Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Amitriptyline

12
meningen

Amitriptyline

amitriptyline

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Zenuwpijn (127 meningen)
Depressie (76 meningen)
Fibromyalgie (65 meningen)
Slapeloosheid (55 meningen)
Hoofdpijn (35 meningen)
Pijn (algemeen) (22 meningen)
Migraine (20 meningen)
Spanningshoofdpijn (20 meningen)
Aangezichtspijn (16 meningen)
Hernia (10 meningen)
Polyneuropathie (5 meningen)
Rugklachten (4 meningen)
Artrose van de wervelkolom (3 meningen)
Fantoompijn (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Hebben mijn genen invloed op antidepressiva?

W. Wessels (24-01-2018)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
4

Amitriptyline

19-01-2024 | Man | 77
amitriptyline (10mg)
Reumatoïde artritis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb gordelroos in mijn gezicht enop mijn hoofd. Dit heb ik sinds November 2021 . De zenuwpijnen zijn met pregabaline en 10 mg. Amitriptyline redelijk onder controle te houden.Ik neem deze 10 mg. In een uur voordat ik naar bed ga en slaap dan de hele nacht door.Ook overdag heb ik vaak slaap en kan daardoor geen auto meer rijden. Verder heb ik geen last van bijwerking.
1

Amitriptyline

10-01-2022 | Man | 67
amitriptyline (25mg)
Reumatoïde artritis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruikte deze medicatie om de nacht door te komen i.v.m met veel pijn klachten door artrose. IK weet niet meer hoelang ik dit middel geslikt hebt, maar ben nu blij dat ik er vanaf ben. Voor het slapen gaan soms één tablet maar soms ook twee of zelfs drie tabletten geslikt, overdag niet kunnen functioneren wegens suffigheid, veel last van obstipatie om vervolgens de daa[lees meer...]rop komende nacht niet kunnen slapen. IK lag overdag meer te slapen als het snachts in bed. IK ben gestopt met deze rotzooi, en kan snachts weer door slapen tot aan de ochtend, geen last meer van suffigheid of obstipatie. Of ik het middel ooit nog eens ga gebruiken weet ik nu niet, maar kan gelukkig zonder. Wel veel ontwennings verschijnselen gehad ( drie dagen ) , op gelost door later te gaan slapen en overdag niet meer plat te gaan. Mijn idee is dat het middel erger was als de kwaal, de pijn van de artrose verdwijnt toch niet meer, maar kan nu wel overdag bij de les blijven en veel meer energie. Nogmaal ieder mens is anders en reageert anders op medicatie.
3

Amitriptyline

05-11-2020 | Vrouw | 56
amitriptyline (25mg)
Reumatoïde artritis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik dit al jaren maar ik droom erg levens echt de laatste weken en ik denk dat het van dit middel komt. Ik ga dit even navragen.
3

Amitriptyline

10-04-2016 | Vrouw | 30
amitriptyline (10mg)
Reumatoïde artritis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb het nu 1,5 jaar gebruikt. Begonnen met 25 mg. Na 5 maanden afgebouwd naar 10 mg en nu vorige week zelf gestopt op advies van mijn psychiater. Slik het namelijk tegen de pijn en altijd goed doorgeslapen alleen de afgelopen 2 maanden last van hallucinaties. Keuze was of stoppen of een kleine hoeveelheid anti psychotica erbij slikken. Dus gestopt. Nachten zijn nog ste[lees meer...]eds niet fijn maar nu door pijn en slapeloosheid. Maar wat wel heel fijn is dat de hallucinaties en de angst erbij weg is. Ook fijn is dat ik weer meer energie heb en eetlust is redelijk normaal. Tijdens het gebruik kon ik niet stoppen met eten dus ook veel aangekomen.
4

Amitriptyline

26-06-2013 | Vrouw | 53
amitriptyline
Reumatoïde artritis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
gebruik bijna 10 jaar 100 mg. net verhoogt naar 125 mg. Veel pijn en s'nachts niet kunnen slapen. Na de verhoging slaap ik teminste weer. Een uitkomst. heb al sinds 1984 Fibromylagie. Toen was het nog niet erkend. 10 jaar geleden kreeg ik gelukkig amitriptyline voor geschreven van mijn huisarts. op gebouwd van 10 mg naar 125 mg. En dan nog niet van de pijn af. [lees meer...] Er komt steeds meer bij, waar je last van krijgt. Een nadeel,die vervelende kilo's willen er niet af. want groeien doe je zeker. Wie heeft daar een oplossing voor???
2

Amitriptyline

17-06-2013 | Vrouw | 57
amitriptyline
Reumatoïde artritis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb tijdens het gebruik van amitryptiline als bijwerking gehad dat ik een heel moeilijk orgasme kan krijgen en kilo's ben aangekomen. Een vreselijke hoofdpijn tijdens orgasme tot gevolg. Echt verschrikkelijk. Ik ben bekend met migraine maar dit was nog veel erger. Ik Slikte Het Tegen Fibromyalgie Pijnen. Dat Hielp.Nu Heeft Mijn Huisarts Het Weer Over Dit Middel Omdat Ik[lees meer...] Aangezichtspijn Heb. Maar Dan Weet Ik Nu Al Dat De Sex Voor Mij Op Heel Laag Pitje Komt Te Staan. Het Is Dus Pijn Of Geen Sex. Ik Lees Hier Niets Over Bij Niemand Die Dit Middel Slikt.?????
4

Amitriptyline

22-12-2012 | Vrouw | 35
amitriptyline
Reumatoïde artritis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik dit nu 2 maanden voor mijn gewrichtspijn hypermobiliteit/fybromyalgie en het helpt redelijk. Het duurt wel 2 weken voordat het gaat werken. In het begin wel een hele droge mond en zuur wat steeds omhoog komt maar dat verdwijnd na 2 weken. Je valt er wel als een blok van in slaap en dat is wel lekker. De pijn wordt overdag ook wel minder maar het is niet echt een[lees meer...] groot verschil met als ik per dag 4 paracetamol zou nemen. Dit medicijn vind ik niet tegen stemmingswisselingen werken want die heb k nog steeds. Ik vind het meer een pijnstiller/slaappil.
5

Amitriptyline

13-09-2012 | Vrouw | 35
amitriptyline
Reumatoïde artritis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
nu 3 jaar bekend met fybromyalgie, daarbij erg veel spanningshoofdpijn, en enorme moeheid, uitmondend in depressieve klachten. slik nu 2 maand amytriplyline, begonnen met 10, naar 25 en nu op 50. ik ben er erg blij mee. voor het eerst in jaren geen voortdurende pijn!!! en de hoofdpijn in zo goed als weg. ik slaap beter en heb meer rust in mn lijf en hoofd. hierdoor kan ik[lees meer...] weer leven ipv overleven. kan weer plannen maken, dingen aanpakken ipv alleen het hoognodige. en als ik iets extra's deed, kreeg ik de volgende dag de rekening. ik ben er zo blij mee!!!
4

Amitriptyline

12-09-2012 | Vrouw | 46
amitriptyline
Reumatoïde artritis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
redelijk goed
4

Amitriptyline

17-02-2012 | Vrouw | 43
amitriptyline
Reumatoïde artritis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo, Ik heb dit medicijn 12 jaar geslikt vanwege pijnklachten bij fibromyalgie. Het hielp perfect,ik sliep goed.Misschien iets te vast en de pijnklachten werden beduidend minder. Maar bleef er toch vaak suf van en toen moest ik,na jaren gaan verhogen omdat ik er geen baad meer bij had mbt pijnklachten.Toen kreeg ik heel veel huidklachten,bij verschillende artsen gewe[lees meer...]est ,zelfs kuren prednison...zat helemaal onder, met ontzettend veel jeuk.Tot dat de allergoloog er achter kwam dat ik medicijn vergiftiging had van amytriptiline,,,Acuut mee stoppen..nou dat is niet fijn.Hoofdpijn,misselijk,duizelig,down,niet in kunnen slapen,niet door slapen,zenuwtrek aan ogen...nu word het allemaal iets minder,voel me nu beter...nu kijken of ik het zonder red...want voel me wel anders ....12 jaar is ook best lang om afhankelijk te zijn van een medicijn,vind ik nu
4

Amitriptyline

17-02-2012 | Vrouw | 43
amitriptyline
Reumatoïde artritis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo, Ik heb dit medicijn 12 jaar geslikt vanwege pijnklachten bij fibromyalgie. Het hielp perfect,ik sliep goed.Misschien iets te vast en de pijnklachten werden beduidend minder. Maar bleef er toch vaak suf van en toen moest ik,na jaren gaan verhogen omdat ik er geen baad meer bij had mbt pijnklachten.Toen kreeg ik heel veel huidklachten,bij verschillende artsen gewe[lees meer...]est ,zelfs kuren prednison...zat helemaal onder, met ontzettend veel jeuk.Tot dat de allergoloog er achter kwam dat ik medicijn vergiftiging had van amytriptiline,,,Acuut mee stoppen..nou dat is niet fijn.Hoofdpijn,misselijk,duizelig,down,niet in kunnen slapen,niet door slapen,zenuwtrek aan ogen...nu word het allemaal iets minder,voel me nu beter...nu kijken of ik het zonder red...want voel me wel anders ....12 jaar is ook best lang om afhankelijk te zijn van een medicijn,vind ik nu
1

Amitriptyline

29-12-2011 | Man | 36
amitriptyline
Reumatoïde artritis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
met het stoppen van het middel:zware uitdrogings verschijnselen.doodsangst,draaien met oorecho oorsuizingen,hol geluid,badtrip effect,lsd achtig.trillen,gevoel van net geen epeleptische aanval krijgen,hartrytme stoornissen, verwart,trillende stem slecht kunnen foccuse ,niet uit je woorden komen;maar als je er weer eentje neemt gaat het 10uurtjes weg.kortom heavyshit,zwaar [lees meer...]verslavend.veel water drinken en een arts erbij halen.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (773) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.