Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

22
meningen

Amitriptyline

amitriptyline

geef je mening
Bij  HoofdpijnX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Zenuwpijn (114 meningen)
Depressie (74 meningen)
Fibromyalgie (61 meningen)
Slapeloosheid (51 meningen)
Migraine (19 meningen)
Spanningshoofdpijn (19 meningen)
Pijn (algemeen) (19 meningen)
Aangezichtspijn (16 meningen)
Reumatoïde artritis (12 meningen)
Hernia (10 meningen)
Polyneuropathie (5 meningen)
Rugklachten (4 meningen)
Artrose van de wervelkolom (3 meningen)
Fantoompijn (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Hebben mijn genen invloed op antidepressiva?

W. Wessels (24-01-2018)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
3

Amitriptyline

17-08-2012 | Vrouw | 20
amitriptyline
Hoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Helaas moet ik dit medicijn slikken door toename van hoofdpijn, zonder enige oorzaak. Het medicijn bevalt me prima, helaas heb ik flink last van bijwerkingen gehad. Op een gegeven moment slikte ik 25 mg. Dit werd teveel en mijn linkerlichaamshelft verloor zijn functies waardoor ik naar het ziekenhuis moest. We hebben het afgebouwd naar 20mg. Helaas heb ik door 20 mg te sli[lees meer...]kken heel veel hoofdhaar verloren, wat mij persoonlijk veel pijn doet. Zelf ben ik afgaanbouwen naar 10mg perdag. Zelf neig ik om helemaal te stoppen met het medicijn en te zoeken naar een andere oplossing.
2

Amitriptyline

05-06-2012 | Vrouw | 28
amitriptyline
Hoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb in 2011 reeds dit medicijn gebruikt in het kader v mijn chronische hoofdpijn (6 jaar al op/af allerlei zaken aant proberen). . Toen hielp het niet en werd ik enorm suf als bijwerking. Nu in 2012 toch nogmaals geprobeerd in dubbele dosis. Ook nu geen resultaat. Weer suf geworden, trillen, zweten en hartkloppingen en gejaagdheid. Nu per ongeluk gestopt zonder afbouw ([lees meer...]afbouw wel besproken met neuroloog), geen succes, hoofdpijn wordt nog een stap erger... En misselijkheid en algemeen onwel bevinden . De gewichtsproblemen herken ik niet die eerder wel genoemd zijn door mensen.
1

Amitriptyline

06-04-2012 | Vrouw | 52
amitriptyline
Hoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Sinds een jaar altijd hoofdpijn, mogelijk spanningshoofpijn. Verschillende onderzoeken hebben niets uitgewezen. Huisarts adviseerde amitriptyline te proberen, 's avonds 10 mg en na vijf dagen 20 mg. Ik heb het in totaal 10 dagen gebruikt en in die tijd wel vijf keer de huisarts gebeld, omdat ik me hondsberoerd voelde. Na één pilletje was ik meteen de volgende ochtend heel [lees meer...]duizelig en trillerig. Dit was na een paar uur over. De dagen daarna voortdurend duizelig, trillerig, hartkloppingen, huilen, hijgen, erg uit mijn evenwicht en op een gegeven moment ook een hoog piepend gezoem in mijn oren/hoofd. de laatste twee dagen nog twee pilletjes, omdat de bijwerkingen dan mogelijk sneller over zouden zijn. Dit was nog erger. Ik was compleet uit mijn doen en had soms het gevoel dat ik gek werd. Na tien dagen in overleg met de huisarts gestopt. Nu, na één dag geen pilletje, nog steeds duizelig en een piepend gezoem in mijn hoofd. Al met al een zeer onaangenaam experiment.
3

Amitriptyline

17-02-2012 | Man | 34
amitriptyline
Hoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb mn hele leven al hoofdpijn. Soms dagen niet, soms alleen 's ochtends, dan weer 's avonds en vaak 's weekends. Soort wisselt ook: van bonkend bovenin mn hoofd, tot vanuit achter mijn rugwervel de schedel in en veelal ook achter mijn oog. Ik heb het jarenlang proberen te bestrijden door gewoon ibuprofen of paracetamol te slikken. Ook letten op eet- en slaapgewoont[lees meer...]es (geen koffie meer bijv). Nergens kon ik een patroon in herkennen. Later bleek dat een kameraad van mij dezelfde klachten had en ermee naar de huisarts is geweest. Deze schreef hem een anti migraine middel en fysiotherapie voor een aanpassing in houding. Dit heeft hem geholpen. Mijn arts schreef echter Amitriptyline voor. Na een behandeling van 3 maanden zijn mijn hoofdpijnklachten wel minder. Maar de bijwerkingen icm Lexapro en methylfenidaat zijn minder. Inmiddels anderhalve week gestopt en de 'afkickverschijnselen' zijn niet prettig: onrustig, erg moe op sommige momenten, soort hartkloppingen, beetje lusteloos gevoel, enz. waar ik door methylfenidaat en lexapro minder ging eten, had ik tijdens de periode dat ik ook Amitriptyline erbij had, 's avonds erg veel honger. Ben benieuwd naar hoelang de afkickverschijnselen duren en hoe de werking van de andere medicijnen op zich zelf weer zijn
4

Amitriptyline

25-01-2012 | Vrouw | 23
amitriptyline
Hoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Door een ongeluk een flink aantal jaar geleden met daarbij zwaar hoofdletsel zit ik nu met chrinische hoofdpijn, migraine en clusterhoofdpijn, ja een erg fijne combinatie. Het duurde een hele tijd voor men er achter was wat nou het beste zou helpen. Ik ben nu bijna 2 jaar bezig met dit medicijn en had in het begin erg veel bijwerkingen. Van hartkloppingen tot dufhied, an[lees meer...]gstaanvallen, paranoide aanvallen, huilbuien, een soort van high, lastig uit mijn woorden komen, slecht korte termijn geheugen en droge mond en ik ben ruim 15 kilo aangekomen sinds ik dit ben gaan gebruiken. Helaas zijn die 15 kilo er niet zo makkelijk af te krijgen tijdens het gebruik van dit medicijn. Je moet echt even door die vervelende bijwerkingen heen komen en dan werkt het medicijn goed. Soms heb ik nog last van een wat droge mond en het moeilijk uit mijn woorden komen, maar verder ben ik dankzij dit medicijn praktisch pijnvrij. Ik heb niet meer de wekelijkse migraine aanvallen die soms 4 dagen duurde gecombineerd met dagelijkse hoofdpijnen. Nu heb ik maar eens in de 2 maanden of langer een migraine of cluster aanval en gewone hoofdpijn heb ik nu nog zeer zelden. Wat mij wel dwars zit is dat mijn familie mij verteld dat mijn emoties redelijk oppervlakkig zijn geworden en dat mijn persoonlijkheid minder uitbundig is dan wat het was. Ik wil graag weten dat als ik besluit te stoppen met de medicijnen of ik dan weer afval en of mijn persoonlijkheid weer word zoals het was. Ik voel mij namelijk ook de laatste tijd erg depressief en dit komt waarschijnlijk wel door de medicijnen. Ik zit al een poos te twijfelen om te stoppen. Kan iemand mij misschien hier antwoord op geven?
3

Amitriptyline

03-01-2012 | Vrouw | 60
amitriptyline
Hoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
slaapverwekkend.
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2289) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1253) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1188) - Cholesterol
Champix (1149) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1146) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (1005) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (887) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (884) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (871) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (777) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (744) - Epilepsie
Metoprolol (729) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (652) - Depressie - antidepressiva overig
Seroquel (608) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (608) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (607) - Depressie - antidepressiva overig
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (597) - Anticonceptie - eenfase
Metformine (576) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Furabid (562) - Antibiotica - urineweginfectie
Amoxicilline (558) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (552) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (513) - Anticonceptie - overig
Lexapro (503) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (475) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (454) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (443) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (420) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (418) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (412) - Pijn
Crestor (404) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.