Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor anticonceptie / zwangerschapspreventie
Naam | Aantal ervaringen | Effectiviteit | Algehele tevredenheid |
Livial | 1 |
Minulet | 1 |
Neocon | 1 |
![]() |
De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: anticonceptie / zwangerschapspreventie
Ik heb zonder anticonceptie toch onveilige seks gehad, ik was aan het einde van mijn menstruatie en schatte de kans laag in om zwanger te raken. Maar toch zat het me niet lekker, vandaar na veel twijfelen en op internet ervaringen te hebben gelezen toch EllaOne ingenomen. Ik was erg bang voor de bijwerkingen maar besefte me dat een eventuele abortus(pil) zeer waarschijnlij[lees meer...]k vervelender zou zijn... Ik wil toch even delen dat het me erg is meegevallen, ik nam de pil 's ochtends in en voelde me die dag niet geweldig, ik was een beetje duf, hele lichte buikpijntjes en voelde me een beetje somber (maar dat zou ook door andere omstandigheden kunnen komen). Verder in de dagen erna nauwelijks last gehad en ik ben niet zwanger geworden. Een positieve ervaring voor mij dus, het verschilt natuurlijk ontzettend per persoon en per situatie maar wilde dit toch even delen.
Plaatsen is pijnlijk, maar dat is maar van korte duur.
Gebruiksgemak is super, je hoeft namelijk nergens anders meer aan te denken en je bent voor jaren beschermt.
Helaas bleef mijn menstruatie aanhouden, wel iets minder hevig maar wel gewoon regelmatig.
2x de Mirena gehad, bij beide keren de eerste maanden geen klachten en later vage krampjes in m'n baarmoeder.
Ook t[lees meer...]ijdens het gebruik van de Mirena heel veel blaasontstekingen. (1x per maand gemiddeld)
Zo'n drie maanden voor ik mijn tweede spiraal heb laten verwijderen, heb ik eigenlijk continu het gevoel gehad blaasontsteking te hebben of te krijgen. Meerdere AB kuren gehad en dat hielp dan even.
Spiraal uiteindelijk laten verwijderen en als sneeuw voor de zon verdwenen mijn klachten...

Gynefix (koperhoudend spiraaltje)
28-11-2023 | Vrouw | 36
koperhoudend spiraal
koperhoudend spiraal
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Ik ben enorm tevreden met dit spiraaltje. Ik heb hem nu bijna 2 jaar en heb geen last gehad van bijwerkingen, ik voel hem niet, mijn cyclus is gewoon zoals 'ie was: regelmatig, geen verschil in hoeveelheid bloedverlies of pijn. Ik merk niet dat ik hem heb en mijn lichaam reageerde er direct heel goed op (in tegenstelling tot andere anticonceptiemiddelen). Ik kan hem iedere[lees meer...]en aanraden, het is zo'n verademing en voelt heel natuurlijk.
Ik was jaren op zoek naar een goed anticonceptiemiddel zonder hormonen. Jarenlang de pil gebruikt, daardoor last van depressies gehad, dus na de zwangerschap op zoek naar een alternatief. Even de Mirena gehad, maar dat stak tegen m'n eierstokken, gaf enorme continue bloedingen en ik had na 2 maanden toch weer last van die hormonen. Ook het plaatsen was een enorme klap, m'n baarmoeder probeerde het eruit te werken, ik viel steeds flauw als ik probeerde op te staan na het zetten.
Huisarts raadde de Gynefix af, omdat er weinig over bekend is en raadde een koperspiraaltje aan. Die dingen zijn ook heel groot en ik verwachtte dezelfde klachten qua bloedingen en pijn. Ook het ziekenhuis (gespecialiseerd, Ikazia) vroeg uitgebreid naar mijn motivatie voor de Gynefix.
Het zetten van de Gynefix was veel minder pijnlijk dan het zetten van de Mirena en ik heb geen bijwerkingen gehad na het zetten. Ik ben echt heel blij dat ik de Gynefix heb gevonden en ben er erg tevreden over. Ik kan hem iedereen aanraden.

25-11-2023 | Vrouw | 26
cyproteron / ethinylestradiol
cyproteron / ethinylestradiol
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Ik was 26, ik had Dian 35 voor acne, na 6 maanden kreeg ik de diagnose agressieve hormonale borstkanker, twee keer ging ik naar de dokter thuis om te vragen of ik een klein knobbeltje onder mijn borst had, ze stuurde me naar huis, met de uitleg: ik ben jong, niets ernstigs, zonder testen, ik ben naar de spoeddienst gegaan om een verwijzing te krijgen voor een mammografie[lees meer...] en een afsprak bij de gynaecoloog, na een week lag ik op de operatietafel, de biopsy was duidelijk . 0,85 mm en agressief hormonal kanker
Ik werd 2 keer geopereerd, alle ledematen aan de rechterkant werden verwijderd, bestraling, 5 jaar hormoontherapie, en na 40 jaar viel ik ziek met artrose van mijn heup dankzij deze Nolvodex. persoon spreekt over het gevaar waaraan we worden blootgesteld met "medicatie", de zeer belangrijke bijwerkingen, ik ben slechts in de statistieken, een van de 1000? die heeft kunnen begrijpen te lang, het gevaar van Diane 35 en de blootstelling aan hormonen.

22-11-2023 | Vrouw | 23
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Ik stopte met de pil omdat ik die een paar keer per maand vergat, wat niet handig is als je nog geen kinderen wilt. Ik ging opzoek naar een alternatief en kwam uit bij de implanon. Laten zetten toen ik net 1 dag ongesteld was en diezelfde dag stopte mijn ongesteldheid al. Daarna niet meer ongesteld geworden. Wat voor mij de enigste bijwerking is. Voor mij werkt de implanon[lees meer...] goed en ben er super tevreden mee.

09-11-2023 | Vrouw | 39
Ik heb al 6 jaar af en aan last van periodes
Met vreselijke duizeligheid. Alsof je op een boot staat de hele dag. Ook erg moe, haaruitval en niet lekker in mijn vel. Ik gebruik nu 6 jaar implanon en hij is van de week verwijderd. Ik hoop dat de klachten nu ook gaan verdwijnen. Herkennen andere vrouwen ook die duizeligheid?

08-11-2023 | Vrouw | 30
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Ik had tweepersoonlijkheid na het gebruiken van de pił vanwege de stemmingswisselingen. Ik raad niet aan, niet geschikt voor elke lichaam.

27-10-2023 | Vrouw | 22
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Ik heb het implanon nu wat meer als een maand. Ik ben na het plaatsen niet meer ongesteld geweest. Wel heb ik af en toe hoofdpijn, en gevoelige/zere borsten. Dit zou als het goed is na 3 maanden minder zijn. Dat ga ik nog ervaren. Had hiervoor een spiraal waarvan ik maandelijks echt ziek was. Dit is al 10x beter.

18-10-2023 | Vrouw | 31
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
3 dagen nadat ik ben begonnen met deze pil verschenen de onderhuidse ontstekingen al. Gigantische rode, pijnlijke bulten verspreid over mijn gezicht. Mijn hele huid ligt zo erg overhoop dat ik dit niet nog even aan ga kijken. Ik ben dan ook na 2 weken al gestopt met deze pil. Dosering is Ethinylestradiol/Levonorgestrel 0,02/0,10 van het merk ‘Focus’.

18-10-2023 | Vrouw | 17
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Hoofdpijn, gewichtstoename en enorme stemmingswisseling toen ik van deze pil afging voelde ik me eindelijk weer mezelf.
Ik heb altijd last van migraine met aura gehad vanaf mijn 21e. Minstens 2 aanvallen in de 3 maanden. Ik ben nu 38 jaar en ik slik nu 3 jaar deze pil en heb in die 3 jaar nog maar 1 keer een lichte migraine aanval gehad! Ben super dankbaar dat deze pil bestaat! Ik word ook zelden ongesteld. Heel soms een lichte doorbraakbloeding. Wel last van een iets drogere vagina en een [lees meer...]ander soort afscheiding.

Ethinylestradiol/gestodeen Tabletten
10-10-2023 | Vrouw | 22
ethinylestradiol/gestodeen
ethinylestradiol/gestodeen
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Door huisarts mirena aangevraagd dit zou d'r 3e x zijn. Krijg ik levosert. Huisarts wist niet hoe ze hem moest plaatsen. Vanaf plaatsing alleen maar pijn last bijwerkingen alles. Dit paar weken volgehouden en vorige week laten verwijderen. Direct na verwijderen namen mijn klachten af... nu vandaag mirena geplaats en totaal 0 geen last nu
3 weken na de bevalling begonnen. Eerste 3 maanden bijna continu bruine afscheiding gehad. Na overleg met de huisarts toch doorgegaan om mijn lijf de kans te geven te wennen. Helaas na 4 maanden nog steeds niet tevreden. Nu ongeveer om de week een flinke menstruatieachtige bloeding (incl. Krampen) die heftiger is langer duurt dan normaal een menstruatie. Dit alles heeft mi[lees meer...]j doen besluiten om te stoppen met de minipil.
De Mirena spiraal is het ergste wat mij ooit is overkomen en ik raad het dan ook aan iedereen af. Let erop dat artsen niet goed zijn geïnformeerd over de mogelijke bijwerkingen en je hier dus zelf naar op zoek moet gaan. Bij mij hebben 3 onafhankelijke huisartsen beweerd dat mijn bijwerkingen niet van de spiraal konden komen. Zij wilden deze dan ook niet verwijderen, totda[lees meer...]t ik erop aandrong. Na een maand na plaatsing voelde ik me al minder lekker in m’n vel zitten, ik kon minder goed focussen en was heel erg emotioneel en reageerde steeds heftig op mensen. Ik werd steeds depressiever, maar vooral ook steeds angstiger. Ik kon niet meer helder zien, alles draaide om me heen, waardoor ik geen auto meer kon rijden voor mijn eigen veiligheid. Ik begon regelmatig te hyperventileren en ik kreeg vervolgens ook paniekaanvallen (nog nooit eerder gehad). Hierdoor kon ik niet meer naar werk. Deze namen steeds meer toe en dat was echt een hel. Ik herkende mezelf niet meer, durfde niet meer naar buiten, durfde niet meer alleen te zijn en vooral in de nacht was ik bang voor mijn eigen gedachten. Ik had mezelf niet meer onder controle en kreeg mezelf niet meer rustig. Toen ben ik zelf onderzoek gaan doen en kwam ik gelukkig op Facebook op een internationale pagina terecht waar zeer veel vrouwen hun beklag deden over de mirena spiraal en daar las ik pas wat de bijwerkingen allemaal konden zijn. Ik las de ergste verhalen, maar ook veel vrouwen vertelden over de klachten die ikzelf ervaarde. Ik heb toen direct gevraagd om het te verwijderen. Na verwijdering voelde ik meteen een opluchting, maar bleven de klachten nog 3 maanden doorgaan. Na inlezen weet ik dat het komt doordat je hormonen compleet uit balans zijn, je lichaam is namelijk lui geworden en maakt deze hormonen zelf niet meer aan doordat de spiraal zoveel hormonen afgeeft. Zodra je de spiraal verwijdert, moet je lichaam dan ineens weer aan het werk. Door de mirena spiraal heb ik nog een half jaar therapie nodig gehad om van de paniekaanvallen af te komen en me ook mentaal weer beter te voelen. Terwijl ik nooit eerder mentale problemen heb gehad. Nog steeds heb ik er regelmatig last van. Wel voel ik mij fysiek weer mezelf. Voor degene die dit herkennen, kan ik aanraden om vitamine B complex te slikken en tarwekiemolie. Als je veel stress ervaart ook magnesium chloride (zout) in voetenbad nemen. Die combinatie heeft mij er snel weer bovenop geholpen. Ik raad de mirena spiraal ten zeerste af en snap überhaupt niet dat dit middel legaal is en ook dat artsen en mensen niet goed worden geïnformeerd over de vele vreselijke bijwerkingen. Ik wens iedereen met bijwerkingen veel sterkte toe en een spoedig herstel.

29-09-2023 | Vrouw | 21
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Sterke stemmingswisselingen, alle emoties voelen veel intenser aan. Ik ben sneller boos en heb vaker ruzie met mijn partner. Tranen in de ogen zonder specifieke aanleiding. Ik heb ook vaker last van hoofdpijn. Geen doorbaakbloedingen gehad en menstruatie is direct gestopt, dus dat is fijn! Wel vanaf maand 3 insomnia klachten, kan s nachts geen enkel lawaai verdragen en kan[lees meer...] de slaap niet vatten. Ik slaap dus vaak alleen nu om toch wat te kunnen slapen.. op den duur twijfel je ook welke klachten van de pil komen en welke niet. Ik zie er al naar uit om te kunnen stoppen met deze pil. Ik neem de pil nu op niet zwanger te worden maar ook om verschillende cysten te doen verkleinen op mijn eierstokken.

28-09-2023 | Vrouw | 34
ethinylestradiol/drospirenon
ethinylestradiol/drospirenon
Diverse pillen gebruikt
Nog ergere moodswings bij andere pilstrippen
Onwijze menstruatiepijn/ krampen
Door mijn gynaecoloog werd deze pil voorgeschreven.
Ik heb 2 keer een spiraal laten zetten. Eerste keer had ik 3 maanden last van ongesteldheid en buikkrampen, die best vervelend waren. Daarna vooral kramp tijdens een soort van ovulatie en 1 keer in de maand en werd ik een beetje ongesteld. Wel 1 keer per maand buikkrampen. Bij de 2de alleen maar hoofdpijn, 5 keer per week minstens en buikpijn en ongesteld. Na 3 jaar eruit [lees meer...]gehaald en een tijdje zonder gedaan. Heerlijk gevoel. Inmiddels nu een Nuvaring, stuk beter wel.

27-09-2023 | Vrouw | 23
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Zeker een prettige pil, maar kreeg het gevoel dat ik er neerslachtig van werd. Wel is het super betrouwbaar en heb je ook geen stress als je een keertje te laat bent met de pil nemen enz.
Ik ben overgestapt naar de Minera spiraal, die (spoilers ;) ) ook niet werkte vanwege de pijn (niet het hormoon).
Nu ga ik de minipil gebruiken, minder hormonen dan de combinatie[lees meer...]pil, maar niet iets in mijn baarmoeder waar ik pijn van kan ervaren.
Ik ben 23 jaar, 168 cm lang, 70 kg zwaar en ben de spiraal gaan gebruiken omdat ik het gevoel kreeg dat de combinatiepil mij neerslachtig maakte. Ik had van te voren geen ervaringen opgezocht m.b.t. de hormoonspiraal plaatsing, maar heb daar best wat spijt van. Het zetten was voor mij echt horror. De huisarts kon mijn baarmoederwand niet goed pakken waardoor ze best lang b[lees meer...]ezig was en steeds mijn baarmoederwand greep, maar weer losliet. Dit was redelijk pijnlijk, maar niks vergeleken met de daadwerkelijke plaatsing van het spiraaltje. Ik vond het zelfs zo pijnlijk dat ik bijna flauwviel. Ik heb ook geen idee hoe ik thuis ben aangekomen, maar ik heb heel de dag op de bank gelegen van de pijn. Nu kan je denken, tja die meid is gewoon vet zwak, maar ik zit onder de tattoos en heb een borstverkleining gehad, dus ik denk dat ik wel wat ervaring heb met pijn.
Daarna is de pijn echter gaan zakken, en na een week was ik min of meer de oude.
Toch bleef ik elke dag last houden van pijntjes, vooral wanneer ik ging sporten. Ik doe aan krachttraining (niks super zwaars ofzo, maar ga 3x in de week naar de sportschool), en ik werd bellemmerd door de spiraal. Telkens wanneer ik een gewicht op wilde tillen of mijn buikspieren wilde gebruiken, kreeg ik een enorme pijnscheut. Ook lukt hardlopen of mountainbiken niet meer door de pijn.
Echo gehad en de huisarts naar laten kijken, de spiraal zat gewoon goed.
Na 5 maanden besloten de spiraal eruit te laten halen (eergisteren), en ik moet zeggen dat ik blij met deze keuze ben. Het kan een placebo effect zijn, maar het voelt nu niet meer alsof er een groot ding in mijn baarmoeder zit, en ik kan weer hardlopen! Ik ga nu overstappen naar de minipil, ook maar 1 hormoon (want dat ging gewoon goed) die niet in je baarmoeder wordt afgegeven. Hopelijk gaat dat beter :)
Eerste 4 maanden duurde mijn menstruatie lang 10-12 dagen. Dit menstruatie was licht en ik had geen buikpijn. Tussendoor wat lichte spotting, maar niet storend. Verder geen enkele bijwerking. Plaatsen heb ik niet gevoeld. Nu al 2 maanden geen menstruatie meer! Kan het iedereen aanbevelen! Vorige 2 spiralen waren Mirena en kreeg ik overbeharing, oogklachten, gewichtstoename[lees meer...]. Vandaar de keuze voor kyleena.
Heel snel na mijn bevalling begon ik met de minipil. Dit is nu ruim 14 maanden. Over het algemeen heel tevreden erover. Geen tussentijdse bloedingen (in het begin), Geen zwangerschap, Geen last meer van mijn pms, Geen teruglopende borstvoeding enz enz.
Soms wat lastig om elke dag op het zelfde tijdstip een pil te moeten nemen, maar prima. Sinds ruim 2 maanden krijg ik to[lees meer...]ch een menstruatie. En niet zo'n klein beetje ook! Heel heftig (gelukkig wel zonder de heftige menstruatie pijnen) en voor minimaal 11 dagen.... Dit stoort mij enorm. Ook ben ik nu bang of ik dan nu wel zwanger zou kunnen raken!? Want hier zit ik totaal niet op te wachten!
Nu is het zelfs zo, dat ik 12 dagen ongesteld was, 8 dagen niks en nu weer een menstruatie op komst. Als dit zo doorgaat, ga ik serieus overwegen om te stoppen met deze pil.
De Kylena een week geleden laten plaatsen, bij de huisarts, dat vond ik reuze meevallen. 2x Aleve genomen van tevoren en vond het wel een pijnlijk gevoel maar veel minder erg dan verwacht, net als hevige ongesteldheidskrampen maar dan maar voor een paar minuten.
Helaas heel veel andere bijwerkingen de dagen na het plaatsen, het wordt steeds erger: duizelig, onstabiel, [lees meer...]hoofdpijn aanvallen, pijnlijke borsten, opkomende acne (dat ik echt nooit heb) constant stressgevoel, weinig energie en heel moe, down en afwezig. De krampen komen en gaan van dag tot dag, en wat spotting, dat heel erg meevalt. Het lijkt elke dag erger te worden, ben bang dat het door de hormonen komt. Ik denk dat ik hem er deze week weer uit laat halen omdat dit me het echt niet waard is helaas. Ken ook veel mensen die er geen bijwerkingen van hebben, dus is heel persoonlijk.
Plaatsten ging super, daarna enkele dagen bloed en enkele weken bruine afscheiding en spotting. 1e ongesteldheid duurde 10 dagen, daarna begon de ellende. Ondanks dat dit spiraaltje geen hormonen bevat, heb ik alle bijwerkingen die ik ook bij hormonenproducten heb. Zeer vermoeid (ik val gewoon in slaap overdag, ondanks prima nachtrust), heftig geurende afscheiding, buikpij[lees meer...]n en opgezette buik, vocht vasthouden, zeer veel acne op de kaak, meer sombere stemmingen, rugpijn, lager libido en minder natte vagina. Daarnaast een aanhoudende hoofdpijn die rond 12 uur begint en daarna steeds ergens wordt.
Dokter geeft aan dat het allemaal niks te maken heeft met de spiraal (behalve de buik- en rugpijn) maar dit is het enige wat veranderd is. Jaren geen anticonceptie gehad; geen pukkel te bekennen en alle bovenstaande klachten waren er niet.m Morgen afspraak bij de huisarts om hem te laten verwijderen. Ik zal nog posten hier in mijn bericht hoe het over een paar weken gaat!

21-09-2023 | Vrouw | 14
medroxyprogesteron parenteraal
medroxyprogesteron parenteraal
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Dochter van 14 menstrueerde veel en langer.
Via de huisarts aan de prikpil.
Eerste prik gezet 2de week van april op dat moment moest de menstruatie komen en bleef uit.(fijn)
Vervolgen vanaf 2 mei tot 7 juni alleen maar bloeden.
Daarna 1.5 week bloedingvrij om vervolgens weer door te bloeden.
Gaat al maanden zo inmiddels naar de gynaecoloog geweest.
Die was geen voor[lees meer...]stander van de prikpil.
Haar baarmoederslijmvlies is erg dun.
Dus geen prikpil meer is het advies.
Wachten tot haar eigen cyclus weer opgang komt.
Veel huilbuien omdat het niet stopt mijn arme kind.
Nooit en nooit weer en hoop dat deze ellende gauw stopt.
Ik heb na het lezen alle negatieve recensies op deze site even geaarzeld of Zoely wel de goede keuze was, maar ben heel blij dat ik 6 maanden geleden toch voor Zoely heb gekozen. Daarom ook deze review. Na een paar jaar last van zware menstruaties is het een enorme opluchting dat mijn menstruatie bijna niets meer voorstelt sinds ik Zoely slik. Ik had last van lichte acne e[lees meer...]n ook dat is verbeterd. Met Mirena had ik last van vervelende bijwerkingen (meer acne en hoofdpijn), daarna wilde ik een aantal jaar geen hormonale anticonceptie meer, maar ben blij dat ik daar toch op terug ben gekomen.
Eerste 2 maanden elke 2 weken spotting, na 3 maanden telkens na 21 dagen lange menstruatie?! En nu na 5 maanden nog steeds hetzelfde. Tevens ook extreem bloedverlies tijdens menstruaties en duren nog langer dan zonder pil (8-9 dagen). Ik ga er mee stoppen.

16-09-2023 | Vrouw | 24
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Ik slik nu ruim 7 maanden deze pil , ik moet zeggen dat ik al veel anticonceptie heb geprobeerd. Pil , prikpil , implanon en ik reageer overal hetzelfde op. Somber, paniekaanvallen, enorme downs , pijn in borsten. Ik raad dit echt niet aan en stop er helemaal mee. Anticonceptie is verschrikkelijk..
Ziekten met de meeste ervaringen
Anticonceptie / zwangerschapspreventie (2979) |
Angst & paniekstoornis (2544) |