Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Amitriptyline

9
meningen

Amitriptyline

amitriptyline

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Zenuwpijn (127 meningen)
Depressie (76 meningen)
Fibromyalgie (65 meningen)
Slapeloosheid (55 meningen)
Hoofdpijn (35 meningen)
Pijn (algemeen) (22 meningen)
Migraine (20 meningen)
Spanningshoofdpijn (20 meningen)
Aangezichtspijn (16 meningen)
Reumatoïde artritis (13 meningen)
Hernia (10 meningen)
Polyneuropathie (5 meningen)
Rugklachten (4 meningen)
Artrose van de wervelkolom (3 meningen)
Fantoompijn (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Hebben mijn genen invloed op antidepressiva?

W. Wessels (24-01-2018)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
1

Amitriptyline

09-10-2022 | Vrouw | 54
amitriptyline (25mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben net begonnen met amitriptyline 25 mg voor het slapen. Ik heb veel last van een droge mond en angst en kom in de ochtend zeer slecht op gang.
3

Amitriptyline

13-05-2020 | Vrouw | 57
amitriptyline (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heeft iemand ervaring met verschil in werking van merken amitriptyline 10mg? Ik krijg ze voorgeschreven ivm depressie en slaapproblemen. Had voorheen andere merk Sandoz. En werkte prima. Verhuisd en andere apotheek met merk BB. Geeft dit problemen n bijwerkingen bv
3

Amitriptyline

28-04-2019 | Vrouw | 32
amitriptyline (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik voelde me na eerst pil dronken en sprak voor mij gevoel met een dubbele tong. Gelukkig vond mn omgeving dat dat mee viel. Het hielp in het begin heel fijn maar moest uiteindelijk wat anders omdat het niks meer deed
5

Amitriptyline

18-07-2018 | Vrouw | 55
amitriptyline (75)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Bijna 2 jaar met zeer slecht resultaat duloxetine 60 mg geslikt. Angsten werden niet minder en ik werd er somber en vlak van. Bovendien zat door bekkenbodemkrampen mijn kruis bijna potdicht( sorry voor woordgebruik naar zo was het)en ik kon door onrustige benen en druk hoofd niet slapen, voor de pijn van fibromyalgie hielp het wel goed. Op mijn dringend verzoek gestopt iov[lees meer...] psychiater, en gestart metde triptyline. Het stoppen met dulox was colmpleet drama enorme angsten en andere ellende kwam als onweersbui over me heen. Wat een verademing was het starten met triptyline. Vanaf de 1e inname SLIEP ik weer! In de beginfase kon ik in ichtend niet wakker worden dus dat was even zoeken naar juiste inname tijdstip (nu 20 uur ipv 23 uur) we zijn rustig gestart op geleidde van bloedspiegel 1x 25 maand later 1x 50 nog maand later 1x 75. Bloedspiegel nog steeds te laag maar effect zo goed dat verder ophogen niet hoeft. Ik heb meer pijn dan met dulox maar ik heb mijn leven weer terug. De overheersende angsten en paniek is naar achtergrond, mijn kruis zit niet potdicht (ook plassen lukt weer beter) ik heb veel meer energie en ik SLAAP weer. Wat een geruststelling dat ik weet dat ik slapen kan. Kortom als iedereen reageert zoals ik dan raad ik dit medicijn van harte aan en de dulox van van harte af
5

Amitriptyline

05-02-2015 | Man | 49
amitriptyline
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit medicijn werkt echt heel goed. Het is een wat ouder medicijn, maar doet precies wat je wil voelen. ben niet depressief meer, maar kan er ook niet meer buiten. Hiervoor Seroxat gehad maar had daarvan zoveel bijwerkingen dat ik moest overstappen naar Amitryptiline.
1

Amitriptyline

25-09-2014 | Vrouw | 30
amitriptyline
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanwege aanhoudende spanning/angst schreef de huisarts mij dit medicijn voor. Wat blijkt: dit medicijn deed mij eerder kwaad dan goed. Na een uur, voelde ik me helemaal wappie, stoned, liep als een dronkaard, voelde me continue wagenziek en helemaal van de wereld. Mijn lichaam werd totaal lam gelegd, met als voordeel dat je wel héél rustig wordt, maar ook het contact met [lees meer...]mijn eigen gevoel/emotie/zijn verloor. Deze klachten beven aanhouden, daarnaast ging mijn hart ook als een razende te keer. Ik sliep er goed op, maar voelde me de hele dag slaperig. Ik ben nu via de huisarts overgestapt op paroxetine, een stuk minder bijwerkingen, helder van geest en het vermindert de paniekaanvallen.
5

Amitriptyline

14-04-2013 | Vrouw | 57
amitriptyline
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na jarenlang problemen te hebben ondervonden, was de laatste optie: medicijnen. Ik probeerde verschillende, met slecht resultaat. Totdat ik amitriptilyne ging gebruiken; vanaf dag 1 een succes; ik sliep weer en kon het leven weer aan. Daarnaast hielp het me ook nog van de migraine af. Bij stoppen komen de klachten terug, dus wat mij betreft een "blijvertje". Ik gebruik 35 [lees meer...]mg, omdat meer mij hindert door de droge mond (pratend beroep) en omdat ik dan te suf word. Ik ga nooit stoppen, want leven zoals vroeger is voor mij geen optie.
4

Amitriptyline

02-06-2012 | Vrouw | 27
amitriptyline
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik dit medicijn al enkele tijd. Heb altijd van de fabrikant pharmachemie gehad. Nu schijnt deze overgenomen te zijn door Teva. Daar ben ik niet blij mee want ik lijk nu aan te komen. De tabletjes hebben ook een viezere smaak. Niet leuk dus.
5

Amitriptyline

06-03-2012 | Vrouw | 26
amitriptyline
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik 40 mg Fluoxetine (Prozac) tegen mijjn angst/paniek/lichte ptss en daarnaast heb ik vele slaapmiddelen gehad (voornamelijk Benzo's, erg verslavend en werken op den duur amper, sliep maar 4 uur en was erna klaarwakker). In overleg met psychiater overgegaan op lage doseringen antidepressiva (Mirtazapine), dit werkt goed alleen kom ik er vreselijk van aan (4 kilo in[lees meer...] paar maanden) en heb levensechte nachtmerries waardoor ik gebroken wakker wordt. Gebruik nu sinds gister 25 mg Amytriptilline en heb goed geslapen. 21.45 ingenomen, 2 x wakker geweest om naar wc te gaan, erna pas om 07.00 wakker geworden! Droge mond, beetje moeie ogen maar verder voel ik me prima! Goed werkend medicijn tot nu toe...
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1144) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (952) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (774) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (663) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (640) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (544) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.