Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met OxyContin

248
meningen

OxyContin

oxycodon

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hernia (64 meningen)
Zenuwpijn (37 meningen)
Pijn (algemeen) (19 meningen)
Lage rugpijn (11 meningen)
Rugklachten (10 meningen)
Artrose (6 meningen)
Gewrichtspijn (4 meningen)
Ziekte van Bechterew (2 meningen)
Polyneuropathie (2 meningen)
Reumatoïde artritis (1 mening)
Gewrichtsontsteking (1 mening)
Brandwonden (1 mening)
Fantoompijn (1 mening)
Artrose van de wervelkolom (1 mening)
Artritis psoriatica (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

2

OxyContin

24-02-2015 | Vrouw | 51
oxycodon (30mg)
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
is makkelijk in te nemen zonder dit medicijn pijn bijna ondragelijk
4

OxyContin

30-01-2015 | Man | 57
oxycodon (10mg)
Fantoompijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
mijn naam is dick en heb longkanker gekregen en geopereerd, alles ok, hartfalen, overslag, longonstekingen en ruggemerg leukemie, te behandelen, en heel veel spierspasme van de ziekte van sjogren, de oxicontin 3 x daags 10 mg en ik heb 6 zgn escape s oxnorm 5 mg ,n savond in samen werking met lyrica 150 mg, en amiteptiline om te slapen, het dempt de zware pieken van de spa[lees meer...]sme die te pas en te onpas in mijn slaap opkomt, verder helpt het tegen mijn fantoompijn, ik heb lange tijd verzet gepleegd tegen deze medicijnen, maar kan deze ziekte zo niet verbeteren, mijn anethesist van de pijnpoli in het ziekenhuis de keus of een beetje verslaafd en een redelijk leven tot mijn 80, ben nu 57, of de eeuwige strijd met mijzelf aaan te gaan wat je niet kan winnen en het leven ondragelijk werd, ik heb nu voor deze medicijnen gekozen,en het geeft rust en minder pijn.
4

OxyContin

20-10-2014 | Vrouw | 47
oxycodon (30mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Wegens jarenlange neuropathische pijn in beide benen voorgeschreven gekregen door de huisarts, 2x dgs 30 mg Oxycontin (langwerkende Oxycodon) plus indien nodig Oxynorm (kortwerkende Oxycodon) tegen doorbraakpijn. In het begin en bij hoge dosering bijwerkingen als duizeligheid, misselijkheid, jeuk, verstopping, hot flashes. Vanwege bijwerkingen gebruik ik soms laxeermiddel [lees meer...]en een middel tegen misselijkheid. Oxycodon werkt bij mij zeer goed tegen zenuwpijn. Nadeel: er treedt op vrij korte termijn lichamelijke gewenning op. Na een aantal weken is de dosering onvoldoende geworden en moet je meer gebruiken voor hetzelfde effect. Begin niet aan Oxycodon als er een alternatief is, want het afbouwen ervan is geen pretje. Om een nog zwaardere verslaving te voorkomen neem ik, indien nodig, slechts één dag iets meer in en ga de dag erna direct terug naar de onderhoudsdosering, hoe erg de pijn ook zou zijn. Op die manier blijft de pijn voor mij redelijk beheersbaar zonder dat ik lichamelijk gewend raak aan een steeds hogere dosering.
3

OxyContin

14-09-2014 | Vrouw | 44
oxycodon (10mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb 10 jaar geleden een acute hernia gehad.Ik zit nu met de rest verschijnselen. Linkerbeen zit een klap voet rechter zitten ook uitvals verschijnselen.Ik slaap bijna niet meer. Ik gebruik nu 10 mg oxcycontin ik zou graag iets meer willen gebruiken. zou iemand mijn kunnen helpen asjeblieft . t
1

OxyContin

12-09-2014 | Man | 73
oxycodon
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo, Enige dagen geleden werd mij door de huisarts oxycodon voorgeschreven. Ben, na tweemaal 1 tablet te hebben geslikt, gelijk gestopt met dit middel. De pijn werd niet minder en de bijwerkingen verergerde mijn probleem alleen maar. Na alle reacties op dit forum te hebben gelezen ben ik blij met mijn besluit er direct mee te stoppen. Ik hoop binnenkort door een operat[lees meer...]ie aan de slijmbeurs van het probleem af te zijn. Tot dat moment stap ik over op Paracetamol. Ze zouden de apothekers moeten verplichten de niet gebruikte medicijnen tegen een vergoeding terug te nemen. Misschien dat men dat wat voorzichtiger wordt met het voorschrijven van deze middelen. Helaas maken ze deel uit van de vicieuze cirkel waarmee de gezondheidszorg wordt overspoeld. 1e Er is een ziekte of probleem, 2e Er wordt medicatie voorgeschreven 3e De bijwerkingen worden behandeld met nieuwe onderzoeken en weer nieuwe medicijnen 4e Deze medicijnen veroorzaken opnieuw nieuwe problemen 5e zie 3e 6e En de industrie en de zorgverleners tellen hun bonussen en de verzekeraars verhogen de premie en de verplichte bijdrage. Waar, in Godsnaam, is de toezicht gebleven.
4

OxyContin

07-09-2014 | Man | 34
oxycodon
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb in Maart iemand gevonden op het Internet die bijna alle medicijnen kan krijgen. Nou had ik op NGC het programma Drugs inc bekeken wat over zware pijnstillers ging. Hillbilly Heroin dus ik dacht laat ik dat is proberen. Dat had ik nooit moeten doen inmiddels ben ik verslaafd en gebruik ik het om niet misselijk te worden. De high is weg en toen ik een weekend zonder z[lees meer...]at heb ik last gekregen van ernstige bijwerkingen. Kleuren werden anders, duizelig, depressief, huilerig, zweten, misselijk en overgeven niet normaal. Nu zit ik met een groot probleem hoe kom ik er vanaf. Niemand weet het en het domme is ik ben begonnen voor de lol. Door mijn internetconnectie heb ik Oxynorm/codon/contin in alle sterktes. De zwaarste was Oxycontin 80mg en bij de norm capsules is 20 mg het zwaarste. Ik slik per dag zo rond de 120-160 mg. Ik heb nou 100 stuks Oxycontin 10mg van MP en nou hoop ik dat het me daarmee lukt om af te kicken. Iemand nog goede tips? Want die kan ik wel gebruiken. Vriendelijke groet, BB
5

OxyContin

19-08-2014 | Man | 44
oxycodon (30mg)
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Acute hernia, niet geopereerd. heb oxycontin en oxynorm gebruikt als pijn bestrijding. In het begin kort na inname een duizelig/draaierig gevoel. na 20 a 30 min viel ik steevast in slaap. al met al zeer tevreden.
3

OxyContin

04-07-2014 | Vrouw | 35
oxycodon (30mg)
Nek- / rughernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
hoi, ik kreeg vorig jaar in juli een 2-de hernia en ben er aan geholpen en sindsdien gebruik ik oxycontin,15 mg en in begin dit jaar 30 mg, 2 x per dag, nu afbouwen 2 x 15 per dag. eerst gebruikte ik maar een beetje maar ik merkte dat ik er prettiger door voelde, de pijn was nier erg meer en ik voelde mij geborgen, rustig en heerlijk ontspannen. ik slik al heel lang a[lees meer...]ntidepressiva, dat is niet erg zeggen de artsen!.. Nu merk ik dat als ik niet heb ingenomen dat ik me erg slecht voel!, 's ochtends en in de middag dan gaat het, maar rond 17:00- 18:00 krijg ik erg last van rusteloosheid in mn hele lichaam, verschrikkelijk!!, zweten en angstige gevoelens, enorme spiertrekkingen, net of trekt mijn hele lichaam uitelkaar!, Is er iemand die dit herkend??, zodra ik het weer inneem dan wordt het weer rustiger!! ik ben al bij huisarts geweest en nu ben ik begonnen met afbouwen, alleen mis ik de geborgenheid van dit rotmiddel en neem ik het weer om me beter te voelen. ik wil ook alleen maar slapen! vooral sochtends en de hele middag door..., want in de nacht kan ik er niet goed op slapen hoop op en reactie mocht jullie dit bekend voorkomen. groetjes, jessica.
3

OxyContin

13-06-2014 | Man | 34
oxycodon
Syndroom van Ehlers-Danlos
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik werd heel suf/moe van dit medicijn, zeker in het begin. Ik vind het niet prettig om 3x per dag op uur en tijd medicatie in te moeten nemen omdat het regelmatig voor kan komen dat je net te laat bent en dan moet je wachten tot het weer werkt en als je te vroeg bent kun je te veel in bloed krijgen en daardoor nog duffer worden. ook werkte mijn darmen niet meer zo goed en [lees meer...]kreeg ik last van verstoppingen.. Je lichaam went heel snel aan dit medicijn waardoor het snel minder werkt en je steeds hogere dosis moet nemen waardoor je lichamelijk afhankelijk kunt worden
3

OxyContin

15-04-2014 | Vrouw | 58
oxycodon (20mg)
Gewrichtsontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voordat ik Fentanyl pleisters ging gebruiken heb ik een aantal jaren oxyContin 20 2 x per dag en Oxynorm tot max 6 tab. per dag gebruikt. Het grote voordeel van de pleisters is dat je niet meer hoeft te slikken. Een ander enorm groot voordeel is dat je met de pleisters veel minder last hebt van verstopping en daardoor buikpijn. Met de pleisters heb ik geen buikpijn meer e[lees meer...]n bijna geen verstopping. Een enorme winst dus.
4

OxyContin

30-12-2013 | Vrouw | 36
oxycodon
Nek- / rughernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ivm zware hernia jaren geleden gebruik ik sinds een paar jaar opiaten om 's nachts te kunnen slapen (zenuwpijn been). Eerst kreeg ik oxynorm. Prima, wel wat bijwerkingen, zoals constipatie en hoofdpijn, maar goed te doen. Sinds een paar maanden biedt mijn apotheek echter geen oxynorm meer aan, maar oxycontin. Zelfde spul, maar ander merk. Even effectief, maar mijn klacht i[lees meer...]s: ik krijg de tabletjes nauwelijks uit de strip. De tabletjes kunnen niet door de strip worden gedrukt (soort kindveiligheid), maar moeten met een lipje worden geopend. En dat scheurt nogal eens af. Dan moet je vervolgens het tabletje eruit wurmen met een schaar of mesje. Heel gedoe. Niet fijn als je erge pijn hebt en snel een pil wil nemen. Dus mijn opmerking aan de fabrikant: doe daar wat aan svp.
5

OxyContin

13-12-2013 | Vrouw | 40
oxycodon
Nek- / rughernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het is een goed middel tegen de pijn alleen ik moest steeds meer nemen maar dat had ook een andere reden want ik had nog 6 hernia's waar ik niks van af wist tot ik geopereerd werd op 31-10-2013
5

OxyContin

23-11-2013 | Vrouw | 67
oxycodon (15mg)
Restless legs syndrome (rusteloze benen)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb 10 jaar lang Sifrol gebruik, 4x per dag 0,125 mg (red.: tegen restless legs syndrome). Hielp uitstekend. Totdat er augmentatie (gewenning) optrad. Een hel op aarde. Een jaar lang geëxperimenteerd met andere medicijnen en hogere dosissen. Oxynorm 5 mg. sloeg aan, maar de werking was veel te kort. Op eigen gezag heb ik besloten de dosis op te voeren. Uiteindelijk wer[lees meer...]d het de verlengde afgifte van Oxynorm (Oxycontin). De specialist was akkoord. Ik neem nu 2x per dag 2 pillen van 15 mg., samen met 1 pil Sifrol 0,26 mg. Dat werkt tot nu toe, en hopelijk nog héél lang, uitstekend. In het begin was ik duizelig, dat duurde een paar weken. Verder ligt obstipatie altijd op de loer; ik moet dus beslist iedere dag een laxeermiddel nemen (Molaxole), dan is er niets aan de hand.
3

OxyContin

19-11-2013 | Man | 38
oxycodon (10mg)
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hmmm. Zomaar de behoefte om een keertje lotgenoten te zoeken. Op dit moment ben ik voor de 2e keer in mijn leven aan het afkicken van de oxycontin (2 maal hernia). Voel mij echt waardeloos. Vorige keer ben ik cold turkey gegaan en dat was ruim een week een hel. (Nachtmerries, slapeloosheid en het heel erge griep gevoel) Ik had mijn toentertijd voor genomen om dit [lees meer...]nooit meer te nemen als pijn bestrijding. Ik heb het mijn huisarts ook erg kwalijk genomen dat hij dit zo makkelijk voorschreef. Sinds een half jaar weer een hernia en de neuroloog wilde mij meteen weer aan de morfine hebben. Ik heb toen uitgelegd dat ik dit niet wilde vanwege de gevolgen met stoppen. Zij raden mij tramadol aan....ik ben hiervan werkelijk 2 weken compleet van de wereld geweest (heerlijke trip) en toen op aandringen van wederom de neuroloog om toch over te stappen op de oxycontin. Ik nam veels te veel tramadol voor een gewenst effect. Dus daar gingen we weer....het begon met 2x10 maar binnen anderhalve week op 3x30 MG. En soms nog wat oxynorm erbij met kilo's paracetamol. Sinds ik bij de pijnpoli ben geweest, wil ik weer van de pillen af en wederom valt dit zwaar. Ik ga niet meer cold turkey en zit nu met 2 weken op 2x15. De nachtmerries zijn weer behoorlijk aanwezig (mijn zoontje is al 20 keer overleden afgelopen week) en de pijn in mijn rug komt ook weer erg terug......maar is dit door het afkicken of gewoon de oorspronkelijke klacht. Ik ben het gewoon zat ....daar komt het eigenlijk gewoon op neer. Ben al 2 weken niet te genieten en op oorlogspad :-((
3

OxyContin

14-10-2013 | Man | 63
oxycodon
Gewrichtspijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb sinds een zware schouderoperatie Oxicontin voor geschreven gekregen voor de pijn. Dit medicijn helpt redelijk. Vorig jaar 2012 liep ik nog zo'n 30 km fluitend door het bos, maar na enkele maanden kan ik nog geen 100 meter meer lopen zonder vreselijke pijn in mijn onderrug. Bij een MRI scan blijkt dat er een zenuw bekneld zit tussen mijn 2e en 3e wervel. Als ik zit,[lees meer...] kan ik de dag pijnloos doorkomen, maar ik weet niet of dit van de Oxicontin komt. ik heb van mijn arts ook sinds een paar maanden Lyrica gekregen en ook hier heb ik baat bij. Daar ik misschien geopereerd kan worden, vestig ik hier mijn hoop op. Een foutje die ik gemaakt heb is, dat ik een tijd geleden misbruik heb gemaakt van de inname van Oxicontin. Ik krijg nu afgepast voor een week. Als ik mij vertel en ik kom zondags te kort, dan beginnen de afkick verschijnselen, vreselijke zweet buien, griep gevoel, niet meer slapen, kortom een ramp. Wie weet hoe je met deze verschijnselen om kan gaan. Dus niet zeggen, goed je pillen tellen, want ik vergeet namelijk alles en zelfs opschrijven van de hoeveelheid. Of je van Lyrica ook moet afkicken weet ik niet. Graag reacties. Henk.
4

OxyContin

25-08-2013 | Vrouw | 55
oxycodon
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Excuses voor mijn Nederlands, ik ben Engelstaalig :) Ik ben een 55 jaar oud Engels vrouw met twee volwassen jongens. Ik had heel veel pijn in mijn nek (oorspronkelijk). Ik heb het nog steeds, plus beide knee, heupen, en linker schouder. Het diagnose is wazig, kan het niet goed zien op X-ray, behalve mijn nek probleem. Mijn Huisarts heeft gezegd dat het 'serieus schad[lees meer...]e' is. Ik heb ook serieus chronisch depressie na het moord van mijn man in 1996 en verschillende andere, buiten gewoon drama in mijn leven. Gelukkig heb ik een flink dosis Engels humor bij de hand, en zonder dit zou ik zeker al dood zijn. Eerlijk gezegd, ik slik mijn medicijnen ook voor emotioneel pijn, niet alleen voor het pijn in mijn lichaam. En ik ben zeer verslaafde op Oxycontin. Officiele slik ik 70 mg per dag, maar soms slik ik meer, dan moet ik minder slikken later in de maand, en dat vind ik vervelend. Ik worstel met dit medicijn. Ik will niet helemaal stoppen omdat ik heb pijn, maar ik zou heel graag verminderen. Hoe kan dat, mijn lichaam wil eigenlijk een hogere dosis omdat ik ben nu gewent van 70 mg. Soms is mijn Arts boos met mij en soms hij vraagt als ik wil meer hebben (ik heb 'nee' gezegd omdat een verhoging in mijn overal maandelijks gebruik kan aleen maar het erger maken). Een jaar geleden ik stopte met Prozac na 11 jaar, daarna dipte ik heel diep, maar ik ben nu bijna weer 'mezelf' weer. Af en toe slik ik ook Temazepam, Diazepam, Coedeine/Paracetemol (deze niet dagelijks) en wegens angst over het overgang hormon pillen ook. Ik was naar het Jellinek, maar ik ben niet zeker dat ze weet veel over Oxycontin verslaving. Het recommendatie was Fentanyl en verder weer vervelende antidepressie middelen and steeds vervelender psychiater interventie (NEEEEEEE!!). Ik heb aleen maar een problem met Oxycontin - soms heb ik en tekort, anders mijn lever en blood onderzoeken zijn prima. Als ik niet genoeg pillen heb, dan voel ik verschrikkelijk moe en heb zo veel pijn ik kan niet meer tegen. Ook ben ik bang, dat als ik het advies van Jellinek volgen en successvol stoppen, ik zal nooit weer toegang tot pijn bestrijding middelen krijgen. Ook ik kan niet verzinnen hoe kom ik af van Fentanyl. Ik heb heel eng verhalen gelezen. En, het Jellinek is voor misgebruikers, ik ben een gebruiker, een kliene punt, maar het is een andere mentalitiet. Ik voel dat ik pas niet bij hun, is dat stom van mij? Wat een gedoe. Ik heb nu genoeg pillen voor 10 dagen, en moet 18 dagen wachten voor ik mag een nieuwe recept vragen, dit gebeurt elke maand. Ik ben spuug zat van dit lelijk kring. Is er iemand met een success verhaal die kan mij inspireeren? Sorry voor het lange verhaal en rare Nederlands. Peace and Love to you all.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (876) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (828) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (780) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (655) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (650) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (634) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (628) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (593) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (512) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (487) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.