Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Oxycodon

24
meningen

Oxycodon

oxycodon

geef je mening
Bij  ArtroseX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hernia (61 meningen)
Zenuwpijn (54 meningen)
Lage rugpijn (24 meningen)
Pijn (algemeen) (23 meningen)
Rugklachten (20 meningen)
Chronisch pijnsyndroom (18 meningen)
Gewrichtspijn (8 meningen)
Artrose van de wervelkolom (8 meningen)
Clusterhoofdpijn (5 meningen)
Polyneuropathie (5 meningen)
Gekneusde ribben (4 meningen)
Wervelkanaalstenose (3 meningen)
Ziekte van Bechterew (2 meningen)
Fantoompijn (2 meningen)
Niersteen / -stenen (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Oxycodon (Oxycontin, Oxynorm)

Bojan Nikolik (12-05-2015)

12
4

Oxycodon

15-08-2017 | Man | 50
oxycodon (10mg)
Artrose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na mijn eerste operatie in 2016 kreeg ik Oxycodon voorgeschreven door de neuroloog om de napijn te verminderen en later om de pijn veroorzaakt door artrose in mijn nekwervels te onderdrukken. Na mijn ervaring met fentanyl was oxycodon een hele opluchting voor mij, de pijn waar ik al jaren mee rondliep was zo goed als weg en met de bijwerkingen kon ik leven. Begin 2017 we[lees meer...]rd een dubbele stenose in de nek geconstateerd (beknelling van het ruggemerg) en nadat ik van het een op het andere moment niet meer kon lopen vond er een spoedoperatie plaats. Helaas was het toen al te laat en ik hield er een partiĆ«le dwarslaesie aan over. Om de pijn te blijven onderdrukken slik ik nu nog steeds oxycodon, zo'n 50mg per dag waarvan 30mg kortwerkend en 20mg langwerkend. De enige nadelen zijn af en toe obstipatie, makkelijk zweten en constant honger šŸ˜
4

Oxycodon

12-04-2017 | Vrouw | 53
oxycodon (10mg)
Artrose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb Fibromyalgie, artrose, en sindskort weet ik door al jaren klachten van onderrug en benen dat ik ook een hernia heb. Als ik de oxycodon niet slik en na een uur ibuprofen (dit heb ik in overleg met de huisarts ter versterking) kan ik niet functioneren door ernstige pijn in benen. Ik wou er vanaf dus heb het geprobeerd (ook onder begeleiding, nooit zelf doen) maar dit [lees meer...]ging niet werken. Ik slik 's morgens 2 van 10mg, 's middags 1 van 5mg (was ook 10mg) en om half elf 's avonds ook 1 van 10 mg, verder geen last hiervan. Bij de start van dit medicijn had ik veel last van afwezigheid, duizeligheid en soms misselijkheid. Na twee weken waren deze over. Nu heb ik vooral last met regelmaat van mijn ontlasting, maar heb daar wel een oplossing voor gevonden wat erg belangrijk is. Veel water drinken over de dag verdeeld.
1

Oxycodon

12-11-2016 | Man | 50
oxycodon (15mg)
Artrose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik zit vanaf 4-1-2016 thuis in de ziektewet, met veel pijn in de onderrug en tintelingen in mijn rechter been. Naar de fysiotherapeut gestuurd door de huisarts en diclofenac zetpil gekregen, want van pillen krijg ik jeuk. 1 week volgehouden, maar de pijn werd alleen erger. Teruggegaan naar de huisarts, die stuurde me door om een MRI scan te laten maken. Uitslag: een hernia[lees meer...] en artrose, dus naar de neuroloog toe en die propte me weer met diclofenac(meer mg) vol en extra paracetamol ( 4x daags 1000 mg). De pijn bleef aan, van de artrose en de hernia moest met rusten genezen. Van de neuroloog naar de pijnpoli gestuurd en daar enkele behandelingen gehad. Dat hielp een paar weken, maar niet echt. Toen werd er oxycodon( 2x daags 10mg) voorgeschreven, na 2 dagen had ik last van misselijkheid ,beven en trillen, hoofdpijn, verstopping, jeuk, overgeven, zwetend wakker worden in de nacht. Ik zit nu ruim 8 maanden aan de oxycodon, ben nu aan het proberen om er af te geraken van dit spul, dit valt erg zwaar. Mijn gezin lijd er erg onder, ik herken mezelf niet meer, stemmingswisselingen en constant ruzie, met hele heftige drift buien, met erna een gruwelijk schuldgevoel, wat ik heb veroorzaakt. Ik weet het niet meer, maar weer eens met de huisarts gaan praten. Ik moet er vanaf, anders is mijn huwelijk van 30 jaar naar de klote? GRT
4

Oxycodon

05-10-2016 | Man | 61
oxycodon (30mg)
Artrose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na diverse operaties aan mijn linkerenkel en volledige knieprothese rechts en ook artrose in beide handen, duimen, wijs- en middelvingers begonnen met oxycodon mva. Van 25 mg per dag zit ik nu op 70 mg per dag. 2 keer 35 mg. Bijwerkingen van de obstipatie zijn goed te behandelen met de bijgeleverde poeiers. Wel vies, maar goed je moet wel. Als maagbeschermer slik ik 1 pan[lees meer...]toprazol 40 mg per dag. Merk wel dat wanneer ik dezelfde werking wil ervaren ik zo af en toe de dosis moet verhogen. Zou graag willen afbouwen, maar dat gaat gewoon niet. Ik kan dan niet of nauwelijks lopen of dingen met mijn handen oppakken. Ben wel blij met deze pijnmedicatie.
4

Oxycodon

19-05-2016 | Man | 55
oxycodon (10mg)
Artrose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
en ik heb een (goedaardig) gezwelletje op de neuroplexus in mijn heup. Al 20 jaar heel veel pijn en kan beperkt lopen. Gebruik van medicijn zorgt dat ik weer iets mobiel ben. Bijwerkingen zijn ernstig, maar pijn is erger.
1

Oxycodon

14-01-2015 | Vrouw | 69
oxycodon
Artrose - gewrichtsaandoening
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na plaatsing van een knieprothese kreeg ik oxycodon 5 mg tabletjes 2x per dag. Hielp niet tegen de pijn en had erg last van obstipatie. Ook medepatiƫnten met dezelfde operatie hadden deze klachten.
2

Oxycodon

08-08-2014 | Vrouw | 69
oxycodon
Artrose - gewrichtsaandoening
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
na operatie help tegen de pijn met 4 maal daags 1000 mg paracetamol kon heel de dag slapen geen trek in eten en was steeds misselijk ik heb een vervelende medicijn allergie met een shock van lidocaine '
3

Oxycodon

29-08-2013 | Vrouw | 59
oxycodon
Artrose - gewrichtsaandoening
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1393) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (651) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (590) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.