Medicatieveiligheid voor jou

De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: diabetes type 2

27-03-2023 | Man | 61

24-03-2023 | Vrouw | 38
Inname- / gebruiksgemak
Inmiddels 1 maand in gebruik (1.2 1xper dag) inmiddels ook geen bijwerkingen meer . En diabetes goed onder controle te houden met mooie glucosewaarden van 5,5-9.0 Gewicht verlies: Inmiddels van 123,8kg naar 119.7kg afgevallen in 1 maand :4,1kg Voeding weinig extra aangepast gezien al ik langere tijd koolhydraat beperkt eet ook voor victoza Sport en beweging: mob[lees meer...]iliteit beperkt deels afhankelijk van rolstoel/scootmobiel

Metformine

19-03-2023 | Man | 69
metformine
Inname- / gebruiksgemak
Sinds 16 jaar bekend met DM2. Eerste 10 jaar geen medicatie, maar veel sporten en vermijden van overgewicht. Ging prima. Daarna toch verslechtering. Ondanks gezond gewicht. Eerst 1x 500 mg. Metformine, toen 2 dd en nu 3 dd. Weinig resultaat. Vaak diarree, vooral in de ochtend. Metformine belemmert de terug resorptie van gal en andere spijsverterings sappen in het laatste d[lees meer...]eel van de dunne darm. In de dikke darm wordt daardoor de terug resorptie van vocht beperkt, waardoor frequent dunne ontlasting ontstaat, soms met buikpijn. Voor mij een waardeloos medicament met veel onaangename neveneffecten en nauwelijks effect op de glucose spiegel in het bloed. Gebruik nu naast de Metformine ook 60 mg. Gliclazide per dag. Dat helpt beter. Maar het blijft tobben….

17-03-2023 | Vrouw | 55
Inname- / gebruiksgemak
Kan op dit moment niet veel zeggen , ben maar drie weken bezig 😉

08-03-2023 | Man | 56
Inname- / gebruiksgemak
Na drie weken Diaree maagpijn en constant diaree niet fijn oprispingen met rotte eieren geur Bah

08-03-2023 | Vrouw | 61
Inname- / gebruiksgemak
Ik was eind augustus 2022 begonnen met o,25 voor een maand. Na een maand overgegaan naar 0,5 mg. Toen werden de bijwerkingen heel heftig. De arts dacht dat ik een maagzweer had maar ik gaf aan dat het door de Ozempic kwam. Wel veel afgevallen, als ik alleen aan eten dacht werd ik al onpasselijk. Nu aan de tabletten 0,25. Deze doet niets, behalve na inname hartkloppi[lees meer...]ngen. Daarna zakt dit.

Jardiance

07-03-2023 | Man | 55
empagliflozine
Inname- / gebruiksgemak
Suiker sterk verhoogt. Ik gebruik sinds july 2022 Jardiance omdat ik na een CVA mijn risicofactoren moet aanpakken. A1c was 56 (7,3) op 1/7/22. In vijf maanden tijd, bij gelijk blijvende omstandigheden, gestegen naar 90 (10,4 mmol/l). Heb ook ineens meer restklachten CVA. Maand gestopt, geen restklachten meer. Nooit klachten uit de bijsluiter gehad. Nierfunctie wel iets ge[lees meer...]daald. 3/1/23 weer begonnen samen met metformine 500mg 2x, weer restklachten CVA maar waarden iets gezakt naar 9,8 mmol/l. Meer mensen op de praktijk met gestegen suikerwaarden door empagliflozine. Voor mij werkt het niet, nu Semaglutide proberen.

03-03-2023 | Vrouw | 54
Inname- / gebruiksgemak
ik heb het gekregen omdat ik diabets type 2 heb, ben begonnen met 0.25 mg elke week dan naar drie maand naar 0.50 mg en dan drie maand later 1 mg dat ik nu na twee jaar ozempic in te nemen, 11 kg ben afgevallen, maar blijf nu wel hangen, in het begin was ik wat misselijk, maar dat was rap gedaan, ik heb geen last of zo meer gehad. ik moet het wel op een vaste dag van in he[lees meer...]t begin zetten, 1 keer elke week, wel lastig dat ik altijd moet wachten bij apotheker dat ze zo moeilijk te verkrijgen zijn..

01-03-2023 | Vrouw | 54
Inname- / gebruiksgemak
Sinds ik dit vergif spuit last van nierstenen!!!! Last van speen. Mijn nieren zijn ziek geworden door de stenen die ik heb sinds gebruik van dit vergif

Diamicron

22-02-2023 | Vrouw | 38
gliclazide
Inname- / gebruiksgemak
Glicazide werd opgehoogd maar deed niets voor mijzelf diabetes, hb1ac steeg tijdens gebruik. En bloedglucose ook ondanks koolhydraat beperkt dieet Het zorgde er ook voor dat mijn antistolling acenacoumarol niet werkzaam meer was. Bij elke verhoging glicazide daalde inr en moest antistollingsmiddelen ook verhoogd worden tot 8mg! Acenacoumarol wat extreem hoog is ,dusdanig [lees meer...]dat bij 4 tabletjes glicazide ik een inr had vergelijkbaar bij iemand die géén antistolling gebruikt.(inr 1.1) Indicatie voor antistolling is recidief trombose longembolieën dus dit was voor mij een zeer gevaarlijk bijwerking.Advies arts trombose dienst per directeur gestopt . In bijsluiter glicazide staat tegenovergesteld effect mogelijk inr verhogend,dat dit ook extreem verlagend kan zijn staat er niet in . Toch zou ik adviseren hierop waakzaam te zijn in gecombineerd gebruik . eventueel bij zelfde ervaring het ook te melden arts. Overall ervaring: doet niets voor mijn diabetes en gevaarlijke bijeffect mbt antistolling (voor mijn situatie) ben dan ook niet te vreden. Verder had ik géén bijwerkingen maar dus ook geen werking Nb onverwachte bijeffect sterk dalende inr , tegenwerking antistolling is gemeld bij Lareb. Mede omdat in bijsluiter juist stijgende inr als mogelijk bijwerking vermeld staat. Blijkbaar kan beide

22-02-2023 | Vrouw | 38
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik nu precies 2 weken victoza eerste week 0,6 vanaf dag 8 1.2 De eerste 3dagen erg veel maagpijn en bijna niets gegeten en met kleine portie eten misselijk vanaf dag 6 minder misselijk en zakte maagpijn extrem vol gevoel af waarschijnlijk omdat kleine hoeveelheid eten kan (½ tot 1 boterham ter idee van portie grote) Op dag 8 verhoogd naar 1.2 , bekende vol gevoel[lees meer...] en maagpijn nam weer toe maar voor 3 dagen niet zo extreem als bij start van medicijn. Inmiddels dag 14 en wat meer gewend aan Ieniemienie porties eten voller maaggevoel soms vervelend maar geen echt pijn meer waarschijnlijk door aanpassen porties dit ging automatisch meer kan ik gewoonweg niet op. BloedGlucose Suikerwaarden zijn aanzienlijk gedaald en veel stabieler, ben dan ook benieuwd wat het met hb1ac doet deze zal ik later laten prikken. Hier erg blij mee Overall ben ik redelijk tevreden met victoza " het is dusver te doen ,hoop wel dat bijwerk nog wat minder worden " Nb 1 Bijkomstigheid: ben In 14 dagen tijd al 2,6kilo ! afgevallen 123.8kg tot 121.2 ,beter natuurlijk al hoeft dit niet nog sneller te gaan voor mij . Nb 2 Prikjes voel je amper

19-02-2023 | Man | 56
Inname- / gebruiksgemak
eerst heel misselijk later neemt dat af mar heb nog een medicijn waardoor ik missleijk wordt dus das meoilijk te meten

19-02-2023 | Vrouw | 52
Inname- / gebruiksgemak
Vond het spannend om te starten met Trulicity,maar ook blij dat ik de gelegenheid kreeg.

19-02-2023 | Vrouw | 56
Inname- / gebruiksgemak
1 van de gevaarlijkse bijwerkingen zijn schaden aan oog tot blindheid. Mijn mama ziet plota vlekken in haar linker oog en wachten nu af wat het gaat geven. İk raad het niet aan afblijven van dit vuil product

18-02-2023 | Man | 65
Inname- / gebruiksgemak
eerste 4 maanden nergens last van maar nu al 3 a 4 maanden veel last zoals veel buikpijn misselijk veel winden laten en diaree en ik heb het meest last als ik ik bed lig dan gaat alles borrelen in mijn lijf , ik hoop dat het snel over gaat

15-02-2023 | Man | 74
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruikte eerst 0.25 mg 4 weken, daarna 0.5 mg 4 weken en nu na 2 weken 1.0 mg hevige pijn in onderbuik rechts en onder rug rechts hiervan de huisarts in kennis gesteld, moet nu afbouwen weer tot 0.25 mg. Ben wel 8 kg kwijt. Eigenlijk tot de pijn niet weg is wil ik voorlopig stoppen met prikken.

03-02-2023 | Vrouw | 53
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik het sinds ongeveer 1 jaar en ben 2 kilo bijgekomen’ipv afgevallen.

02-02-2023 | Man | 65
Ben met vicotaza al 55 kg afgevallen

21-01-2023 | Vrouw | 60
Inname- / gebruiksgemak
het werkte super effectief, algehele gemoedstoestand was ook geweldig, me in jaren niet zo goed gevoeld, geen insuline meer spuiten (was ook nog eens insuline allergisch, dus kon alleen lang werkende insuline gebruiken), geen hoge bloedsruk meer ook geen last van meer van maagproblemen. Viel ongeveer 9 kilo af, maar omdat ik geen insuline meer nodig had en mn overgewicht d[lees meer...]usdanig verminderd was kreeg ik geen ozempic meer voorgeschreven, ondanks herhaaldelijke verzoeken. Resultaat, overgewicht terug, bloeddruk ook weer omhoog en langzaam lopen mn bloedsuikerwaardes ook weer op, mijnhuisarts geeft als reactie, een dieet en meer bewegen, alsof ik daar nog de energie voor heb, om maar niet te spreken over de route die al afgelegd heb (met diëtiste en beweegtherapie)voordat de specialist mij op ozempic zetten.

17-01-2023 | Vrouw | 54
Inname- / gebruiksgemak
In januari 2022 begonnen met Ozempic. Wat een genot, niet meer 4x per dag insuline spuiten. Weer kunnen gaan en staan zonder van alles mee te hoeven nemen en overal aan te denken. Ik heb er , voor mijn gevoel, mijn vrijheid er weer mee terug gekregen. En natuurlijk het gezichtsverlies. Ik ben de eerste maanden wel erg misselijk geweest en heb regelmatig gedacht 'ik kap er[lees meer...]mee'. Maar gelukkig verdween de misselijkheid geleidelijk na 4 maand. Bij mij slaat het supergoed aan en in combinatie met meer bewegen ben ik 33 kilo afgevallen en heb sinds 50 jaar weer een gezond gewicht. Mijn bloedsuiker is weer als van een 'gezond' persoon. Voor mij is het echt een wondermiddel. 👍

Jardiance

13-01-2023 | Man | 76
empagliflozine
Inname- / gebruiksgemak
Sinds een maand gebruik ik Jardiance 10 mg in combinatie met 2x daags metformine 1000mg en Gliclazide 80 mg 1x daags. Sinds de inname van de Jardiance ben ik 5kg afgevallen en dat is iets wat ik eigenlijk beslist niet wil ! Ik ben 76 jaar en 173 cm groot en mijn gewicht was 72 kg en nu na een maand 67 kg . De bloed waarden zijn wel positief, dat wel. Ook weer een pilletje[lees meer...] erbij voor de bloeddruk, die was veel te hoog. Ik weet niet of dat met die Jardiance te maken heeft..

Forxiga

07-01-2023 | Man | 67
dapagliflozine
Inname- / gebruiksgemak
In ben zo voelt het althans in het pak genaaid- kom bij de internist- door mijn handicap kan ik niet zelf de glucosewaarden meten- dus wordt er HCA1 geprikt- had (oude waarden) 8.9- nou dat was in 2012 ook al zo- nu leek het erop dat ik de rouwkaarten al kon bestellen....want direct dit medicijn- samen met metf 2 x 1000 en 3 x 80 mg glicazide- nooit ergens last van gehad- [lees meer...]geen diabetes voeten- wonden etc- wel een pacemaker - dat is van een geheel andere orde geweest ( dat inplanteren) was mij niet verteld over gewichtsverlies dus door mijn Niet Aangeboren Hersenletsel - geheel in paniek- na 4 weken brak de schimmel uit- wat een drama- er werd 3 pillen van 150 mg anti biotica ingezet- en dermovate creme- het verdween en kwam 12 dagen na pil 3 weer in heftigheid terug- huid van de penis kapot- door de bloedverdunners natuurlijk bij voortduring bloeden- celstof tussen de benen- met mijn spasme en allen zijn verschrikkelijk. de 14e december pil 3 van de 2e kuur genomen en als kerstpresentje op 2e kerstdag was het er weer...ik had voor de zekerheid een kuurtje extra gevraagd dus gelijk weer aan de pillen ( toch te dol voor woorden dat je deze erbij moet slikken) afijn, brief aan de internist en de HA geschreven die belde moest maar stoppen met de dermovate - en- afwachten of nu- afgelopen donderdag pil 3 genomen- elke 5e dag ééntje- het weg blijft. de HA had het zelf over een uroloog omdat alles verkleefd is- ik zei hem- dat is door de schimmel- voor 3 maanden geleden nooit last gehad- een pijn in het kruis niet te beschrijven en dan de moeiten die het voor mij als gehandicapte geeft om het te verzorgen- ik walg van mijzelf- moest 2e kerstdag na het ontbijt toen ik ging douchen en weer schoonmaken ervan overgegeven. Astra in Stockholm een mail in het Zweeds geschreven, kwam een zeer ontwijkend antwoord op terug- moet naar de internist en/of HA- er staat een afspraak bij haar in het ziekenhuis voor 9 februari - heb nu weer een extra kuurtje antibiotica in de kast- moet d 23ste naar de oogarts- ook daar is nooit wat mee aan de hand. Ik ben aan het einde van mijn latijn- en- zo wil ik niet verder meer leven- het is voor mij al allemaal zwaar genoeg

Lantus

02-01-2023 | Man | 67
insuline glargine
Inname- / gebruiksgemak
Ik maak best wel regelmatig mee dat de opschroef naaldjes dichtzitten waardoor er geen insuline gespoten kan worden, nieuw naaldje en door.

Metformine

30-12-2022 | Man | 61
metformine
Inname- / gebruiksgemak
Invm mijn overgewicht en hoge zuiker geen bijwerkingen.en ben nu op dieet.gaat goed.

Abasaglar

16-12-2022 | Vrouw | 55
insuline glargine
Inname- / gebruiksgemak
Al 15 jaar diabetis, sinds 2019, na suikercoma, met alleen metformine hoefde ik nooit m'n bloed te testen met een vingerprik. Best vreemd. Vandaar m'n coma (32). Toen leren spuiten, 4x per dag. 3x novorapid, in m'n buik. Ging soepel, maar de abasaglar 1x in m'n been, zo vaak gehakkel, slaat altijd wel een x op slot. Ik dacht dat het aan mij lag. Dan schiet ie weer los, te[lees meer...] snel dus, en heb ik weer een blauwe plek erbij. Al een paar x aangegeven bij controle. Gaat ze niet op in. De huisarts. Zeer ontevreden, sta vaak te vloeken als ie weer spaak loopt. Ik spuit al 1jaar, 1x per dag, helaas die abasaglar. Het ligt dus niet aan mij.

11-12-2022 | Man | 53
Inname- / gebruiksgemak
Voor ik dit medicijn ging gebruiken las ik net als velen de reviews , en ik werd erg angstig om te gaan beginnen met Trulicity. Mensen laat je hier niet door van de wijs brengen want er word alleen geschreven als er een slechte ervaring is met dit medicijn . Daarom nu eens een goed verhaal. Ben er nu 10 weken mee bezig , 11 kilo afgevallen , alle waardes die te hoog war[lees meer...]en zitten nu op het goede niveau, vooral de suiker. Het enige waar je op moet letten is niet te veel eten want dan kan je last krijgen van een erg vol gevoel tot een blok gevoel in je maag , maar dat is een kwestie van aanvoelen op een gegeven moment en je lichaam laat het daarna wel weten door flink naar de wc te gaan. Probeer wel wat meer te bewegen , maak eens een wandelingetje of op je werk wat meer te lopen. Zelf ben ik blij dat ik toch gewoon kan eten , natuurlijk niet elke dag naar de Mac maar gewoon normaal , geen 2 stukjes vlees maar 1 stukje bijvoorbeeld. Ik hoop hierbij wat mensen te kunnen motiveren om het middel toch te gaan gebruiken . Ben er zelf erg blij mee

28-11-2022 | Man | 62

26-11-2022 | Vrouw | 70
Inname- / gebruiksgemak
30 kilo afgevallen maar schildklier aandoening gekregen geresulteerd in de ziekte van Graves (oogziekte) spoedoperaties gehad dus voor mij geen VICTOZA meer

Gliclazide

20-11-2022 | Vrouw | 60
gliclazide

16-11-2022 | Vrouw | 66
Vreselijk nog nooit zo beroerd gevoeld drama gestopt na 3x gebruik t te hebben

Ziekten met de meeste ervaringen

Anticonceptie / zwangerschapspreventie (2894)
Angst & paniekstoornis (2412)
Depressie (2335)
Astma (662)
Epilepsie (641)
Allergie (626)
Depressiviteit (616)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.