Diabetes type 2
Bestaat uit:
Diabetes type 2
Suikerziekte (type 2) (49)
Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor diabetes type 2
De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: diabetes type 2
Mijn bloedsuiker is nu perfect, ben gestopt met glycazide. Helaas is na 4 kilo te zijn afgevallen mijn overgewicht hetzelfde. Ik val niet verder af, ondanks dat ik aanzienlijk minder eet, (bijna) geen koolhydraten eet en voldoende beweeg en sport. Mijn eetlust is sterk verminderd, en iedere dag koken is een ware beproeving, want ik heb nergens zin in. Ik ben niet meer mis[lees meer...]selijk. Ik ga binnenkort met de diabetes arts toch maar alternatief bespreken.
Ben in een halfjaar tijd afgevallen van 83 naar 75 kg. Is dat niet te veel in een half jaar?
Gemiddelde suikers zijn goed, 46.
Geen hypo's meer
Ben in iets meer dan 3 maanden gebruik 10 kg afgevallen.
Moet heel vaak plassen en steeds maar 100 cc
Slikte veel pillen voor diabetes en moest 4x pd meten en evt. bijspuiten. Met ozempic zou ik de pillen ( 6 pd ) af kunnen bouwen en hoefde ik niet meer 4x pd te meten en bij te spuiten. Verder heb ik een bmi van 36 dus daarvoor ook ideaal.
Heb 4 weken 0,25 mg gespoten en 2 weken 0,50. 10 kilo afgevallen. Maar ik functioneer totaal niet meer. Als ik al eten zie of ruik w[lees meer...]ordt ik onpasselijk. Ben ontzettend beroerd de hele dag. Hoewel ik nog niet heb hoeven braken heb ik dat gevoel wel de hele dag door. Zodanig dat ik de deur niet meer uit ga. Niks meer kan . Verbruik ca. 500 calorieën pd. En drink max 0.5 liter pd. Meer wil er niet in. Ik stop nu toch maar met ozempic. Is te allesbeheersend. Lig alleen nog maar op de bank en slaap ca15 a 16 uur pd. Alles is te veel en prikkels kan ik niet verdragen. De laatste prik zit nog in mijn systeem , maar zal er geen meer nemen.
Binnen enkele dagen komen de pieken en dalen van emoties dichter bij elkaar. Zelf ervaar ik mij neerslachtig terwijl mijn gezin mij als depressief ervaart. Ze willen dat ik stop in de hoop dat ik weer blij, opgewekt en opgeruimd kan zijn.
Ik gebruik het nu vier weken. Mijn suikergehalte is gezakt en ik ben ook 5 kilo afgevallen. Maar wat voel ik me er beroerd van. Het is niet zo gek dat je afvalt. Als ik eten zie dan ben ik er eigenlijk al klaar mee.
De methformine had bij mij te veel bijwerking waardoor ik nog maar 1 x daags methformine kon nemen. Daarbij zat ik aan de maximale hoeveelheid Glicazide. Da[lees meer...]arom voor de Ozempic gekozen als zijnde laatste middel voor insuline.
Ik zou vandaag beginnen, maar... het is niet leverbaar!
Ik heb het nodig want mijn suiker is echt te hoog en metformine en gliclazide helpen niet...
Dank aan iedereen die het alleen gebruikt om af te vallen!
Verschrikkelijk spul. was gezond en werdt ziek gemaakt door Ozempic
Na jaren metformine in combi met koolhydraatarm eten sloegen de suikers op hol na corona te hebben gehad. Over op glyclazide en ondanks mijn klagen bij de huisarts dat ik aankwam dit een jaar gebruikt en 10 kilo zwaarder. In overleg begonnen met victosa met 1 tabl metformine. Mijn suikers zijn nu prima, ben in 6 weken 9 kilo afgevallen. Tevreden? Ja, last? Ja ik kan moeili[lees meer...]jk naar de wc, honger heb ik niet meer en dwing mijzelf kleine maaltijden te eten. Soms last van zuurbranden en ik ben heel erg vermoeid en ontzettend slap in de armen. Begonnen met vitamines want ben bang dat ik te weinig binnen krijg. Zicht is ook nog niet verbeterd, moet naar oogarts omdat de vaten beschadigd zijn. Heb al 30 jaar diabetes type 2. Het is wikken en wegen. Krijg victosa vergoed omdat ik in t hokje hart en vaatziektes zit.
Nadat mijn suikerspiegel te hoog was bij controle, heeft mijn huisarts Ozempic voorgeschreven. Eerst 0,25 voor 4 weken en daarna 0,5 voor de volgende 8 weken. Van bij de start van dit medicijn heb ik ernstige bijwerkingen zoals hevige misselijkheid en hartkloppingen. Teruggegaan naar de huisarts maar ik moest volhouden, de bijwerkingen zullen minder worden zei ze. Helaas d[lees meer...]it is niet waar, ik ben er sommige dagen zo ziek van dat ik niet kan werken. Volgende week terug op controle, maar ik zal er mee stoppen, ben er wel 8 kg van vermagerd, maar als je niet kan eten en toch diarree hebt, val je sowieso af.
Blijf er ver weg van van dit medicijn, ik blijf me erover verbazen dat dit goedgekeurd is.
sinds juni 2022 begonnen met ozempik omdat mijn suikers met glicazide en metformine niet na beneden wouden. Ondanks dat ik lette op wat ik at wilde mijn gewicht ook niet na beneden. Door medische redenen kan ik niet meer sporten en na laatste operatie was ik daardoor veel aangekomen. Ben zeer tevreden met ozempik. Mijn suikers zijn eindelijk gedaald. Ik ben nu van de glica[lees meer...]zide af heb nu alleen nog metformine 2x dgs 1000 mg en 1 x 500mg. Ik ben inmiddels 31 kg kwijt.
Je moet opletten wat je eet, als tip kreeg ik ook schep je warm eten op een boterham bord dat lijkt het wat meer. En ik heb hier ook meer als genoeg aan. Eet af en toe nog wel gekookte aardappelen maar voor de rest heb ik die vervangen voor zoete aardappel.
Het is voor mij een redding geweest om niet over te moeten gaan na insuline.
In 1 jaar 18 kilo afgevallen. Van 4 x per dag insuline spuiten naar 1 s avonds langwerkende insuline. Sinds april 2022. Methformine van 3 tablet naar 1 tablet 500 mg. Geen hypo of hypers meer. Af en toe misselijk maar dat heb ik er wel voor over. Ben er blij mee.
2 maanden geleden gestopt met roken, hierdoor 10 kg aangekomen en toen begon het gezeur...niet oke voelen, suiker checken..ja hoor hoge waardes, begin deze week aan de metformine begonnen 1 x daags 500 mg, du de molen in om eens drstisch af te vallen!
Constante spierpijn, slecht tot geen spieropbouw ondanks efficiënte training. Slecht herstel spieren na inspanning.
Sinds 1 jaar gebruik ik ozempic de eerste 2 maanden 5 kilo afgevallen daarna helemaal niks meer .
Last van mijn maag op de dag als ik prik daarna niet meer. Hiervoor gebruikte ik metformine daar had ik veel last van met name diarree.
Helaas val ik niet meer af van ozempic wat wel de bedoeling was. Ik twijfel of ik zal doorgaan met ozempic
Op advies van de p.o.s. vandaag begonnen met ozempic 0,25.
zou mij eens benieuwen.
ps stap 2 ( mijn mening) heb ik eerst maar ff zo ingevuld, anders kon je niet verzenden,
In 2011 begonnen met metformine en later nog een wekelijkse spuit ik weet niet meer hoe dat heet. Ivm gewenste zwangerschap overgestapt op een insulinepomp en nu weer terug naar metformine icm ozempic. Het blijft kiezen tussen 2 slechte het een is prima te reguleren maar een dikmaker het ander helpt bij overgewicht maar heeft meer bijwerkingen. De metformine geeft ook v[lees meer...]eel klachten. In de periode van insuline had ik geen bril nodig en nu heb ik weer een bril.
De arts adviseerde mij dit medicijn ivm mijn diabetes en overgewicht. De eerste 3 maanden waren heftig, veel klachten maar hiervoor was ik gewaarschuwd en ik moest die maanden doorkomen, daarna werd het stukken beter. In een redelijke korte tijd van 0,25 naar 0,50 en 1 mg. Bij elke verhogi ng wel weer last van wat klachten maar dat was na verloop ook weer voorbij. Nu heb[lees meer...] ik minder honger en ik merk nu direct wanneer ik te laat be n met het medicijn toedienen. Ik ben nu in 2 jaar 30 kilo afgevallen en het gaat gestaag door.
Inmiddels ben ik erachter dat varkensvlees een no go is daar krijg ik veel last van, o.a. buikpijn en diarree, zolang ik dat vermijd gaat het prima.
Als ik geen forxiga neem heb ik geen bijwerkingen, als ik op de voeding let, staat mijn glycémie redelijk goed ! Dus die uitslag is zeker van het product!!!!
Sinds jan begonnen met 0,25 6 weken later naar de 0,50 nu sinds een week 1mg en geen noemeswaardige bijwerkingen.
Hcac1 van de 81 naar de 58 jen nog ff te gaan tot de 52 maar ben zeer tevreden.
Ik ben na vele medicijnen overgegaan naar Metformine 1000 mg en Forxiga 10 mg. In eerste instantie goed ontvangen. Nu een aantal maanden later jeuk, schimmelinfecties, droge mond en ogen, heel erg veel dorst, veel plassen (urine blijft de hele dag licht oranje) en behoorlijke duizelingen.
Het grote voordeel, ik ben van de 125 kg naar de 108 kg gegaan en HBA1c wordt beter)[lees meer...]
Verder gebruik ik 3 x 80 mg Sotalol en bloedverdunners.
Ik vraag me af of de nadelen opwegen tegen de voordelen (afvallen en betere HBA1c)
Inmiddels 1 maand in gebruik (1.2 1xper dag) inmiddels ook geen bijwerkingen meer . En diabetes goed onder controle te houden met mooie glucosewaarden van 5,5-9.0
Gewicht verlies: Inmiddels van 123,8kg naar 119.7kg afgevallen in 1 maand :4,1kg
Voeding weinig extra aangepast gezien al ik langere tijd koolhydraat beperkt eet ook voor victoza
Sport en beweging: mob[lees meer...]iliteit beperkt deels afhankelijk van rolstoel/scootmobiel
Sinds 16 jaar bekend met DM2. Eerste 10 jaar geen medicatie, maar veel sporten en vermijden van overgewicht. Ging prima. Daarna toch verslechtering. Ondanks gezond gewicht. Eerst 1x 500 mg. Metformine, toen 2 dd en nu 3 dd. Weinig resultaat. Vaak diarree, vooral in de ochtend. Metformine belemmert de terug resorptie van gal en andere spijsverterings sappen in het laatste d[lees meer...]eel van de dunne darm. In de dikke darm wordt daardoor de terug resorptie van vocht beperkt, waardoor frequent dunne ontlasting ontstaat, soms met buikpijn. Voor mij een waardeloos medicament met veel onaangename neveneffecten en nauwelijks effect op de glucose spiegel in het bloed. Gebruik nu naast de Metformine ook 60 mg. Gliclazide per dag. Dat helpt beter. Maar het blijft tobben….
Kan op dit moment niet veel zeggen , ben maar drie weken bezig 😉
Na drie weken Diaree maagpijn en constant diaree niet fijn oprispingen met rotte eieren geur Bah
Ik was eind augustus 2022 begonnen met o,25 voor een maand. Na een maand overgegaan naar 0,5 mg. Toen werden de bijwerkingen heel heftig. De arts dacht dat ik een maagzweer had maar ik gaf aan dat het door de Ozempic kwam.
Wel veel afgevallen, als ik alleen aan eten dacht werd ik al onpasselijk. Nu aan de tabletten 0,25. Deze doet niets, behalve na inname hartkloppi[lees meer...]ngen. Daarna zakt dit.
Suiker sterk verhoogt. Ik gebruik sinds july 2022 Jardiance omdat ik na een CVA mijn risicofactoren moet aanpakken. A1c was 56 (7,3) op 1/7/22. In vijf maanden tijd, bij gelijk blijvende omstandigheden, gestegen naar 90 (10,4 mmol/l). Heb ook ineens meer restklachten CVA. Maand gestopt, geen restklachten meer. Nooit klachten uit de bijsluiter gehad. Nierfunctie wel iets ge[lees meer...]daald. 3/1/23 weer begonnen samen met metformine 500mg 2x, weer restklachten CVA maar waarden iets gezakt naar 9,8 mmol/l. Meer mensen op de praktijk met gestegen suikerwaarden door empagliflozine. Voor mij werkt het niet, nu Semaglutide proberen.
ik heb het gekregen omdat ik diabets type 2 heb, ben begonnen met 0.25 mg elke week dan naar drie maand naar 0.50 mg en dan drie maand later 1 mg dat ik nu na twee jaar ozempic in te nemen, 11 kg ben afgevallen, maar blijf nu wel hangen, in het begin was ik wat misselijk, maar dat was rap gedaan, ik heb geen last of zo meer gehad. ik moet het wel op een vaste dag van in he[lees meer...]t begin zetten, 1 keer elke week, wel lastig dat ik altijd moet wachten bij apotheker dat ze zo moeilijk te verkrijgen zijn..
Ziekten met de meeste ervaringen
Anticonceptie / zwangerschapspreventie (2910) |
Angst & paniekstoornis (2468) |