Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Oxycodon

398
meningen

Oxycodon

oxycodon

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hernia (61 meningen)
Zenuwpijn (54 meningen)
Artrose (25 meningen)
Lage rugpijn (24 meningen)
Pijn (algemeen) (22 meningen)
Rugklachten (20 meningen)
Chronisch pijnsyndroom (18 meningen)
Gewrichtspijn (8 meningen)
Artrose van de wervelkolom (8 meningen)
Clusterhoofdpijn (5 meningen)
Polyneuropathie (5 meningen)
Gekneusde ribben (4 meningen)
Wervelkanaalstenose (3 meningen)
Ziekte van Bechterew (2 meningen)
Fantoompijn (2 meningen)
Niersteen / -stenen (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Oxycodon (Oxycontin, Oxynorm)

Bojan Nikolik (12-05-2015)

3

Oxycodon

18-08-2022 | Vrouw | 34
oxycodon (10mg)
Clusterhoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
mijn huisarts heeft het voor geschreven voor de hoofdpijn 2 keer per dag in de ochtend om 10 uur en in de avond om 10 uur en ik kan er soms nachten niet van slapen en als ik een keer een nacht slaap word ik midden in de nacht wakker met hevige hoofdpijn en dan loop ik snel naar de keuken om paracetamol te pakken uit de keuken lade of ik pak de kort werkende van 5mg oxy[lees meer...]codon voor doorbraak pijn (en ik mag geen andere opiaten vanwege de medicatie die ik gebruik)
5

Oxycodon

16-08-2022 | Man | 56
oxycodon (10mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Had ik maar eerder van Oxycodon gehoord dan had mijn leven er stukken beter er uit gezien het helpt mij perfect naar een jaar ervaring perfect 5 mg 3 keer daags langwerkend
4

Oxycodon

15-08-2022 | Man | 41
oxycodon (20mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben geopereerd aan een schwannoom. Dat is een tumor in mijn schouderblad. Ik heb in het ziekenhuis om 21:00 's avonds 10 mg langwerkende oxycodon gehad samen met 5mg kortwerkende vanwege de pijn. Dit 4 dagen lang. Ik sliep als een roos. Thuis een week lang zelfde dosis gehad, daarna verhoogd naar 's morgens en 's avond 20 mg oxycodon en de kortwerkende mocht ik om d[lees meer...]e 4 uur gebruiken. Ik sliep 10 uur in de nacht en overdag nog eens een uur of 5. Nu inmiddels een week later 's avonds nog 20mg en overdag 1 of 2 keer 5 mg kortwerkend. Nu lig ik al 3 nachten wakker en slapen lukt niet meer, heel bizar waar die omdraai ineens vandaan komt. Als ik vanacht weer niet slaap ga ik morgen informeren hoe dit ineens kan.
4

Oxycodon

03-08-2022 | Man | 67
oxycodon (10mg)
Gewrichtspijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb een pols operatie gehad na breuk. Heb daar toen oxycodon 5mg voor gekregen ,6 x daags slikken. Werd er vaak moe van en kon meerdere keren per dag er van slapen. Nu gebruik ik nog maar 1 pilletje per dag voor het slapen gaan. Prettige bijkomstigheid, ontlasting is nu mooi vast als ik uitga.
1

Oxycodon

18-07-2022 | Man | 21
oxycodon (5mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik had een week geleden een operatie gehad om mijn amandelen te verwijderen. Eerst kreeg ik paracetamol en ibuprofen mee. 5 dagen later werd de pijn erger en erger en de medicatie hielp niet meer tegen de pijn. Na een telefoontje kreeg ik Oxycodon voorgeschreven. Na inname van 1 tablet voelde ik mij na een half uur opzich wel prettig echter had ik nog steeds last van de pi[lees meer...]jn. Vanaf dat moment een kwartier later werd ik spontaan heel misselijk en zag ik allemaal kleuren voor mn ogen, vanaf dat moment werd alles zwart en kreeg ik een epileptische aanval (dit is de 1e keer in mijn leven dat ik dit kreeg). Het gebeurde in slechts een paar seconden tijd en ik werd er eigenlijk door overdonderd. Ik was met mn hoofd best wel hard gevallen en moest een kwartier bijkomen. Daarna ben ik er gelijk mee gestopt en weer terug gegaan naar paracetamol en ibuprofen. Als ik achteraf had geweten dat Oxycodon 1 van de zwaarste pijnstillers is die er zijn had ik ze nooit genomen, ik hoopte op een simpel middeltje wat ervoor zorgde dat ik in ieder geval pijnloos kon eten en drinken. Ik werd door de apotheek wel verteld dat ik niet meer mocht autorijden of mocht werken met machines, maar ik had achteraf ook graag gehoord dat dit de zwaarste pijnstillers zijn voor gebruik. Ik heb hier een handvol verhalen gelezen van mensen met bepaalde ernstige pijnklachten onderandere een hernia of zenuwpijn. En ik denk dat ik achteraf dit ook nooit voorgeschreven had mogen krijgen voor mijn pijnklachten. Ik probeer niet Oxycodon op deze manier zwart te maken want voor veel mensen is het een middel om een normaal leven mee te kunnen leiden, ik geef alleen mijn ervaring en raadt mensen aan die voor het eerst aan oxycodon of andere hele zware pijnstillers beginnen het op een verantwoorde manier in te nemen en tijdens dat het inwerkt toezicht van een volwassene te hebben en op de bank of in bed te liggen. Ik ben nu een zere plek op mn hoofd rijker geworden maar het had slechter kunnen aflopen.
2

Oxycodon

28-06-2022 | Man | 40
oxycodon (5mg)
Hernia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Begonnen met 4maal daags 1 5 mg tablet nu drie jaar later ga ik naar een kliniek om van die troep af te komen ben nooit meer gaan nemen alleen wel eens gesnoven nou dan beland je ff in de wereld van never ending story echt niet om te zijken maar begin er niet aan verslaafd binnen een week of drie en het helpt eigenlijk niet zo veel
5

Oxycodon

21-06-2022 | Vrouw | 71
oxycodon (10mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb een beknelde rug zenuw, zeer pijnlijk Maar als ik de medicatie innemen gaat het naar een uurtje goed afzakken en dat is heel fijn Ook krijg ik bij de pijnpoli prikken in de rug maar deze helpen nog niet echt
5

Oxycodon

08-06-2022 | Vrouw | 49
oxycodon (10mg)
Syndroom van Ehlers-Danlos
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Let op verschil tussen de langwerkende en de kortwerkende! De langwerkende deed niks meer bij mij, dus nu alleen nog kortwerkende. Al jaren op deze zelfde hoge dosering, naar volle tevredenheid. Ik krijg tabletjes van 5 mg dus ik kan er behoorlijk mee wisselen, al naar gelang mijn pijn. Ik heb vaak acute pijn door gewrichten uit de kom, chronische pijn door o.a. nu 9e [lees meer...]hernia met eenmaal een verwijderde tussenwervelschijf, slijtage en ontstekingen in beide heupen, zenuwpijn o.a. door huidige hernia, overbelastingspijn omdat ik iedere keer toch weer over m’n lichamelijke grenzen heen ga. Laat je niet gek maken door de verhalen over de overdoses in de VS, want dit betreft de langwerkende oxycodon waar mensen het laagje af halen om dus in 1x alle oxycodon voor 12 uur binnen te krijgen. En ons zorgsysteem is totaal anders dan de VS. Een goede documentaire hierover is ‘Dopesick’ op Netflix. Maar nogmaals, Nederland is heel anders en de overdoses hier zijn vrijwel niet aanwezig. En lees eens de bijsluiter van een paracetamol. Word je ook niet blij van.
2

Oxycodon

05-06-2022 | Vrouw | 22
oxycodon (37,5mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn ervaring was dat het in her begin heel even wat werkte maar dat na die tijd al heel snel gewenning kwam en ik meer klachten had van de bijwerkingen heel de dag dan dat ik er een gewenst effect van voelde. Hierdoor overgestapt.
5

Oxycodon

02-06-2022 | Man | 57
oxycodon (40mg)
Pijn (algemeen)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik Oxycodon al 20 jaar. Na 10 jaar is de dosering verhoogd naar 2 maal per dag 40mg. Jammer dat je over het algemeen alleen maar slechte verhalen leest over Oxycodon. Ik vind het een fantastisch medicijn, en heb nagenoeg geen bijwerkingen. Dank zij dit middel kan ik normaal fuctioneren. Heb hiervoor 32!! Andere medicijnen gehad. Zonder resultaat en heel veel bijwerk[lees meer...]ingen. Alle antidepressiva’s en anti epileptica NSAID’s enz enz.
1

Oxycodon

11-03-2022 | Man | 54
oxycodon (20mg)
Rugklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Neem deze al 6 jaar 20mg 3x per dag voor mijn facetarthrose . Helpt wel maar pijn is niet volledig weg,,, enigste bijwerking is het koud zweten bij minste inspanni g 😭,, heel vervelend omdat je bijna niks meer wil doen om dat koudzweet te vermijden. Ik wil er mee stoppen maar heb dus vervangende pijn medicatie nodig ,,,, maar welke ???? Want ik wil komaf maken met dat [lees meer...]koudzweet
5

Oxycodon

30-01-2022 | Vrouw | 28
oxycodon (15mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
2 jaar terug dit middel al gebruikt na een hernia operatie. Deed zeker wat het moest doen, zonder al teveel bijwerkingen. Echter, toentertijd geen uitleg gehad over eventuele verslaving. Kreeg zomaar 100 tabletten mee. In een keer mee gestopt, maar eigenlijk niet zoveel last van gehad behalve ietwat slecht slapen. Nu thuis met een gescheurde kruisband en meniscus in de k[lees meer...]nie. Wordt pas over 2 weken geopereerd en kan nauwelijks slapen: bij elke draai schiet ik wakker van de pijn in mijn knie. Nu oxycodon langwerkend meegekregen. Schrok ik wel wat van, maargoed. Het werkt super, ik slaap eindelijk goed. Wel ben ik overdag ietwat euforisch, dus kan me nu helemaal voorstellen waarom mensen hier verslaafd aan raken. Kijk hier dus mee uit, lieve mensen. Ik hoop na mijn operatie gelijk te kunnen stoppen. Nu nog even 2 weken met de knietjes omhoog.
4

Oxycodon

30-01-2022 | Man | 45
oxycodon (5mg)
Endeldarmkanker
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gekregen als ondersteuning bij herstel van levertrombose, als gevolg van uitzaaiingen in de lever. Dosering was toen 2" daags 5mg langwerkend en evt aanvullend net Max 6* 5 mg verdeeld over de dag extra. Die extraatjes waren amper nodig. Pijn ging snel weg icm de behandeling. Maar ... Ik was in de nacht wel wat aan het spacen... Tegen mezelf praten, dierengeluiden maken. I[lees meer...]ntens dromen. En me er bewust van zijn dat ik dit deed, tijdens de slaap zelfs. Voelde me overdag qua stemming goed, fijn side-effect. Bewust van de nadelen van het middel, snel afgebouwd. Ik gebruik nu af en toe 1 of 2* per dag 5mg kortwerkend op het moment dat ik buikpijn, rugpijn of pijn rondom/ stijfheid van de borst of lever heb. Het maakt dat ik zo'n dag beter doorkom, aan m'n beweging toe kom en w,at spanning kwijt raak. Blijf me bewust van het verslavingsrisico. Aan de andere kant mag ik het mezelf zo comfortabel mogelijk maken, in de fase van uitbehandeld zijn. Pijn hebben hoeft niet. Jezelf vol slikken hoeft niet. Dan blijft er ruimte over voor moeilijker tijden. Kortom: bewust en matig gebruik is waar het bij Oxycodon k.
5

Oxycodon

27-01-2022 | Vrouw | 58
oxycodon (10mg/ml)
Pijn (algemeen)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Bij slijmbeursontsteking in linkerschouder, eerst begonnen met Tramadol wat niet hielp. Toen naar de sterkere pijnstiller Morfinesulfaat, waar achteraf de werking van de bloedverdunner ernstig werd verstoord. Ocycodon 2x per dag 10mg, na 2 dagen ontstond er een zeer pijnlijke heup, bil, en bovenbeen ook aan de linkerzijde. De pijn werd ondraaglijk en was 24 uur continue[lees meer...] aanwezig. De pijn van de slijmbeursontsteking in schouder bleef wel weg. Zelf besloten om met Oxycodon te stoppen, en de pijn in linkerbeen, heup en bil verminderde binnen een paar uur. Na 2 dagen weer begonnen met Tramadol, de pijnen verminderen langzaam.
2

Oxycodon

11-01-2022 | Vrouw | 42
oxycodon (30mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Naast de langwerkende heb ik ook 6 x 10 mg kortwerkende. Omdat ik nogal veel ziektes heb en heb gehad, slik ik in totaal 32 pillen per dag. Even snel, borderline, artrose, reuma, hemochromatose, fibromyalgie een hernia en daarnaast heb ik 5 soorten kanker gehad. (Vulva, anus, baarmoederhals, lymfeklier en borstkanker) in 11 jaar 29 operaties gehad. Beide voeten en handen e[lees meer...]n als altijd, heb ik dagelijks nog steeds pijn, overal. Ik heb ook beknelde zenuwen iets boven mijn stuit in mijn ruggenwervel. Ik kan niet langer dan 5 minuten staan of 10 minuten lopen voordat ik pijn in mijn rug krijg. Sowieso zitten er vervelende pijnen bij mijn heup, bovenbeen en scheenbeen, maar die rug pijn is niet meer te doen. Ook al slik ik zoveel, de pijn is nu dagelijks en hinderlijk voor mijn dagelijkse bezigheden. Ook veel gezeur gehad over verslaving enz. Dan zeg ik ook altijd, ik heb pijn, daarom neem ik medicijnen. Ik wil van die zooi af maar zolang ik pijn heb, gaat dat niet. Begin corona was er een fout opgetreden bij de apotheek en kreeg ik mijn twee wekelijkse medicijnen in baxterrol, 18 van de 32 pillen. Op een vrijdag. Alle pijnstillers slaappillen en ontsteking remmers waren eruit gehaald en op een vrijdag dus zat ik het weekend zonder. Ik dacht dat ik dood ging. Zoveel pijn dat ik niet wist hoe ik kon liggen of zitten en schreeuwde het uit van de pijn. Vanaf dit moment weet ik dat er iets moet gebeuren voordat ik stop met de oxycodon. Dus als iemand een tip heeft voor mij die zo goed als alles geprobeerd heb. Het enige wat ik kan bedenken is een ketamine infuus. Maar voordat ik zover ben, vooral tijdens de corona....
2

Oxycodon

10-01-2022 | Vrouw | 45
oxycodon (10mg/ml)
Alvleesklierontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Erg verslavend middel inmiddels afgebouwd van 6 naar 2 Maar daar blijft het bij wanneer ik langer wacht met innemen krijg ik een heel onrustig gevoel in mijn buik benen Ik kan nu wel weg zonder het medicijn Dit kon ik voorheen nooit Maar de laatste twee kan ik niet van af komen zo verslavend

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1214) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (955) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.