Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

19
meningen

Amitriptyline

amitriptyline

geef je mening
Bij  HoofdpijnX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Zenuwpijn (107 meningen)
Depressie (69 meningen)
Fibromyalgie (59 meningen)
Slapeloosheid (44 meningen)
Spanningshoofdpijn (18 meningen)
Pijn (algemeen) (18 meningen)
Migraine (17 meningen)
Aangezichtspijn (16 meningen)
Reumatoïde artritis (11 meningen)
Hernia (10 meningen)
Polyneuropathie (5 meningen)
Rugklachten (4 meningen)
Artrose van de wervelkolom (3 meningen)
Fantoompijn (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Hebben mijn genen invloed op antidepressiva?

W. Wessels (24-01-2018)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry 2019, 18 (3) (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
5

Amitriptyline

17-06-2018 | Man | 43
amitriptyline (25mg)
Hoofdpijn
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Na een ongeval een hoofd trauma of schedelbreuk waarna constante hoofdpijn opliep. hiervoor kreeg ik redomex capsulles voorgeschreven die helemaal niet werkte na een drie tal jaren per vergissing de tabletten van dezelfde mg per dosis een positief resultaat had deze nam ik 2x per dag smorgens en savonds en de hoofdpijn was weg maar na nader inzien ben ik na een 2 tal maa[lees meer...]nden van het gebruik :hartritmestoornissen ondervonden . hiervoor werd Bisoprolol of betablocker voorgeschreven , dit werkte perfect mijn medicatie is - redomex 25mg >> 2x/dag = voor constante hoofdpijn - omeprazole 20mg >> 1x/smogens = maagbeschermer - bisoprolol 2.5mg >> 1x/avond = hartritmestoornis = gestopt door pijn in linkerarm - stilnoct >> 1x/avond = inslaapproblemen - alprazolam 1mg >> 1x/savonds = slaapproblemen Aangezien deze pijn in de linker arm gestopt is wanneer ik de bisoprolol tijdelijk niet meer gebruikte ... waarna ik deze terug gebruikte kwam de pijn in linker arm terug . Nu zoek ik een gelijkaardig medicijn voor hartritmestoornissen waarbij deze ongemakkelijke pijn of een gelijkaardige nevenwerking niet meer is.
3

Amitriptyline

20-02-2018 | Man | 72
amitriptyline (25mg)
Hoofdpijn
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 1
door inname minder last, neem ze wel avonds in anders te veel last als ik ze in de morgen in neem. dus wel te vrede
1

Amitriptyline

30-04-2017 | Man | 19
amitriptyline (25mg)
Hoofdpijn
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
Heb deze medicijnen gekregen omdat ik veel last van hoofdpijn heb, en daardoor niet kon slapen. Ben begonnen met 10mg, helaas heeft dat niet geholpen, sliep er wel beter door. Ben na 4 weken overgegaan naar 20mg, daar sliep ik heel goed op, alleen werd de hoofdpijn er niet minder op. Ook was ik regelmatig erg duizelig. Heb een paar dagen geen medicijnen gehad, en ben geen[lees meer...] enkele keer duizelig geweest, alleen kon weer erg moeilijk in slaap komen. ben nu sinds een paar dagen bezig met 30mg, helaas werkt dit ook niet tegen de hoofdpijn.
3

Amitriptyline

31-01-2017 | Man | 50
amitriptyline (10mg)
Hoofdpijn
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Hoofdpijn verhoging bij start na 1 week op 10 mg, na verhoging naar 20 mg 3 dagen hevige hoofdpijn/nek pijn zwaar hoofd behoorlijk veel pijn, vermoeidheid gevoel, droge mond na verhoging naar 20 mg, nu na enkele dagen 20 mg een gevoel van verbetering van de hoofdpijn, maar het is nog te vroeg om dit met zekerheid te zeggen. Ook verhoging van bloeddruk is nog niet zeker, we[lees meer...]l meer problemen met plassen en blaaspijn (man), maar zorgt dit medicijn dat ik veel minder of totaal geen hoofdpijn straks heb, dan ga ik door met innemen.
5

Amitriptyline

22-12-2016 | Vrouw | 46
amitriptyline (10mg)
Hoofdpijn
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik gebruik het tegen de hoofdpijn en sinds ik dit middel gebruikt is de hoofdpijn bijna weg...ik had elke dag hoofdpijn en nu misschien 1 x per maand..ben heel blij met dit medicijn en ben mijn neuroloog dank baar. Wie gebruikt dit medicijn? Ik heb als bijwerking dat ik heel raar droom van alles..eerder had ik daar nooit last van en ik ben ook erg vergeetachtig sinds ik d[lees meer...]it medicijn gebruikt...wie heeft er ervaringen mee met deze bijwerkingen?
4

Amitriptyline

01-11-2016 | Vrouw | 45
amitriptyline (10mg)
Hoofdpijn
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 4

3

Amitriptyline

21-09-2016 | Vrouw | 42
amitriptyline (10mg)
Hoofdpijn
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
De eerste twee jaar hielp het wel tegen hoofdpijn, de laatste maanden heb ik terug barstende hoofdpijn zowel overdag als snachts. Eens terug naar de hoofdspecialist gaan.
1

Amitriptyline

07-10-2015 | Man | 26
amitriptyline (10mg)
Hoofdpijn
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik slik dus ook al een paar maanden dit medicijn. Maar het helpt gewoon niet.. ik heb gewoon iedere dag last van hoofdpijn, en het helpt bij mij helemaal niet. Ik wil zo graag dat mij hoofdpijn weg gaat, maar het lukt maar niet. Ik word er echt zo radeloos van. Ik ben begonnen met 1 pilletje en zit nu op de 4 pilletjes (40mg). Van de bijwerkingen heb ik totaal geen last.
3

Amitriptyline

28-03-2015 | Vrouw | 51
amitriptyline (50mg)
Hoofdpijn
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
8 jaar geleden begonnen met hoofdpijn, maar zal vertellen over het laatste jaar. In januari 2014 ben ik opgestaan met verschrikkelijke hoofdpijn. Een zware zeurende hoofdpijn door het hele hoofd. Ben toch mijn dagelijkse dingen gaan doen waaronder werken. Ik werk met verstandelijke beperkte jongeren. Hoofdpijn werd zodanig ernstig dat ik gedwongen werd om de ziektewet in [lees meer...]te gaan. Hele dag op de bank liggen en zo min mogelijk bewegen. Ben bij een neuroloog terecht gekomen gespecialiseerd in hoofdpijn. Kreeg bij het eerste bezoek twee injecties in mijn achterhoofd, die helaas helemaal niks deden. Ik kreeg een recept mee met Amitriptyline, Sarotex retard, zelf uit vinden tot hoeveel mg ik kon gaan. Verder dan 50 mg. per dag kwam ik niet. Ik heb niet veel last gehad van bijwerkingen. Het heeft even geduurd voordat het zijn werk ging doen, maar het haalde de ergste pijn weg en ik kon weer namaanden aan het werk. Ik praat nu over een half jaar verder. Inmiddels ben ik precies een jaar verder en ik ben het slikken beu en ben aan het afbouwen. Ik weet nu nog niet wat het effect zal zijn als ik helemaal ga stoppen. Ik heb nog steeds dagelijkse hoofdpijnen.
4

Amitriptyline

03-08-2014 | Vrouw | 15
amitriptyline
Hoofdpijn
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik kreeg ongeveer drie jaar geleden ernstige last van hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en slapeloosheid. Ik ging eerst naar de huisarts, die heeft me een aantal medicijnen gegeven, dat hielp niet waardoor hij me heeft doorverwezen naar het ziekenhuis. Na een jaar medicijnen te hebben geprobeerd waaronder ibuprofen, domperidon, en paracetamol, die niet mijn klachten [lees meer...]verhielpen kreeg ik toch een MRI scan. Er kwam niks uit het onderzoek, en kon het ziekenhuis verder niks meer doen. Ik miste wel 70% van school en toen bleef ik ook nog zitten waardoor mijn vader zelf op onderzoek uit ging en kwam allerlei verschillende medicijnen tegen, we hoopten geholpen te worden bij het zelfde ziekenhuis maar die wilde het niet voorschrijven vanwege mijn leeftijd, het volgende ziekenhuis ook niet, waardoor we door een tip van iemand bij het Sint Antonius ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein uitkwamen, die wilde Amitriptiline wel voor schrijven samen met mijn nieuwe huisarts. Ik heb ook nog acupunctuur, habnotherapie, fysiotherapie, manuele therapie gevolgd en nog steeds volg ik een aantal voor mijn slaapklachten, spanningsklachten, spierklachten en duizeligheid en misselijkheids klachten, gelukkig want ik moest bijna van school af, Ik heb nu geen hoofdpijn meer, en minder slaapklachten heb alleen wel last van gewichtstoename, wat geheugen is wat minder maar dat was al sinds het begin van mijn klachten, ik hou veel vocht vast maar dat liever dan niks meer kunnen doen vanwege alle klachten;)
4

Amitriptyline

10-04-2014 | Vrouw | 32
amitriptyline
Hoofdpijn
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Super middel bij spanningshoofdpijn en migraine! 10 mg voor het slapen gaan was voldoende. Je slaapt er dieper op wat heel erg lekker is. Wel even wat langer de tijd nodig om wakker te worden. Grootste struikelblok voor mij is de enorme gewichtstoename bij dit middel.
1

Amitriptyline

06-02-2013 | Man | 47
amitriptyline
Hoofdpijn
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 5
Na jaren hoofd pijn naar Neuroloog deze medicijnen gekregen ik ben Bus chauffeur heb een 1.5 week vakantie kan ik er aan wennen en na die tijd zijn de bijwerkingen wel minder nou hoofd pijn stuk minder alleen het zicht is slechter geworden dus dat kan niet met mijn beroep dus meteen mee gestopt
4

Amitriptyline

14-01-2013 | Vrouw | 25
amitriptyline
Hoofdpijn
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Beste lezer. Ik gebruik dit medicijn nu 6 weken. In Juli 2012 heb ik een auto ongeluk gehad. Eerst fysio therapie gehad maar dat hielp niet. Ook verschillende pijnstilling geprobeerd (zoals Zaldiar) maar dit mocht ook niet baten. Doorverwijzing na de neuroloog, scan laten maken maar daar kwam ook niets uit. Nu dus Amitriptyline aan het gebruiken. Ik gebruik het 1 x [lees meer...]per dag voor het slapen (1 tablet van 25 mg). De bijwerkingen die ik heb vallen mee: sufheid, soms nog lichte hoofdpijn, en rare dromen.
3

Amitriptyline

17-08-2012 | Vrouw | 20
amitriptyline
Hoofdpijn
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 4
Helaas moet ik dit medicijn slikken door toename van hoofdpijn, zonder enige oorzaak. Het medicijn bevalt me prima, helaas heb ik flink last van bijwerkingen gehad. Op een gegeven moment slikte ik 25 mg. Dit werd teveel en mijn linkerlichaamshelft verloor zijn functies waardoor ik naar het ziekenhuis moest. We hebben het afgebouwd naar 20mg. Helaas heb ik door 20 mg te sli[lees meer...]kken heel veel hoofdhaar verloren, wat mij persoonlijk veel pijn doet. Zelf ben ik afgaanbouwen naar 10mg perdag. Zelf neig ik om helemaal te stoppen met het medicijn en te zoeken naar een andere oplossing.
2

Amitriptyline

05-06-2012 | Vrouw | 28
amitriptyline
Hoofdpijn
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik heb in 2011 reeds dit medicijn gebruikt in het kader v mijn chronische hoofdpijn (6 jaar al op/af allerlei zaken aant proberen). . Toen hielp het niet en werd ik enorm suf als bijwerking. Nu in 2012 toch nogmaals geprobeerd in dubbele dosis. Ook nu geen resultaat. Weer suf geworden, trillen, zweten en hartkloppingen en gejaagdheid. Nu per ongeluk gestopt zonder afbouw ([lees meer...]afbouw wel besproken met neuroloog), geen succes, hoofdpijn wordt nog een stap erger... En misselijkheid en algemeen onwel bevinden . De gewichtsproblemen herken ik niet die eerder wel genoemd zijn door mensen.
1

Amitriptyline

06-04-2012 | Vrouw | 52
amitriptyline
Hoofdpijn
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 5
Sinds een jaar altijd hoofdpijn, mogelijk spanningshoofpijn. Verschillende onderzoeken hebben niets uitgewezen. Huisarts adviseerde amitriptyline te proberen, 's avonds 10 mg en na vijf dagen 20 mg. Ik heb het in totaal 10 dagen gebruikt en in die tijd wel vijf keer de huisarts gebeld, omdat ik me hondsberoerd voelde. Na één pilletje was ik meteen de volgende ochtend heel [lees meer...]duizelig en trillerig. Dit was na een paar uur over. De dagen daarna voortdurend duizelig, trillerig, hartkloppingen, huilen, hijgen, erg uit mijn evenwicht en op een gegeven moment ook een hoog piepend gezoem in mijn oren/hoofd. de laatste twee dagen nog twee pilletjes, omdat de bijwerkingen dan mogelijk sneller over zouden zijn. Dit was nog erger. Ik was compleet uit mijn doen en had soms het gevoel dat ik gek werd. Na tien dagen in overleg met de huisarts gestopt. Nu, na één dag geen pilletje, nog steeds duizelig en een piepend gezoem in mijn hoofd. Al met al een zeer onaangenaam experiment.
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2234) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1175) - Cholesterol
Citalopram (1155) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1140) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1096) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (936) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (863) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (856) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (849) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (760) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (724) - Epilepsie
Metoprolol (705) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (647) - Depressie - antidepressiva overig
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (575) - Anticonceptie - eenfase
Mirtazapine (575) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (573) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (571) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Metformine (564) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (527) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (515) - Verslavingsziekten
Furabid (503) - Antibiotica - urineweginfectie
Lexapro (496) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (484) - Anticonceptie - overig
Concerta (465) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (441) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (419) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (410) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (405) - Pijn
Euthyrox (404) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Crestor (395) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.