Colitis ulcerosa
Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor colitis ulcerosa
Naam | Aantal ervaringen | Effectiviteit | Algehele tevredenheid |
Metamucil | 1 |
Pantoprazol | 1 |
Magnesiumoxide Tabletten | 1 |
![]() |
De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: colitis ulcerosa
geen slechte ervaring,gebruikt Salofalk al10 jaar,wil er vanaf,na overleg MLD arts
Altijd azathioprine gebruikt en al jaren geen opvlamming gehad. Gezien mijn gewichtstoename (overgang) moest ik eigenlijk een hogere dosering Aza gebruiken maar dat zou dan weer slecht zijn voor mijn nierfunctie. Daarom besloot de MDLarts de overstap naar Thiosix. Sinds ik Thiosix gebruik heb ik pijn (brandende) in de maag. Ik heb nu naast de Thiosix ook een maagbeschermer[lees meer...]. Ik ben er helemaal niet blij mee. Van zelden last van maagzuur heb ik er nu dagelijks last van. Wie herkent dit probleem? Daar lees ik niets over. Ik moet nu altijd rennies bij mij hebben, dat helpt direct bij inname. Maar ik zou weer terug willen naar Aza.
Wat een ontzettend vervelende verpakking. Zonder schaar en twee goede handen niet zelfstandig uit de verpakking te halen
Wanneer prednison niet meer doet dat hij moet doen zijn we hier op uitgekomen. Neem de maandelijkse giften (lees infuus) erbij voor lief
De zetpillen helpen bij mijn klachten en daarom ben ik er tevreden over. Echter is er voor mij een duidelijke klacht en dat is de verpakking van de pillen. Iedere avond weer heb ik moeite met het open krijgen van de plastic verpakking. Het is de bedoeling dat je aan de uiteinden trekt om de pil er uit te krijgen, maar de helft van de tijd lukt dit niet. Ik moet met man en [lees meer...]macht aan het plastic trekken, het tussen mijn tanden zetten of kapot knippen om de pillen eruit te krijgen. Dit zorgt voor mij iedere dag voor veel frustratie. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat oudere mensen die deze medicijnen moeten gebruiken dit wel lukt. Hier had naar mijn mening dan ook beter over na gedacht moeten worden…
Hallo allemaal,
Er is helaas bij mij Colitis Ulcerosa geconstateerd (6e week nu).
Jammer genoeg heb ik het gevoel dat de artsen van het Dijklander ziekenhuis in Hoorn het niet echt serieus nemen.
Toen ik was opgenomen was mijn onstekingswaarde 900. Afgelopen vrijdag was deze 3x verdubbeld naar 2712. Waarop de arts heel luchtig reageerde en pas een afspraak op 23 aug[lees meer...]ustus heeft gemaakt voor mij. Ik zit aan wat medicijnen maar dat wilt niet echt werken vind ik zelf.
Graag kom ik in contact met iemand die deze ziekte ook heb om ervaring en tips uit te wisselen.
Ik hoor graag van jullie!
Na eerst een jaar Humira gebruikt te hebben , gestopt door heel veel haarverlies
Nu sinds enkele jaren alweer entyvio
Snelle inloop tijd als het infuus geplaatst is , binnen een uurtje sta je weer buiten
De bijwerkingen neem ik graag op de koop toe , medicatie zelf werkt perfect voor mij
En wat ik heel belangrijk vind, is dat er geen haarverlies is
Ik hoop dat he[lees meer...]t nog heel lang mag blijven werken bij mij
Met homeopathie en supplementen gaat het beter. Stress is de grootste boosdoener. Het lijkt wel of ik allergische reactie krijg van mezalazine, helse pijnen
6 maanden gebruikt en niet normaal hoe snel de haaruitval kwam en bleef totdat ik ermee stopte. Helaas koest ik stoppen omdat het niet voldoende werkte. De onstekingswaarde in de feaces bleef rond de 300.
Nu over op humira
Verder helemaal geen bijwerkingen, alleen die haaruitval is echt serieus.
Ik gebruik nu 2,5 jaar Entyvio tegen Colitis Ulcerosa. Geen enkel medicijn sloeg aan en zat in een flinke opvlamming. Dit medicijn heeft mij in volledige remissie gebracht al heel snel, en ben volledig klachtenvrij sindsdien. Wondermiddel voor mij! In het begin wat bijwerkingen maar eigenlijk nu amper tot geen meer. Ik krijg infuus 1 keer per 8 weken.
Na wat zoeken met schuim en dosering lijkt 4gram dagelijks goed te werken. Mijn arts drong aan de pentasa minimaal een jaar te gebruiken om terug komen van colitis te voorkomen. (Terugkomen verhoogd het risico op darmkanker) Zo ver, zo goed, nul bloed maar 1 maal daags dunne ontlasting. ik ga nu proberen te stoppen. Sterkte allemaal .
Goede ervaringen nu bijna 3 jaar
Al heel veel jaar (plm 30 jaar) ben ik patient met Colitis Ulcerosa (Proctitis). Na vele verschillende medicijnen (klisma's, zetpillen en orale medicatie) te hebben gebruikt, toch weer een opvlamming in 2019. Na een infuus met Stelara meteen een goed resultaat. Nadien zelf injecties met Stelera nemen om de 8 weken. Krijg nu toch het idee dat het minder goed werkt dan voorh[lees meer...]een.
Ik gebruik dit medicijn nu een paar dagen maar hele slechte ervaring mee tot nu toe. Lastig in te brengen zetpil en ben sinds het gebruik ook duizelig. Apotheek heeft me zomaar weer ander soort gegeven ( ik had voorheen saloflak en die beviel stukken beter )
Tijdens de diagnose colitus was het echt slecht met mij gesteld. Lang in het ziekenhuis, constant endoscopieën. Wilden constant een stoma plaatsen, dat wilde ik niet. Ze zeiden dat het echt niet snel goed ging komen. Toen ik aan mezavant begon, was het een wondermiddel. Ik heb letterlijk al jaren geen buikpijn, alleen diarree, maar dat kan ook door dieet te maken hebben. V[lees meer...]erder nooit problemen gehad, niks.
Sinds kort weer aan de medicatie voor colitus na het jarenlang zonder te hebben gekund. Werkt voor de diarree voortreffelijk maar heb wel last van buikpijn die anders aanvoelt. Ook krampen in mijn maag en vermoeidheid. Verder zeer vatbaar voor verkoudheidsvirussen wat in mijn werkt met kinderen niet erg handig is en nu ook duizelig zodra ik in beweging kom. Weet niet of [lees meer...]al door nadenken nadelen wel opwegen tegen de voordelen.
Na meer dan een jaar darmontsteking (Colitis Ulsurosa) behandeld te hebben met ontstekingsremmers toch aan de pretnison gegaan. Dit had wat mij betreft veel eerder gemogen want de opvlammingen waren heftig en werden elke maand erger. Ontstekingsremmers als mesalazine (salofalk e.d.) helpen wel als de ontsteking onder controle is maar echt terugdringen lukt niet.
Ik vind v[lees meer...]ooral de psychische bijwerkingen van pretnison vervelend. Ik heb er nu ook oxacepam bij gekregen om de onrust wat te onderdrukken. Dat werkt aardig alhoewel het geen fijn idee is dat je zelf je psyche niet 100% in de hand hebt.
Gelukkig kan ik nu redelijk functioneren en weer voorzichtig aan het werk. Ik merk dat ik mentaal best sterk moet zijn om een stootkuur te doorstaan maar ben er wel blij mee. Het heeft mij ook enorm geholpen om er eerlijk over te zijn naar de mensen om me heen.
Ik heb een tijdje last van buikpijnen en opgeblazen gevoel, vaak gaan deze gepaard. Ongeacht wat ik eet. Weet iemand of dit door de zetpillen komt?
Gebruik Salofalk 18 jaar lang. Soms ook de klysma.
Hoort onder de gelukkige daar zo goed als normaal kan leven. Kan alles eten en drinken, sommige dingen met mate maar toch. Heb tot nu toe nooit bijwerkingen gehad.
Van Pentasa, cortison enz. nu aan de thiosix met veel bijwerkingen.
In een opvlamming ben ik met cortiment begonnen. Na 4 dagen al wel wat resultaten maar wel veel last van bijwerkingen. Vermoeidheid, haaruitval, huidreacties, moodswings, kort lontje, hoofdpijn, misselijk, weinig eetlust.. het is niet een heel fijn medicijn maar het werkt goed en gelukkig hoeft het vaak niet heeel lang :)
Ik heb vijf a zes Salofalk klysma's gebruikt. Ik werd er behoorlijk ziek van. Buikpijn, duizelig, buikpijn en vooral pijnen in mijn bovenbuik en rond de nieren. Erg onaangenaam en het had geen enkel effect. Integendeel ik kreeg steeds meer diarree en bloed met slijm. Ik mocht stoppen en heb nu zetpillen van het zelfde merk. De eerste ga ik vandaag zetten, ben erg benieuwd[lees meer...].
De medicijnen helpen voldoende maar de witte bloedplaatjes waarde vaak tehoog. Daarom vaak terug naar 125 mg maar dan is de ontlasting snel weer dun.
Toxische waarden bleven veel te hoog, ondanks minderen van de medicatie
Sinds 2 weken Thiosix. Eerst Puri-Nethol icm Allopurinol. Daarvan bleef de toxische waarde in m’n bloed te hoog. Nu afwachten wat Thiosix doet. Op dit moment vreselijke last van huiduitslag en jeuk in mijn gezicht.
Heb al 40 jaar colitis. Onlangs, na ruim 3 jaar gebruik Pentasa tebletten (ik was drie jaar terug erg ziek van de colitis) w.s. nierschade daardoor opgelopen. Altijd goed bijsluiters lezen en zelf bloedcontroles in de gaten houden dus. Dat is bij mij niet goed gegaan. Ben er nu mee gestopt en gaat vooralsnog goed met de colitis (heb nu 1x per dag zetpil salofalk). Bewij[lees meer...]s dat nierschade komt door de Pentase, blijft natuurlijk in het midden, maar het staat wel bij de bijwerkingen. Daarom moeten de nierfuncties bij regelmaat gecontroleerd worden. Hoe erg dit nu bij mij is, wordt onderzocht.
Ik kreeg Aziotoprine voor de darmen, alleen had moeite met spraak en trillende benen.nu moest ik vorige week acuut stoppen vanwege hoge leverwaardes. Dus 1 week gestopt en klachten waren weg ,maar ik heb ook weer bloed en slijm bij ontlasting nu ben ik sinds vrijdag weer begonnen maar wel met een lagere dosering ,en nu heb ik dus weer trillende benen en spraak problemen. [lees meer...]
Hiervoor heb ik Combinatie clisma’s gehad maar werkte ook niet meer. Pentasa zetpillen gebruikt . Maar werkte ook niet meer.
Ziekten met de meeste ervaringen
Anticonceptie / zwangerschapspreventie (2910) |
Angst & paniekstoornis (2468) |