Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Escitalopram

505
meningen

Escitalopram

escitalopram

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
misselijkheid vermoeidheid somber voelen ongerustheid droge mond moeite met slapen Gapen angst verlies van seksuele sensaties verhoogde hoeveelheid zweten

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (162 meningen)
Angst & paniekstoornis (162 meningen)
Angststoornis (71 meningen)
Overspannen/burn-out (33 meningen)
Chronische depressie (18 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (8 meningen)
Bipolaire stoornis (5 meningen)
Psychische klachten (5 meningen)
Sociale fobie (5 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Escitalopram bij depressie

K. Triesscheijn (22-08-2018)

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

4

Escitalopram

07-08-2023 | Man | 34
escitalopram (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al mijn hele leven zoekende naar oorzaak van klachten die ik had (angsten, hersenmist, somberheid). Alles geprobeerd, alles geoptimaliseerd qua sporten, prive-leven, gezond eten, tig van coaches etc. Ik heb alles voor elkaar, leuke vrouw / gezin, fysiek gezond en goede baan. Maar toch bleven die vervelende periodes terugkomen zonder aanleiding. Na eerst anti medicijnen geb[lees meer...]ruik te zijn uiteindelijk op een dieptepunt toch de keuze gemaakt om antidepressiva te gaan gebruiken want ik zag geen andere uitweg. En wat blij ben ik tot nu toe met die keuze nu ong 6 maanden onderweg. Geen hersenmist meer gehad, geen diepe dalen meer en ik voel me nog steeds mezelf met alleen meer zelfvertrouwen. Voor mijn gevoel geen last van afvlakking of erge bijwerkingen. Als ik er heel bewust op let dan merk ik dat ik wat meer droom (maar geen vervelende dromen) en soms wat hele kleine spiertrekkingen heb. Mijn libido/erectie geen problemen, klaarkomen duurt wel iets langer maar dat is tot nu toe alleen maar positief. Opbouw vergeet je uiteindelijk snel, maar als je er in zit moet je echt wel even doorbijten. De bekende bijwerkingen wel gehad maar het viel me eigenlijk erg mee. Duurde wel 6 weken voordat het echt stabieler werd en ong 10 weken voordat het echt goed ging werken. Switch van ochtend naar avond slikken heeft voor mij ook een gunstig effect gehad op de bijwerkingen (minder last van vermoeidheid overdag). Mijn plan is om door te slikken zolang de positieve zaken opwegen tegen bijwerkingen (die ik nu nauwelijks heb). Voor alle mensen die in de opbouw zitten, zet je verstand op 0, pieker zo min mogelijk of overanalyseer niet alles (ja ik weet het, dat is moelijk want ik deed het zelf ook). Maar heel veel succes en zet door! Voor mensen die dit lezen en net als ik eigenlijk alles op orde hebben in hun leven en geen oorzaak kunnen vinden en alles al hebben geprobeerd (behalve antidepressiva). Ik zou zeggen probeer het is, en misschien verbetert het je kwaliteit van leven wel dat het bij mij wel gedaan. Ik schrijf normaal nooit reviews, maar ik wil eenmalig de uitzondering maken om hopelijk wat mensen te helpen en over de streep te trekken! Want ik was zelf eerst ook anti.
3

Escitalopram

06-08-2023 | Vrouw | 34
escitalopram (5)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik zit pas op de 6e dag. Ik bouw op in druppel vorm. Ik zit op 2 druppels momenteel. De opbouw fase vind ik pittig. Ik heb er oxazepam bij voor zo nodig. Ik neem dan een half tabletje in. Het is nog te vroeg en de dosis is nog te laag om verbetering te voelen natuurlijk. En verergering hoort er veelal bij. De scores zijn nu ook gebaseerd op dit moment. Uiteraard zal ik n[lees meer...]og updates geven. Eerste 2 dagen nergens last van gehad 3e dag opgehoogd naar 2 druppels. Had een goede dag. Dag erna extreme hoofdpijn, misselijk etc. Gisteren ook erg neerslachtig, gespannen etc. Toen een halve oxazepam genomen in de middag. Vandaag afwachten… heb wel al een halve oxazepam ingenomen met de hoop dat het wat beter gaat en ik wat eetlust krijg. Ben sinds deze week 2 kilo kwijt. MAAR sinds de klachten ( waarvoor ik dit middel inneem) al 9 kilo. Heb dit middel eerder gehad en 2 jaar gebruikt. 10mg. Opbouw was een echte hell toen. Maar het heeft uiteindelijk goed geholpen. Omdat ik na 2 jaar nog best moe was en wat afgevlakt raakte ben ik gestopt( langzaam afgebouwd) ging prima en was niet heel moeilijk. Oh en ik was 18 kilo aangekomen, vind ik ook minder want niks hielp om af te vallen. Achteraf was waarschijnlijk de dosis te hoog geworden en had ik meer baat bij een afbouw naar 5mg ipv stoppen. Want nog net geen jaar later zijn alle klachten terug. Hopelijk werkt de escitalopram weer zo goed. Ik ga eerst naar 5mg kijken of dat voldoende is.
4

Escitalopram

07-07-2023 | Vrouw | 29
escitalopram (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Nadat een andere antidepressiva te veel vervelende bijwerkingen gaf ben ik overgestapt op escitalopram, omdat de kans op bijwerkingen hierbij kleiner zou moeten zijn. In mijn geval bleek dit helaas niet waar. Tijdens de overstap had ik last van de gebruikelijke bijwerkingen tijdens het opbouwen van een antidepressiva; hoofdpijn en misselijkheid. Nadat ik gewend was aan dez[lees meer...]e antidepressiva verdwenen deze bijwerkingen. Wel bleef ik last houden van maagklachten snel na het innemen van de antidepressiva. Ik ben deze daarom voor het slapen gaan innemen om minder te merken van deze bijwerking. Naast de maagklachten heb ik veel last gehad van onrustige ledematen. Dit heeft uiteindelijk de doorslag gegeven om te stoppen met antidepressiva (5 maanden na einde behandeling in sGGZ) De positieve werking van dit medicijn is verder gewoon oké.
5

Escitalopram

06-07-2023 | Vrouw | 46
escitalopram (10mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na al jaren terugkerende spanningsklachten te hebben en tegen een burn out aan te zitten, toch maar eens medicatie gaan proberen. Wat een verademing! Mijn onnodige stress, angst, frustratie en boosheid gevoelens zijn vrijwel weg en anders nu eindelijk makkelijk los te laten. Ik slik nu een jaar escitalopram en ben er echt super tevreden over. Geen bijwerkingen, behalve sup[lees meer...]er realistische dromen (niet eng) toen ik in het begin een hogere dosis nam.
5

Escitalopram

30-06-2023 | Vrouw | 26
escitalopram (20mg)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Nadat Sertraline niet werkte en mijn klachten erger maakte ben ik op advies van psychiater Traumacentrum Nederland overgestapt op Escitalopram. Vrij snel opgehoogd naar 20mg. De bijwerkingen in het begin waren vooral vermoeidheid en meer eetlust. Toen de medicatiespiegel stabiel was ervaarde ik zo veel meer rust tijdens mijn behandelingen. Ik kon de kleine dingen weer aa[lees meer...]n, ik sliep rustiger en ik durfde zelfs weer het huis uit (ik had erge agorafobie). Momenteel gebruik ik het al 3 jaar en ben er zeker van dat ik er binnenkort mee ga stoppen, ik wil het zelf weer proberen :) Top ervaring met dit medicijn!
2

Escitalopram

29-06-2023 | Vrouw | 57
escitalopram (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben gestart met escitalopram 10 mg vanwege een depressie. Dit is overigens niet mijn eerste depressie, de derde gedurende mijn leven. In het verleden heb ik oa kortdurend Prozac uitgeprobeerd en Citalopram. Beiden ben ik voortijdig gestopt omdat ik eigenlijk geen medicatie wilde. De eerste week Escitalopram kreeg ik maag/darmklachten en een droge mond. Tevens werd mijn [lees meer...]slaap nog meer onderbroken dan die al was. De misselijkheid en diarree trokken weg na een week, echter de onderbroken nachten en heftige dromen bleven aanwezig en ik kreeg na enkel weken gewrichtspijnen in mijn handen en spierpijnen door mijn hele lijf. Tevens was ik erg vermoeid. Nou is het lastig om deze kenmerken alleen toe te schrijven aan dit middel omdat ik ook Post Covid heb met de nodige symptomen. Ja, ik had al geen energie meer, sliep slecht en heb pijn in mijn hele lichaam. Maar goed. Het feit dat deze dingen verergerd zijn, wijt ik wel aan de Escitalopram. In overleg met mijn behandelaren heb ik er wel voor gekozen om een ruime tijd, dat wil zeggen 8 weken door te gaan met slikken. Ik wilde het middel een kans geven ook omdat het wel ingezet wordt bij Post Covid waardoor mijn energieniveau en cognitieve klachten mogelijk zouden verbeteren. Na 8 weken gekozen om af te bouwen. Ik heb tijdelijk een slaapmiddel erbij genomen om in ieder geval beter te slapen echter dit had geen effect. Ik zit nu in de afbouw en ben gestart met Amitryptiline in de hoop dat dit gunstig werkt op mijn stemming, slaap en pijnklachten.
4

Escitalopram

27-06-2023 | Vrouw | 36
escitalopram (20mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Begonnen met 10mg omdat ik in een depressie zat. Heb 3 maanden toch hevige bijwerkingen gehad, maar toch doorgezet. Daarna voelde ik mij echt zoveel beter. Het hielp echt. Nu na 2j overgestapt naar 20mg op aanraden van de arts (zit in een burn-out). Dit om meer stabiel te worden omdat 10mg toch niet voldoende blijkt. Ben benieuwd hoe het gaat verlopen. Wat ik wel merk[lees meer...] is dat ik meer oppervlakkig ben. Dus minder gevoelens heb. Dat is wel een nadeel. Maar voor de rest ben ik echt tevreden. Zonder dit zou ik nu in een diepe put zitten.
4

Escitalopram

19-06-2023 | Man | 38
escitalopram (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Begonnen met escitalopram vorig jaar en ik denk te vroeg helemaal afgebouwd. Na ca een half jaar. Spanningen kwamen terug (gezinssituatie met twee kleine kinderen waarvan de jongste bovengemiddeld actief met pittige driftbuien) , moeite om te ontspannen na een dag. Snel geprikkeld. Nu ben ik sowieso hooggevoelig waardoor er snel schuldgevoel ontstaat net als negatieve geda[lees meer...]chten en ook omgevingsprikkels die harder binnenkomen. Ik werk in de GZ trouwens. Nu opnieuw begonnen, om de dag 10 en 5 mg want ik wil niet teveel aankomen. Escitalopram legt een bubbel over deze gevoelens maar zwakt ook positieve gevoelens af. Bij mij dan.. libidoverlies valt mee en kunnen ontspannen gaat wel beter. Orgasme duurt langer. Ook ben ik meer vermoeid. De bijwerkingen aan maag-darmkanaal vallen erg mee. Ik kan ‘de wereld’ er beter mee aan merk ik en heb besloten even door te gaan, zeker een jaar of misschien langer. Ik heb zonder willen doen maar tegen welke prijs.. Je prettig voelen is ook belangrijk.
1

Escitalopram

06-06-2023 | Vrouw | 18
escitalopram (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik deze medicatie niet zo lang maar de eerste dag merkte ik al dat iets niet goed was. In nacht stond opeens me hele keel en kaak strak. Ik werd heel druk en trillde heel erg. Daarnaast heel misselijk en heel erge buik krampen die een hell waren. De nacht daarna ging ik ze niet gebruiken om te kijken of het dan nog was. Die nacht had ik toen niks. Van die ene na[lees meer...]cht schrok ik echt het voelde als of ik drugs gebruikte maar op een slechte manier. Ik lees hier ook slechte dingen over die medicatie ik denk dat ik er mee wil stoppen.
3

Escitalopram

31-05-2023 | Man | 37
escitalopram (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Begonnen met 5mg escitaloprám nu verhoogd naar 10mg sinds een weekje . Veel last van bijwerkingen Hoofdpijn,lusteloos onwerkelijk gevoel,verminderde eetlust. Herkent iemand dit gevoel en zoja gaat dit voorbij?
4

Escitalopram

11-05-2023 | Vrouw | 42
escitalopram (5mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ongeveer een maand gebruik ik nu Escitalopram. Het helpt me om beter door te slapen, maar overdag zou ik ook wel de hele dag kunnen slapen. Ik ben echt uitgeput. Vaak steken in mijn hoofd. Ik kan niks eten door een maagverlamming en darmfalen, maar ben toch 4 kilo aangekomen en daar ben ik helemaal niet blij mee. Dat is de reden waarom ik twijfel om te stoppen. Ik wil ni[lees meer...]et nog meer aankomen. Kan iemand advies geven? Alvast heel erg bedankt!
5

Escitalopram

04-05-2023 | Vrouw | 28
escitalopram (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben echt zo blij dat ik ben begonnen met deze medicatie! Mijn klachten waren extreme vermoeidheid, somberheid, angst. Ik had geen zin meer om met mensen af te spreken, alles wat ik deed kostte moeite en ik kon niet meer werken. Begonnen met 4 weken slikken van 5 mg. Met een lage dosis zou ik zo min mogelijk last krijgen van bijwerkingen. Heb alleen de eerste week la[lees meer...]st gehad van vermoeidheid, duizeligheid en overmatig piekeren (nog meer dan dat ik al had). Na een week trok dit weg. Helaas merkte ik geen verbetering. Toen opgehoogd naar 10 mg en al na 2 weken op deze dosis voelde ik me zo veel beter! Ik onderneem weer dingen, voel me weer mezelf, pieker veel minder en ben zelfs weer begonnen met het opbouwen van werk. De angst is nog wel aanwezig, maar het is behapbaar en ik heb weer vertrouwen dat ik erbovenop kom. Ik blijf voorlopig op 10 mg. Werkt goed. Enige bijwerkingen zijn verhoogde eetlust en levendige dromen.
2

Escitalopram

30-04-2023 | Vrouw | 31
escitalopram (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik voel me zo verschrikkelijk moe, ongemotiveerd, en pijnlijk hongerig! Nu 3,5 maanden aan 10mg per dag
2

Escitalopram

24-04-2023 | Man | 42
escitalopram (20mg/ml)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb van 2018 tot en met 2021 dagelijks 20 mg escitalopram geslikt vanwege een gegeneraliseerde paniekstoornis. Altijd last gehad van psychosomatische klachten en spanningen. (Kind van ouders die oorlog hebben meegemaakt). Ik heb in een jaar tijd heel rustig afgebouwd ivm kinderwens (kwam heel erg moeilijk tot een orgasme). Tot druppels aan toe. 1 mg per dag. Ging heel goed[lees meer...]. Na 3 maanden medicatievrij te zijn en me helemaal okay te voelen kreeg ik die zware griep te pakken rond kerst 2022. Dat heeft iets getriggerd. Sindsdien is namelijk een soort neerslachtig gevoel en mentale toestand blijven hangen. Ben heel depressief geworden en veel van mijn oude klachten van paniek en spanningen zijn weer terug. Racende gedachtes. Ook nieuwe klachten als pseudo-insomnia. Wekenlang. Met de huisarts uiteindelijk besproken opnieuw aan antidepressiva te gaan. Dus ik begon met het slikken weer van 5 mg escitalopram maar de bijwerkingen waren extreem de eerste dagen. Hele heftige onrust, paniek, donkere gedachtes, rusteloze benen etc. Vooral de nachten en ochtenden waren werkelijk een hel. Ondraaglijk dus na een week gestaakt. Even 7.5 mg Mitrazapine geprobeerd, wat wel hielp met het slapen en voelde me wat rustiger maar sliep veel te lang (eerste nacht 13 uur) en was heel de dag erna tot nergens toe in staat door de vermoeidheid. Later besproken met de doker misschien toch lager te beginnen met oude vertrouwde escitalopram in de vorm van druppels, dus beginnen met 1 mg per dag. Het laagste mogelijk in principe. En toch weer dezelfde bijwerkingen als bij de 5 mg. Iets minder maar alsnog ondraaglijk. Na 5 dagen een hel toch weer gestaakt. Snap er niks van heb dit 3 jaar lang zonder problemen in de hoogste dosis geslikt, nooit met deze bijwerkingen en het werkte heel goed voor me. Het redde mijn leven. Kan het zijn dat deze bijwerkingen zo heftig zijn juist door de lage dosis? Komt het omdat ik nu nieuwe klachten heb? Mis ik iets? Misschien toch iets anders proberen.
4

Escitalopram

23-04-2023 | Vrouw | 28
escitalopram (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Escitalopram was een uitvinding voor mij toen ik er voor het eerst mee begon. Het heeft ervoor gezorgd dat ik knopen kon doorhakken en dat waren uiteindelijk de beste keuzes uit mijn leven. De donkere wolken verdwenen als sneeuw voor de zon.. ik kon de hele wereld weer aan, kom maar op! Na een jaar voelde ik me alleen wat eentonig worden. Ik verlangde weer naar het gevoel [lees meer...]van echt lol hebben en in een deuk liggen van het lachen. Gelukt na 3 pogingen om mee te stoppen. Even doorzetten maar ik was er weer. En dat is voor een klein aantal jaar goed gegaan. Maar ik wilde geen escitalopram meer. Het was goed om even uit het dal te komen en mij weer op de rit te krijgen maar na een jaar was ik er goed klaar mee.
3

Escitalopram

22-04-2023 | Vrouw | 69
escitalopram (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Moet normaal 10 mg nemen maar zit na 7 weken nog altijd op 5 mg door de duizelingen en hevige vapeurs. Op moment nog niet veel beterschap. Zou ik nog geduld moeten hebben want durf niet ophogen omdat ik me nu al zo verward voel en precies in een andere wereld leef. Heeft hier iemand ervaringen mee of dit nog kan verbeteren met 5 mg ?

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1215) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (955) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.