Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Venlafaxine

951
meningen

Venlafaxine

venlafaxine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
misselijkheid slapeloosheid verhoogde hoeveelheid zweten hyperactiviteit hallucinaties angst verminderd libido apathie gewichtstoename

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (395 meningen)
Angst & paniekstoornis (199 meningen)
Angststoornis (105 meningen)
Chronische depressie (53 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (9 meningen)
Postnatale depressie (9 meningen)
Sociale fobie (7 meningen)
Overgang (3 meningen)
Dysthymie (3 meningen)
Zenuwpijn (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

5

Venlafaxine

18-07-2023 | Vrouw | 58
venlafaxine (150mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na jarenlang therapieen zonder resultaat kwam iemand op het idee mij op medicatie te zetten. Op mijn 1e medicatie (naam vergeten) ging ik erg slecht. Daarna kreeg ik Efexor. Wat een verademing. Ik kon weer functioneren en hoorde ineens weer vogels fluiten. Zo fijn. Na een tijdje dacht ik dat ik wel zonder kon. I.o.m. arts afgebouwd maar al snel ging het weer slecht. Me er [lees meer...]nu maar bij neergelegd dat ik het gewoon moet blijven slikken. Gebruik nu al meer dan 10 jaar 150mg per dag. Ben wel tot de ontdekking gekomen dat er een duidelijk verschil is tussen Efexor van Pfizer en merkloze venlafaxine. Een aantal jaren geleden kreeg ik van de apotheek de goedkope variant en na een week ging het ineens bergafwaarts. Krijg nu op medisch voorschrift Efexor. Ben wel benieuwd of anderen die gevoeligheid op de verschillende merken herkennen?
4

Venlafaxine

30-06-2023 | Vrouw | 37
venlafaxine (37,5mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Last van hypeventilatie die overging op paniek aanvallen. Gelukkig al een hele tijd terug, maar soms kan het ineens weer iets opkomen. In het begin worden de klachten verergerd. En ben je een beetje in jezelf getrokken. Maar na een tijdje ben je weer jezelf maar wordt je geremd op het negatieve denk gedrag
4

Venlafaxine

17-06-2023 | Man | 43
venlafaxine (225mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door mijn angst en paniekstoornis ben ik in een depressie beland, ik heb wel 1000 keer op deze site gekeken wat de ervaringen waren van andere mensen en wat mij op viel is dat dit veelal negatieve verhalen zijn. Ik wil iedereen die het zelfde mee maakt als ik een hart onder de riem steken, hoelang het ook duurt hoeveel therapie je ook nodig hebt en welke medicijnen je ook [lees meer...]moet proberen het komt goed!!! Houd dit altijd in je gedachten. Ik kan nu weer genieten van de kleine dingen die ik zolang niet kon zien, ik weet iedereen is anders maar hopelijk kan dit berichtje net zijn wat je op dit moment nodig hebt.
2

Venlafaxine

17-06-2023 | Vrouw | 56
venlafaxine (37,5mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruikte venlafaxine focus, deze is niet meer leverbaar heb nu de teva, ik heb veel last van mijn hoofd en krijg weer paniekaanvallen vooral smoegens, heeft iemand ook focus gebruikt en nu een ander merk wat wel goed werkt?
1

Venlafaxine

13-06-2023 | Vrouw | 36
venlafaxine (150mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb dit gekregen zonder reden. De psychiater dacht dat ik "gestoord" was. Afschuwelijke ervaring en ik volg nu traumatherapie om te verwerken wat mij is aangedaan. Ik was zwanger toen ik dit door een idioot kreeg voorgeschreven. Waarom? Mijn kindje heeft het niet overleefd
1

Venlafaxine

05-06-2023 | Vrouw | 27
venlafaxine (225mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ernstige bijwerkingen. op lage dosis trazodone overgegaan wat veel beter voelt.
3

Venlafaxine

29-05-2023 | Vrouw | 54
venlafaxine (225mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ptts, ernstige depressie en gegeneraliseerde angststoornis. Ik slik sinds 2002 anti depresiva.De laatste jaren 300 mg venlafaxine, vreemd dat de hoeveelheid niet is opgenomen in het keuzemenu. Ik heb 3 x geprobeerd af te bouwen. Helaas niet gelukt. Ik probeer het nu niet meer want het af- en opbouwen kost me zo een jaar. Eigenlijk kan ik heel goed functioneren met deze p[lees meer...]illen. Ik werk en ben best actief. Wel vaak moe.
5

Venlafaxine

25-04-2023 | Vrouw | 74
venlafaxine (37,5mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Was heel ziek na de scheiding 25jaar geleden vele medicatie moeten slikken waar er 1bij zat verschrikkelijke bijwerking. Ik ben gekomen bij een goede psychiater, waar ik de medicatie kreeg 75mg Venlafaxine zo fijn negatieve en angst kon ik mee omgaan. Na jaren gebruikt te hebben halveren na 37.5mg jaren gebruikt proberen afbouw. Maar helaas het ging niet goed !huilen,kort [lees meer...]lontje verkeerde gedachten. Ik was er niet aan toe wij gaan weer starten met 37.5 mijn ,nu lieve manneke helpt mij ik moet verder. Beste medemens mijn ervaring ik ga er nooit meer mee stoppen.
4

Venlafaxine

19-04-2023 | Vrouw | 50
venlafaxine (75mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mylan wordt niet meer gemaakt! Heb nu ander merk, zou hetzelfde effect moeten hebben maar voel me terug slechter!
2

Venlafaxine

19-04-2023 | Man | 69
venlafaxine (150mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik sinds 20-2-2023 dit middel met deze dosering, in de eerste periode veel last gehad van duizeligheid en nu nog steeds last van extreme droge mond en erg veel druk in mijn hoofd soms erg beangstigend
5

Venlafaxine

17-04-2023 | Man | 36
venlafaxine (150mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In 2012 begonnen met dit medicijn ivm een angst/paniekstoornis. Werkte eigenlijk vanaf dag 1. Ik meen dat ik toen begonnen ben met 37,5 mg, maar het zou ook 75 mg kunnen zijn. Uiteindelijk op 150 blijven hangen. Dit jaren genomen. Resulteerde wel in veel nachtzweten, moe zijn, lang slapen, verlaagd libido en kleine schokjes in mn hoofd. Ivm de bijwerkingen ben ik in 2021 g[lees meer...]aan afbouwen van 150 naar 75. Leek te werken tot dat ik afgelopen zomer een terugval kreeg. Weer naar 150 gegaan. Kreeg het laatste jaar ook wat dwangmatige gedachten. Deskundige stelde voor om over te stappen naar Citalopram. Nu 3 weken aan het nemen, maar heb er spijt van. Klachten zijn terug. Ik denk dat Venlafaxine toch het middel is voor mij. Zal dit dan ook voorleggen aan de arts. Het was met Venlafaxine beter dan zoals ik me nu voel.
5

Venlafaxine

17-04-2023 | Man | 64
venlafaxine (75mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
eigenlijk zo lang als ik me herinner onder de maat geleefd. Soms goede tijden maar meestal piekrig, tobberig, ongelukkig. Veel therapie gehad. Wilde nooit AD. Wel alternatieven geprobeerd. (st.Janskruid, voedingssupl. enz) niets hielp. Vorig jaar werd het zo serieus dat ik nauwelijks de moed had om sociaal te doen in gezelschap en niks meer zinvol vond. Toen overstag gega[lees meer...]an en na geleidelijke opbouw tot 75 mg voel ik me nu veel beter. Ik ken de weerzin tegen AD heel goed en heb de goede raad uit mijn omgeving altijd in de wind geslagen. Wilde het zelf doen. Een goede vriendin die in de GGZ werkte zag me al jaren lijden en praatte op me in om het iig te proberen. Nu zie ik dat ik inderdaad jarenlang nodeloos heb afgezien. Alles is makkelijker nu en je wordt echt geen zombie. Ben misschien ietsje minder emotioneel en de pieken zijn misschien iets minder hoog, maar dat weegt bij lange na niet op tegen het gemak waarmee ik het leven nu ervaar. De stoperigheid waarmee ik tegen dingen opzag en bleef plakken aan alles wat niet goed was. Ik zag overal te zwaarte van in en positieve dingen vergat ik snel. De eindeloze herhaling van gedachten over dingen die beter konden terwijl ik alles had om tevreden te zijn. Maar nu pas lijkt het tot me door te dringen dat alles goed is en het ontbrekende stofje in mijn brein kennelijk alles zwart kleurde. Ik zou niet weten waarom ik hier ooit mee zou stoppen. De bijwerkingen zijn over het geheel genomen te verwaarlozen EN voorbijgaand. Ik was wazig de eerste weken en had obstipatie en meer moeite om klaar te komen. Maar dit is allemaal bijgetrokken en wat langer van het liefdesspel kunnen genieten vind ik geen last. Ik vermoed dat mensen die goede ervaringen hebben met AD er misschien niet zo snel toe komen om daarover te schrijven waardoor het beeld ontstaat dat het maar matig werkt. Daarom ben ik in de pen geklommen. Ik moet echt terugkomen op mijn weerzin tegen AntiDeprtessiva.
4

Venlafaxine

17-04-2023 | Vrouw | 47
venlafaxine (75mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik al ruim tien jaar venlafaxine, 75mg per dag. In het begin zeker bijwerkingen gehad. Maar daarna alleen maar enorm van opgeknapt. Nu, doordat sommige medicijnen niet leverbaar zijn of mijn merk ineens niet meer vergoed wordt door verzekering, krijg je ineens, zonder overleg, een ander merk. Er zit hetzelfde in, zeggen ze, je merkt er niets van. Nou, echt wel. Ik [lees meer...]voel me helemaal niet meer prettig en krijg weer dezelfde symptomen als zoveel jaar geleden. Zit dit nou echt tussen mijn oren, of hebben meer mensen hier last van?.
5

Venlafaxine

16-04-2023 | Vrouw | 35
venlafaxine (225mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Beginnen met venlafaxine (75 mg) was een week goed ziek zijn. Misselijk, kotsen, beven, hoofdpijn, duizelig, zweten, hartkloppingen… Ik vond dit heel eng. Maar daarna nooit meer bijwerkingen gehad. Ik heb dit zes jaar gebruikt. Dosis langzaam opgebouwd naar 225 mg. Het heeft mij geholpen (uiteraard icm therapie) te leren omgaan met mijn somberheid. De medicatie haalde de[lees meer...] scherpe randjes van mijn depressie, waardoor ik hoop voor de toekomst bleef houden, ipv weg te zakken in het oneindige donker. Na therapie vorig jaar te hebben afgerond heb ik besloten te gaan stoppen met deze medicatie, maar wilde dit rustig doen. Dus gaan afbouwen tot 37,5 mg, en nu sinds vorige week gestopt met deze medicatie. Ik keek hier erg tegenop omdat ik bij het beginnen zo ziek was. Maar het valt mij alles mee. Een dag misselijk geweest en nu nog duizelig soms. Maar niet ziek. Een jaar lang rustig afbouwen heeft dus geholpen.
5

Venlafaxine

12-04-2023 | Man | 70
venlafaxine (150mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik venlafaxine Aurobindo 150 mg al jaren ,eerst andere antidepressivum dat niet werkte toen begonnen aan velafaxine voor mij een verademing opgenomen geweest in de paaz dit medicijn voorgeschreven door psychiater met voor mij een geweldig resultaat langzaam opgebouwd naar 1x daags 150 mg en blijf dit gewoon gebruiken als je een stofje te kort komt in je hersene[lees meer...]n heb je dit nodig klaar dus ik geef je een advies stop hier nooit mee heb het 1keer geprobeerd toen kwam de depressie weer terug toen weer vlug opgestart dus een goede raad van mij nooit stoppen als je jaren depressief bent geweest en je voelt je nu goed betekend dat je dat stofje tekort komt succes hiermee.
1

Venlafaxine

02-04-2023 | Vrouw | 68
venlafaxine (150mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na jaren gebruik Fluvoxamine voelde ik mij meer vlak worden. In overleg met psychiater Venlafaxine. Oplopend van 37,50>75>150. Dit duurde ongeveer 5 maanden. Al die tijd geen verbetering in stemming. Met de 150 mg. merkte ik een heftige onrust, niet meer kunnen slapen, tremor handen, onrust en angst. Er wordt nu een bloedspiegel bepaling gedaan. Ik was helemaal de kluts [lees meer...]kwijt. Psychiater schrijft nu 75 mg. voor om dan na een week over te stappen op Escitalopram 5 mg. (vermoedelijk. Ik zal dan nog even de Venlafaxine moeten blijven gebruiken. Ik heb het gevoel dat ik 5 maanden van leven kwijt geraakt ben.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (773) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.