This website is hosted on a Carbon neutral infrastructure.

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

Seroquel


Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Toon/Verberg Farmacotherapeutisch Kompas
Seroquel
Geef mening

Wordt gebruikt bij:
  • Depressie (63 meningen)
  • Psychose (43 meningen)
  • Schizofrenie (23 meningen)
  • ...
Tevredenheid over
3,65885416666667
2,72916666666667
2,84375
4,29947916666667
3,04427083333333

384 meningen
<< < vorige
volgende > >>
Pagina 2 van 7

21-06-2015
Man, 48 jaar
Algehele tevredenheid 3

Seroquel (quetiapine)
Bipolaire stoornis

Tevredenheid over
3
4
4
5

20-06-2015
Man, 46 jaar
Algehele tevredenheid 2

Seroquel (quetiapine)
Depressie

Tevredenheid over
2
2
1
4
Seroquel gekregen wegens slecht slapen (slikte dit naast Cymbalta), bijwerking is betere slaap. Wat niet verteld werd is dat het na inname bij sommige mensen heftige angstreacties kan oproepen. Het verdwijnt na 15 minuten maar het is alsof armageddon voor de deur staat, afschuwelijk. Het is ook een van de vele medicijnen die je doen aankomen of in ieder geval afvallen bijn[lees meer...]a onmogelijk maken. Ben er mee gestopt op eigen verzoek, in 2 maanden afgebouwd en overgeschakeld op melatonine met 2 additieven die inslapen bevorderen. Werkt prima. Ben ook flink afgevallen (man, maat 36/38 terug naar 34/33, van 90 nu op 78) maar dat komt ook doordat ik bijna geen suiker meer eet en meer beweeg. Vooral suikerhonger is een bijwerking van antidepressiva, daar gaat het dubbel fout: meer trek in zoet, meer zoet eten, sneller omzetting in vet, 20 kg aankomen is helemaal geen uitzondering. Goed, de keuze tussen genezen van een depressie of dik zijn is snel gemaakt, maar het helpt niet echt voor een beter zelfbeeld. Hoe dan ook, voor mij nooit meer Seroquel (en Remergon, Cymbalta, .... etc.)
10-06-2015
Man, 28 jaar
Algehele tevredenheid 3

Seroquel (quetiapine)
Schizoaffectieve stoornis

Tevredenheid over
3
4
3
5
Begonnen met 300 mg XR 1 keer per dag voor depressive klachten icm citalopram 40 mg. Na een aantal maanden heb ik een psychose gehad en ben toen opgenomen. Citalopram gestopt en voor zonodig 25 mg oxazepam en mirtazapine 30 mg voor de nacht. Dit ging een jaar goed tot dat ik mijn baan ben verloren,huis etc. Sinds toen vele psychoses gehad,paranoïde ,wanen,stemmen,hallucina[lees meer...]ties zelf geuren. In juni 1014 was de psychose zo heftig dat ik uit het raam ben gesprongen en 15 meter naar beneden ben gevallen. Het resultaat, 2x verbrijzelde hielbeenderen,gebroken heup,gebroken arm en last but not least een gebroken neus. Ik had dood moeten zijn maar blijkbaar een engeltje op mij schouder. Kan tot op heden weer lopen en daar ben ik dankbaar voor. Helaas de psychoses bleven. Ik ben dit jaar 5 weken op de high care afdeling van parnassia beland omdat ik met een mes door het huis liep en bijna mijn woon begeleider had neergestoken dus direct dwang opname. Seroquel XR naar 2x daags 400 mg,oxazepam 4x daags 25 mg,dexamfetamine 4x daags 10 mg(heb ook add) Het gaat redelijk nu maar blijf last houden van stemming stoornissen,ik hoop de psych snel te spreken om een stabilisator te gebruiken en of we van die rotzooi wat af kunnen halen. Seroquel is troep! maar noodzakelijk. Dat het voor slaapklachten wordt voorgeschreven is echt belachelijk. Antipsychotica is de grootste zooi die je kan slikken. Ik wil er ook van af maar de psych wil het nog aankijken helaas... To be continued!
06-06-2015
Man, 42 jaar
Algehele tevredenheid 1

Seroquel (quetiapine)
Psychische klachten

Tevredenheid over
1
2
1
1
Drink dit Serogeul niet het geeft een totaal tegenoverstelde effect.!! !Troep is het geen positieve resultaat bij mijn in ieder geval doe het liever zonder. En de resterende wat er nog in me lichaam zit vecht me immusysteem al tegen nooit meer.!!!
11-05-2015
Vrouw, 51 jaar
Algehele tevredenheid 4

Seroquel (quetiapine)
Borderline persoonlijkheidsstoornis

Tevredenheid over
4
4
4
5
Het heeft mij veel stabieler gemaakt. Ik heb geen heftige emotieschommelingen meer en voel me niet meer zo depressief en eenzaam.
15-04-2015
Vrouw, 46 jaar
Algehele tevredenheid 5

Seroquel (quetiapine)
Bipolaire stoornis

Tevredenheid over
5
3
5
4
Nooit gedacht dat er enige vorm van depressie in mij zat. Tot ik na burn-out bij specialisatie antidepressiecentrum terecht kwam. Begonnen met 100 mg p.d. Werkte niet optimaal , na grondig onderzoeken en bevindingen psychiater opgevoerd tot 300 mg 1 maal daags. Geen depressieve gedachten meer of emotionele onbalans! Enig bijwerking van deze medicatie: vocht vasthouder en n[lees meer...]a inname z.g. " honger" gevoel. Mijn gewicht is wel degelijk aangekomen, maar door emotioneel in balans te zijn voel ik me veel beter dan voor gebruik.
07-04-2015
Man, 24 jaar
Algehele tevredenheid 1

Seroquel (quetiapine)
Autisme

Tevredenheid over
2
1
2
4
Hoi ik ben moeder van een verstandelijk gehandicapte zoon van 24 jaar, sinds 5 jaar krijgt hij 250mg seroquel per dag. Sindsdien is hij bijna 20 kilo aangekomen, in het ziekenhuis gelegen voor een verstopping, hij is in het weekend thuis, slaapt dan een gat in de dag als ik hem niet wakker maak slaapt hij om 2 uur 's middags nog. Er is nog nooit gekeken of deze medicatie n[lees meer...]og wel afdoende werkt voor hem. ik heb nu een psychiater ingeschakeld en aangegeven dat ik wil afbouwen met deze troep. De beste man gaat gelukkig akkoord en is het met mij eens. Nu was het advies om 50 mg per week af te bouwen en elke week gewicht en bloeddruk te laten meten . Nu vond ik de bloeddruk de afgelopen 2 weken vrij hoog 145/94, heeft iemand ervaring dat je hoge bloeddruk kunt krijgen van deze medicatie? Wel merkte ik het afgelopen weekend dat mijn zoon netjes om 10 uur uit bed kwam in plaats van 1 uur of later. Ik hoop zo dat de afbouw zal gaan baten en hij weer een gezond gewicht gaat krijgen. De boze uitspattingen en zichzelf krabben doet hij ook met seroquel, ik ben alleen erg onzeker, omdat hij mij niet kan vertellen wat hij voelt of beleeft. Ik hoop dat er andere mensen zijn die mij een beetje kunnen helpen, over het gevoel wat ze bij zich hadden bij het afbouwen of tijdens gebruik zodat ik me beter kan inleven in zijn gevoel. Verder wens ik iedereen die bezig is met afbouwen heel erg veel succes, ook voor de mensen die er wel baat bij hebben, ben ik blij dat de medicatie er is.
07-04-2015
Man, 19 jaar
Algehele tevredenheid 4

Seroquel (quetiapine)
PDD-NOS

Tevredenheid over
4
3
3
5
Sinds 16 maart slik ik deze medicijnen vanwege erge slapeloosheid / depressiviteit / angstoornissen, noem maar op. In het begin (eerste 3 dagen) was ik 1 uur na inname van de tabletten moe en suffig, maar daar had de specialist mij ook voor gewaarschuwd. Na deze 3 dagen kreeg ik last van een verhoogde prikkelbaarheid, ook een tijdje last van gehad (1 week) maar na een [lees meer...]verhoging tot 50mg en 1 tablet voor het slapen gaan is dit nu bijna niet meer aanwezig. Ik ben erg blij dat ik deze medicatie heb, misschien slik ik het nog wel erg kort maar het doet voor mij al echt wonderen (ik pieker 's nachts niet meer, ik slaap beter) en het is echt een goede steun voor als je je erg geprikkeld/down voelt.
<< < vorige
volgende > >>
Pagina 2 van 7

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (1854) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (899) - Cholesterol
Champix (784) - Verslavingsziekten
Paroxetine (752) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (680) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (593) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (587) - Maagzuur - protonpompremmers
Efexor (572) - Depressie - antidepressiva overig
Citalopram (559) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (500) - Epilepsie
Venlafaxine (489) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (458) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (441) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Lexapro (417) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (384) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (370) - Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (359) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (343) - Anticonceptie - eenfase
Concerta (343) - ADHD - psychostimulantia

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Deel jouw ervaringen over medicijngebruik
en maak kans op een Tony's Chocolonely
reep!


Geef je mening nu!

Als je meer wilt weten over Tony's Chocolonely, klik dan hier.

Tony's Chocolonely