This website is hosted on a Carbon neutral infrastructure.

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

Seroquel


Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Toon/Verberg Farmacotherapeutisch Kompas
Seroquel
Geef mening

Wordt gebruikt bij:
  • Depressie (62 meningen)
  • Psychose (43 meningen)
  • Schizofrenie (22 meningen)
  • ...
Tevredenheid over
3,6604774535809
2,72944297082228
2,84615384615385
4,30503978779841
3,06100795755968

377 meningen
<< < vorige
volgende > >>
Pagina 2 van 7

07-04-2015
Man, 19 jaar
Algehele tevredenheid 4

Seroquel (quetiapine)
PDD-NOS

Tevredenheid over
4
3
3
5
Sinds 16 maart slik ik deze medicijnen vanwege erge slapeloosheid / depressiviteit / angstoornissen, noem maar op. In het begin (eerste 3 dagen) was ik 1 uur na inname van de tabletten moe en suffig, maar daar had de specialist mij ook voor gewaarschuwd. Na deze 3 dagen kreeg ik last van een verhoogde prikkelbaarheid, ook een tijdje last van gehad (1 week) maar na een [lees meer...]verhoging tot 50mg en 1 tablet voor het slapen gaan is dit nu bijna niet meer aanwezig. Ik ben erg blij dat ik deze medicatie heb, misschien slik ik het nog wel erg kort maar het doet voor mij al echt wonderen (ik pieker 's nachts niet meer, ik slaap beter) en het is echt een goede steun voor als je je erg geprikkeld/down voelt.
03-04-2015
Man, 41 jaar
Algehele tevredenheid 4

Seroquel (quetiapine)
Bipolaire stoornis

Tevredenheid over
5
3
4
5
Een geweldig middel zonder veel bijwerkingen. 't zorgt ervoor dat ik niet doorsla in een manie of depressie. Wel wat aangekomen en af en toe wat moe, maar het valt mee. Van Lithium kreeg ik namelijk parkinsonisme, dat was verschrikkelijk. En van Olanzapine ging ik gigantisch veel eten. 'k gebruik het samen met Escitalopram en een lage dosis Depakine. Wel geldt voor alle an[lees meer...]tipsychotica en stemmingsstabilisatoren dat ik het niet moet innemen vlak voor het zingen (ik zing in een zangkoor), want je haalt de hoge noten niet meer.
01-04-2015
Vrouw, 43 jaar
Algehele tevredenheid 1

Seroquel (quetiapine)
Depressie

Tevredenheid over
4
2
1
4
Seroquel 200mg voorgeschreven door huisarts samen met Wellbutrin 150 XR omdat ik door Wellbutrin te veel slapeloze nachten had. Seroquel, innemen 's avonds 22u maar wel slapen tot dag nadien namiddag!! Dit zeker de eerste maanden. Nadien werd ik vroeger wakker, maar ben ermee gestopt aangezien ik op deze periode van inname maar liefst 22kg ben bijgekomen!!! Gestopt met Ser[lees meer...]oquel, neem nu enkel Wellbutrin 150mg XR in, maar ik ben nog geen gram vermagerd! Hoe kan mijn depressie verdwijnen als ik me absoluut niet goed voel met dit overgewicht?! Heb nu BMI van 39,1!! Ik haat mijn lichaam, heb heel mijn leven maatje 38 - 40 gehad en nu heb ik maat 44 - 46! Heeft al een fortuin gekost aan nieuwe kledij en ondergoed. Ik ben écht ontevreden dat ik maar niet in staat ben om af te vallen, ik verlies hierdoor ook mijn moed om iets te ondernemen en door dit overgewicht durf ik bijna niet meer buiten te komen... Ik zou aan mijn huisarts willen vragen of Wellbutrin kan vervangen worden door Rilatine, heb bijsluiters en bijwerkingen vergeleken en waarvoor het gegeven wordt, maar het grote voordeel is dat je van Ritaline wel zou vermageren, zoals ik hier reeds heb gelezen. Iemand een idee of me dit zal helpen? Dank.
30-03-2015
Man, 46 jaar
Algehele tevredenheid 1

Seroquel (quetiapine)
Angststoornis

Tevredenheid over
1
1
2
5
Ik werd erg onrustig en had voortdurend bewegingsdrang door het gebruik van Seroquel. Ook kreeg ik zenuwpijnen in de benen. Ook sliep ik heel onrustig met regelmatig nachtmerries, waardoor ik ging knarsetanden en een kies kapot gebroken is in mijn slaap. Het middel hielp niets tegen angst en onrust bij mij. Het werd alleen maar steeds erger. Overigens kreeg ik van een ande[lees meer...]r antipsychotica, namelijk Zyprexa, bijna dezelfde klachten, maar ik sliep wel goed op Zyprexa. Maar ook Zyprexa gaf mij voortdurend een onrustig en opgejaagd gevoel. Ook in de benen. Kennelijk ben ik niet zo geschikt voor antipsychotica. Risperdal heb ik nog niet gehad, maar zal gezien de patienten ervaringen wel dezelfde onrustverschijnselen hebben.
18-03-2015
Vrouw, 35 jaar
Algehele tevredenheid 1

Seroquel (quetiapine)
Bipolaire stoornis

Tevredenheid over
1
1
2
4
Na de bevalling van mijn 2e kindje werd ik manisch en raakte ik in een psychose. De quetiapine is toen in rap tempo opgebouwd naar 300 mg per dag. Ik kreeg er alleen heel erg veel onrust van in mijn lichaam, met name in mijn benen: ik moest ze gewoon bewegen. Ik blijk voor deze bijwerking erg gevoelig te zijn, bij de nieuwe atypische antipsychotica komt deze bijwerking v[lees meer...]rij weinig meer voor. Maar ja, daar had ik dus niets aan en helaas verdween deze bijwerking ook niet naarmate ik het langer slikte. Ondanks de medicatie kreeg ik een half jaar later weer een manie, en in overleg met de arts ben ik gestopt met dit middel en overgestapt op depakine. Ik ben cold turkey gestopt en dat is geen aanrader tenzij je acuut van de bijwerkingen af wilt zijn. Ik heb er zo'n 3 dagen als een zombie bijgelopen met veel misselijkkheid en buikpijn. Maar geen pijn in mijn benen meer!
15-03-2015
Man, 57 jaar
Algehele tevredenheid 5

Seroquel (quetiapine)
Bipolaire stoornis

Tevredenheid over
5
4
5
5

13-03-2015
Vrouw, 45 jaar
Algehele tevredenheid 4

Seroquel (quetiapine)
Borderline persoonlijkheidsstoornis

Tevredenheid over
4
5
5
4
al sinds mijn pubertijd heb ik last van depressies en psychoses en vanaf mijn 5de hoor ik stemmen. naast de serequel slik ik welbutrin, ablilivy en lithium. psychiatrische medicatie. serequel en abilivy als antipsychotica en welbutrin en litium als antidepressiva. laatst werd er 50mg eraf gehaald ivm energieproblemen overdag en ik kreeg meteen last van hallucinaties en [lees meer...]slaapproblemen, dit was na 3 weken over. het enige wat ik als ernstige bijwerking ervaar is dat ik heel veel ben aangekomen en ik zie smorgens scheel doordat de medicatie op mijn ogen is geslagen. op dit moment heb ik geen last van de serequel en slaap ik weer iets beter en heb iets meer energie.
05-03-2015
Vrouw, 53 jaar
Algehele tevredenheid 3

Seroquel (quetiapine)
Chronische depressie

Tevredenheid over
3
4
4
5
ik gebruik het nu sinds 3 weken en ik merk wel enige verlichting in mijn hoofd. De enige bijwerking die ik, tot nu toe, ervaar is een ontzettend droge mond. Ik slaap weer de hele nacht en dat is voor mij echt een ontzettend pluspunt. Wel droom ik veel maar deze zijn niet van het nachtmerrie soort zoals ik elders lees.
<< < vorige
volgende > >>
Pagina 2 van 7

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (1839) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (874) - Cholesterol
Champix (762) - Verslavingsziekten
Paroxetine (734) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (671) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (582) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (578) - Maagzuur - protonpompremmers
Efexor (570) - Depressie - antidepressiva overig
Citalopram (547) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (487) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (482) - Epilepsie
Venlafaxine (472) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (451) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (437) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Lexapro (412) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (377) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (361) - Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (352) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (335) - Anticonceptie - eenfase
Concerta (335) - ADHD - psychostimulantia

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Deel jouw ervaringen over medicijngebruik
en maak kans op een Tony's Chocolonely
reep!

Geef je mening nu!

Als je meer wilt weten over Tony's Chocolonely, klik dan hier.

Tony's Chocolonely