseren hoger afstellen. Wens iedereen sterkte en een pijnloos leven. Rob
3

OxyContin

23-08-2012 | Vrouw | 55
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik het al een hele tijd vanaf 2007. Daarvoor andere Tramadol, morfine-pleisters, maar daar kom ik niet van plasse en raakte ook erg verstopt. Nu ook wel, maar daar gebruik ik dan weer een ander pilletje voor en een siroop. Anders is het ook pet. Nu ded laatste hald jaar krijg ik steeds meer pijntjes, mijn knieen en heupen. Ben 55 jaaar, nou als je mij soms ziet opstaa[lees meer...]n en lopen, dan lijk ik wel 80. Hert is zo frusstrerend, maar nu ik lees dat het toch verslavend is durf ik niet naar een hogere dosis te gaan en zonder kan ik niet. Dan de pijn, niet te harden. Soms weet ik het niet meer, maar de pijnpoli zegt de rugklachten die ik heb kunnen ze niks meer aan doen. 9 jaar lang krijg ik 2x per jaar pretnison ingespoten tussen mijn tussenwervels en dat mag maar 2x omdat het ook vergif is wat ze inspuiten. Dus ik moet er maar mee leren leven, dat is waar je het dan mee moet doen.
2

OxyContin

20-08-2012 | Man | 44
oxycodon
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo. Aangezien ik nergens de exacte beschrijving van de verschijnselen van het afkicken tegen kom zet ik de mijn hier maar even neer. Begin van het jaar ernstige voorhoofd en bij holte ontsteking gehad. Daarna steeds ernstig wordende stekende pijn in de neus. Veel onderzoeken gehad, Eerst KNO, daarna Neuroloog. ct scan Mri scan. Conclusie Aangezichtspijn met de haard [lees meer...]in de neus. Yes het monster heeft een naam. Op 01-06-2012 begonnen met Lyrica. Goh het werkte weg pijn geweldig. Maar de bijwerking suf suf suf kon ik niet trekken. Toen overgestapt zonder problemen naar gabapentine 3x200MG werkte niet de pijn kwam weer terug in volle hevigheid terug. ivm de heftige pijn, van de Huisarts oxycontin voorgeschreven, 3 x 10 mg. Met spoed een afspraak gemaakt met de KNO, deze wilde opereren. Doorgestuurd naar een andere neuroloog (mijne was met vakantie) die wilde niet meteen opereren maar schreef carbamazipine voor. Geweldig met de 1e tablet pijn vermindering eerst 2 per dag na 1 week 4 per dag. Na een aantal weken geen bijwerkingen (nauw ja niet noemenswaardig, voelde me wel happy) te hebben gehad kreeg ik na bijna 3 weken cocktail van medicatie, jeuk onder de huid en een rood hoofd. Afgesproken met de neuroloog om te stoppen met de oxycontin 3 dagen 2x10mg daarna 3 dagen 1x10mg. op de dag dat ik mijn laatste oxy zou innemen kreeg ik een zeer vieze smaak in de mond, Het was net of men in elke drank de helft aan zout had toegevoegd blha. Na contact neuroloog carbamezepine geminderd van 4 naar 3 tabletten per dag (+ 3 x gaba.) Maar de klachten houden aan. Ik schuif het op de bijwerkingen van de Oxy. voel me beroerd, niets smaakt me. absoluut geen dorst of honger (en dat bij 36 graden Celsius) De smaak in de mond is niet meer vies maar een deel van de smaak is verdwenen en vocht lijkt wel stroperig komt er niet in. verder ben ik moe moe moe heb nergens puf voor, traplopen is al te veel, moet bijna huilen als ik me meer moet inspannen. s,nachts wordt ik rond 4 uur wakker met brandende voeten en duurt het 2 uur voor ik weer inslaap. Als ik later wakker wordt lijkt het alsof ik 3 liter whiskey heb gedronken en kom ik niet op gang. Ik voel me honds beroerd en het eten smaakt me niet.(komt er haast zo weer uit) Ik ben gisteren naar de huisartsenpost geweest met hevige steken in de buik. (bleek maag van streek te zijn, omazepam 40mg meegekregen). Wat een ellende. Soms denk ik was ik maar dood dan was het over. De gedachte hoelang gaat dit nog duren maakt me zeer verdrietig hoe lang nog???? Wat een ellende. Ondertussen zit mijn hele lichaam onder de rode punten. en daarbij jeukt het nog steeds enorm. voor de jeuk heb ik ceterecine 2 x 10mg. Dat werk goed. Vergeet ik de hoofdpijn en de pijn in de gewrichten en de rug te noemen. zijn dit allemaal afkick verschijnselen? Of heb ik ergens anders last van. ik weet het niet ik voel me werkelijk volkomen K.T. Morgen belt de neuroloog, zal er aan denken te reageren. Groet
2

OxyContin

18-08-2012 | Vrouw | 55
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb 1 maand oxycontin geslikt vanwege herniaklachten. Begon met 20 mg, hielp weinig. Als je verslavingsgevoelig bent, zoals ik, begin er niet aan! Ik ging zelf de dosering verhogen naar 60mg vanwege het "lekkere"gevoel zoals ik hier al meer gelezen heb. Dit wilde ik uiteindelijk niet meer en ben het snel gaan afbouwen. 1 week behoorlijk beroerd geweest; misselijk, maagkram[lees meer...]pen, hoofdpijn, zweten, koude rillingen, geen eetlust en vreselijk dromen.
4

OxyContin

11-08-2012 | Vrouw | 30
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo allemaal, Sinds kerst 2007 slik ik oxycontin. In het begin om hernia pijnklachten te bestrijden, ongeveer 2x 10 mg. Helaas werkte het niet zo heel goed tegen de pijn, maar al heel snel merkte ik een verbetering van mijn stemming. Ik heb altijd veel last (gehad) van depressies. onrust, slapeloosheid en weinig energie overdag. Oxycontin had en heeft hier een positi[lees meer...]eve werking op, althans bij mij. Al gauw ging ik meer nemen om hetzelfde effect te krijgen. Binnen de kortste keren was ik door mijn pillen heen en ben ik via internet gaan zoeken naar meer. En met 'succes'. Sinds een aantal jaar koop ik het via internet. Ik ben ook steeds meer (moeten) gaan nemen. Op een gegeven moment moest ik aan mezelf toegeven dat ik het niet meer in de hand had en wilde ik er van af. Ik heb 101 pogingen gedaan, maar het is mij nooit langer gelukt dan een paar dagen. De laatste aantal pogingen is het mij zelfs niet meer gelukt om af te bouwen. Onrust, trillen, slapeloosheid enz. Ik weet niet wat het is, maar het lukt gewoon niet!! Het is troep!! Troep!!! Nu ben ik zover dat ik mezelf heb aangemeld bij verslavingszorg. Ik het niet alleen, al denk ik dat soms nog wel. Ik sta nog op de wachtlijst, dat is ontzettend frustrerend. 'Fijn' is het wel om te lezen hier dat ik niet de enige ben. Op tv heb ik meerdere programmas en docus gezien dat oxy een groot probleem is in de verenigde staten en canada. Maar daarmee is ook de kennis onder artsen groten en de rehab's. Hier in Nederland weten ze van niks en hebben ze geen idee hoe verslavend het is, het wordt nauwelijks serieus genomen. Voor degene die dit lezen en het nog nooit genomen hebben: neem het niet als er alternatieven zijn, laat je goed informeren en houd goed contact met je arts hierover!
4

OxyContin

10-08-2012 | Man | 40
oxycodon
Artrose - gewrichtsaandoening
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
beste mensen ik ben een man van 40 jaar ik heb al jaren pijn in mijn beide knieen inmidels heb ik nu ongeveer 5 weken een nieuwe rechter knie maar het gekke is dat de pijn er nog steeds is zowel rechts als links je zou toch zeggen dat het over moet zijn maar nee ik slik 2 keer per dag 10 mg oxicontin 6 a 8 keer perdag oxinorm smelt tablet en dan nog eens een butrans plijst[lees meer...]er 1 keer per week. en af en toe weet ik niet waar ik het moet zoeken van de pijn. ik weet wel dat het moeilijk is om af te bouwen dat luk je ECHT niet alleen je moet er hulp bij hebben ik heb het zelf geprobeerd omdat ik dacht mischien is het wel denk beeldig een soort van fatoom pijn maar dat was het echt niet wil je ECHT stoppen zoek dan AUB hulp bij een expert want alleen kun je het niet. allemaal veel sterkte met uw pijn met vriendelijke groet marco
4

OxyContin

07-08-2012 | Man | 58
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
lees nou al een tijd over al die pijn klachten op deze site. Zou jullie eens aanraden om eens via de huisarts naar een pijnkliniek te gaan, want daar lees ik nou helemaal niets over.en dan in overleg met de pijnarts aan een TENS te beginnen, word geheel vergoed door de verzekering. Ik kan hier wel uit gaan leggen wat een Tens is ,maar zoek dat eens op ,op internet, dat s[lees meer...]cheeld een hoop pillen en afkick verschijnselen
5

OxyContin

02-08-2012 | Man | 39
oxycodon
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Oeioeioei, ik denk écht dat de Nederlandse artsen hun diploma bij de nachtwinkel gaan halen hoor, wat ik hier allemaal niet lees!! Ten eerste ontwennen van Oxicontin/norm mag je NOOIT maar dan ook NOOIT ééntijdig doen. Dit moet je héél langzaam afbouwen, met kleine kleine stapjes a rato van 10 mg per maand. Afbouwen van Oxy met stappen van 10 mg per week is gekkenwerk en n[lees meer...]iet alleen dat, het is nog eens levensgevaarlijk! Geen wonder dat iedereen hieronder vreselijke ontwenningsverschijnselen heeft, je zou voor minder. Weten de nederlandse artsen dan niet dat wanneer je ineens stopt met dit medicijn, je een hartstilstand kan krijgen!!?? Je zal het wel gevoeld hebben, je hart ging als een razende tekeer...niet gezond, hé. Ten tweede zijn er perfecte medicijnen die je helpen van deze 'verslaving' af te geraken, Redomex, Lyrica enz helpen allemaal prima om te ontwennen zonder dat je je rot slecht gaat voelen en geloof me, dat is een verschil van dag en nacht!! Ten derde: wees eerlijk tegen je arts!! Ben je niet eerlijk over je gebruik dan schrijft hij minder voor en ben je uiteindelijk de pineut zoals ze bij jullie zeggen. Ik kom van 8 x 80 mg per dag, zit nu aan 2 x 80 mg per dag en dat gaan we zo houden. Maar nogmaals, aub stop hier niet zelfstandig mee, laat je opnemen, dit is beslist ernstig genoeg om je te laten begeleiden in een instelling hoor, op jezelf ontwennen, wel, daar moet je een hele harde tante voor zijn (of nonkel ;-) Succes iedereen!!!!
5

OxyContin

28-07-2012 | Vrouw | 29
oxycodon
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik al een paar jaar morfine, eerst tramadol, daarna oxycontin. Nu neem ik het beiden.. De tramadol versterkt de oxycontin en dat is heerlijk. Ik heb al jaren pijn in mn lichaam die ik niet goed kon uit leggen. Uiteindelijk was er een arts die zo slim was een ct scan te maken en contrastvloeistof in mn lichaam te spuiten. En ja hoor, ernstige slijtage. Ik was op dat mo[lees meer...]ment 27 jaar. Ben toen in een revalidatiekliniek terechtgekomen om van de morfine af te komen en te leren omgaan met mijn helse pijnen.. Helaas heeft dat weinig geholpen.. Nu ben ik er vorige week achter gekomen dat ik zwanger ben.. Super blij, maar de huisarts wilde dat ik per direct mn morfine ging afbouwen en zoiezo geen tramadol er meer bij. Sinds ik aan t afbouwen ben, van ong 30 mg per dag met 4 maal tramadol naar 2 maal 5 mg per dag heb ik serieuze afkickverschijnselen en ben ik bang dat ik het niet ga trekken al die maanden. Ik zoek op internet hoe erg het nou precies is om oxycontin te nemen, maar de ene site verteld me dat het in de eerste maanden zeer schadelijk is, en de andere site zegt weer in de laatste maanden en bij de bevalling. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik slaap al 4 nachten niet en wordt gek van de pijn.. Ben ik eindelijk zwanger kan ik er niet van genieten..
2

OxyContin

23-07-2012 | Vrouw | 35
oxycodon
Endometriose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben een vrouw van 35 jaar die al 20 jaar lijdt aan ernistige endometriose. Ik heb 15jaar lang tijdens elke menstruatie een paar dagen kermend van de pijn in bed gelegen. De huisarts schreef een soort Iboprufen voor, wat totaal niet hielp tegen de helse pijnen. Ik ben een aantal keer mijn baan kwijt geraakt omdat ik zo vaak ziek was. Na 15 jaar was de pijn zo ondraaglijk[lees meer...] geworden dat ik in het ziekenhuis belandde en naast een kijkoperatie een spuit morfine kreeg. Eindelijk was de pijn even wat meer op de achtergrond. Ze konden niet opereren omdat ze bang waren dat ze de rommel in mijn buik (overal verklevingen en endometriosehaarden) nog erger zou worden en ik een stoma zou moeten gaan dragen. Met een lading Oramorph naar huis gestuurd. Sindsdien ladingen Oramorph gebruikt, daarna morfinepleisters en tenslotte Oxycontin. Hoewel het goed helpt tegen de pijn ben ik ook geestelijk compleet verslaafd geraakt. Omdat je je nog enigsinds goed wilt voelen, de pijn niet wilt en je je niet continu doodmoe wilt voelen, ga je er steeds meer van gebruiken. Ik zat 1,5 week terug op 2 x 60 mg per dag. De huisarts dacht dat ik 2 x 15 mg gebruikte, dus op een gegeven moment vroeg hij zich af waarom die medicijnen zo snel op waren. Heb toen maar gezegd dat ik het gevoel had afhankelijk te zijn (hoewel ik dat natuurlijk allang zeker wist). Sindsdien ben ik aan het afbouwen. Omdat de HA dacht dat ik minder gebruikte, moest ik direct naar 2 x 15 mg per dag. Ik kreeg gepaste hoeveelheden voorgeschreven en moet elke week naar de HA om te bespreken hoe het gaan. Het afbouwen is verschrikkelijk, heb er geen andere woorden voor. Zit inmiddels op 2 x 10 mg per dag, maar af en toe moet ik een extra pilletje nemen om de gekte tegen te gaan. Ik weet van gekheid niet wat ik moet doen als de Oxycontin begint uit te werken. Het voelt als jeuk in mijn lijf, mijn spieren doen raar en ik kan amper mijn bed uitkomen om naar t toilet te gaan, zo doodmoe voelt mijn lijf. De pijn valt mee, das het enige wat meevalt. Morgen ga ik naar 2 x 5 mg per dag, dus dan worden de klachten weer erger. mijn HA gaat het me denk ik nooit meer voorschrijven, hoeveel pijn ik ook heb. Ik heb mijn vriend en goede vriendinnen verteld dat ik verslaafd ben en dat lucht enorm op. Naast de Oxycontin blow ik elke avond, vooral nu ik aan het afbouwen ben, dan kan ik tenminste snachts een paar uur slapen zonder dat verschrikkelijke gevoel. Daar moet ik ook vanaf, net als van het roken, maar eerst maar helemaal van die vervloekte Oxycontin af.
4

OxyContin

18-07-2012 | Man | 50
oxycodon
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben in januarie 2011 van achteren neer gestoken door een malloot. Er is daarbij een zenuw in mijn hals doorgesneden die niet meer hersteld kan worden. Gebruik daardoor al vanaf die tijd 2 keer 225 mg lyrica perdag. Na een operatie waarbij mijn schouderblad is vastgezet aan mijn ribben kreeg ik iets meer pijn medicatie. 3 keer 1000 mg paracetamol. diclofinac, 2 keer 225 mg[lees meer...] lyrica dus, 2 keer 60 mg oxycontin, om de drie uur 5 mg oxynorm, omoprazol en een laxeermiddel dus. Behoorlijk wat dus. Als ik misselijk wordt gebruik ik iets minder, dan gaat het beter. Meer pijn meer pillen dus. Wel veel slaap en suf zijn. maar verder niet veel last. De ergste pijnscheuten gaan er nog doorheen maar de pijn is nu beheersbaar. Als ik denk nu gaat het beter dan ga ik minderen en stoppoen met die handel. Hopen dat het redelijk gaatals ik dit hier alles lees. Maar ik zeg altijd, het gaat erom wat ik denk en wil niet wat anderen denken. Iedereen veel sterkte
3

OxyContin

15-07-2012 | Vrouw | 43
oxycodon
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb meerdere malen terugkerende nekhernia gehad, nu 12 juni geopereerd en sinds 3 dgn van de medicijnen af. Het "afkikken" is idd erg deprimerend. Vraag aan je huisarts de medicijnen rivotril voor de nacht, dit helpt je echt om de rust in je lijf terug te laten keren, althans voor een paar uur. Verder is het gewoon over je heen laten komen,.. Er komt een eind aan,.. Succe[lees meer...]s
3

OxyContin

01-07-2012 | Vrouw | 31
oxycodon
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb sinds september 2011 pijnklachten in been en voet, komende vanuit mijn rug. Naast een hernia blijkt ook dat een eerder uitgevoerde spondylodese loszit en dat hierdoor waarschijnlijk de pijn komt. Na Lyrica en Tramadol (van beide werd ik misselijk) kwam ik op Oxycontin terecht; 2x daags 20 mg. Daarnaast max 2x/ dag 5 mg Oxynorm. Ik moest elke middag liggen omdat ik z[lees meer...]o suf was en deed ik dit niet dan werd ik misselijk en moest aan het eind van de dag overgeven. Vanwege deze bijwerkingen ben ik recent gestopt. Elke 4 dagen 5 mg eraf, in overleg met de huisarts. Tijdens het afbouwen geen klachten gehad, maar toen de laatste 5 mg eraf ging, ben ik dagenlang door een hel gegaan! Beven, trillen... dag en nacht! 3 nachten nauwelijks geslapen en heel rusteloos. Ondanks goed afbouwen dus nog steeds veel afkickverschijnselen. Maar ik ben wel blij dat ik er nu vanaf ben (en toch maar weer terug op de Tramadol... tot nu toe gaat het nog goed).
1

OxyContin

22-06-2012 | Vrouw | 26
oxycodon
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Wat een HEL zeg om in nederland geholpen te worden aan pijnklachten. Ben in januari naar de dokter gegaan omdat de pijn in mijn rug niet meer te houden was. Langzaam opgebouwd met allerlei pillen natuurlijk. Uiteindelijk uitgekomen op 2x per dag oxycontin 30 mg om de 4uur een oxynorm 5 mg en om de 8 uur een diclofenac. Was eigenlijk niet toereikend maar had zoveel last van[lees meer...] bijwerkingen dat ik niet omhoog wilde. Ik kreeg in mei de diagnose dubbele hernia 'maar wel 2 lichte dus dat kan met veel rust en fysiotherapie wel over gaan' aldus de neuroloog. ik vertrouwde dat niet omdat ik ondertussen ook met fysio bezig was en dat helemaal niet hielp! dus toen ben ik naar belgie uitgeweken en ziedaar: mijn dubbele hernia...die was helemaal niet zo licht! Ik ben afgelopen dinsdag geopereerd, mocht woensdag naar huis (samen met mijn hernia haha, ze hadden hem voor me bewaard omdat ie zo uitzonderlijk groot was) en het herstel gaat goed...alleen...ik had er helemaal niet bij stilgestaan wat een ellende het afkicken van die troep is!! En het ergste is nog, ik heb er ook niet eens van kunnen genieten toen ik het gebruikte! Toen voelde ik me ook niet lekker. Ik hoopte dus dat het afkicken ervan niet zo erg zou zijn! Heb ik dat even verkeerd gedacht!!! Ik ben nu 3 dagen zonder en eerlijk gezegd weet ik niet hoe ik hierdoor moet komen! Ik weiger wel om af te bouwen omdat ik zoooo bang ben dat ik dan wéér hier doorheen moet. Maar wat een ellende! Ik vind het echt schandalig dat ze je dit middel voorschrijven zónder erbij te vermelden dat er vanaf komen echt verschrikkelijk is! Ik zet nog maar even door. Heb mezelf tot zondag de tijd gegeven om me wat beter te voelen dus hoop dat dat gaat lukken. En voor alle mensen met langslepende pijnklachten of diagnoses met ellenlange wachtlijsten, ga naar duitsland of belgie. Je zorgverzekeraar heeft daar vaak ook contacten en het gaat zo ontzettend veel sneller! Sterkte allemaal!
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1393) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (651) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (590) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.